Фан Клуб: Валенсија

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
@MkDon добар аватар (y)

рутинска победа, Нуно го докажа она што го пишував за него дека е врвен психолог и мотиватор ;)

следно е дербито на Камп Ноу, домаќините ќе идат по победа особено после оние 2-2 во Севиља и што лани го цуцнаа и цела сезона после поразот им тргна во обратен правец. Мислам дека тоа може да биде дури и предност за Валенсија.

Ова е фотографија за аналите на клубот, која сигурно ќе ја покажуваат по 50 години за тоа кој бил Пако Алкасер и кога Новата Местаља можеби ќе добие ново име :D

Ме изненадија Орбан и Кансело, првиот последните неколку меча игра екстра никој не може да помине покрај него, а Кансело изгледа се мотивираше дека Питер Лим беше на Местаља и не сака да се врати во Бенфика. :D Како и да е за тие години одигра одлично.

Негредо му падна камен од срце и да се надеваме дека го скрши мразот и дека ќе и даде 4 гола на Барса како нам што ни даде. :D И да не го заборавам Диего Алвеш, најдобриот голман во Ла Лига. :cuc:

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Кога се враќа Енцо и колку утакмици е суспендиран Отаменди?

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Кога се враќа Енцо и колку утакмици е суспендиран Отаменди?
Отаменди е суспендиран 1 утакмица, додека Енцо и Гаја најверојатно ќе бидат на располагање веќе следната утакмица (против Барса), Пиати тешко ..

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007

Ќе си поседи една недела во Европа Питер, еве го со Чери Лим и Хорхе Мендез на Паркот на Принцовите. Кој играч ќе го договараат со Шеикот? :D

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Салво се изјасни јавно дека Гаја ќе го продолжи договорот со Валенсија и нема да замине во Реал Мадрид. Плус им забранил на сите играчи да даваат изјави за телевизијата Cuatro поради оваа фотомонтажа додека не се извинат.

Да видиме што ќе се деси, иако секоја чест за потегот. (y)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
незнам зошто али оптимиста сум за денес :)[DOUBLEPOST=1429391508][/DOUBLEPOST]што јес' - јес', MARCA денес најдобро ја опиша утакмицава со еден наслов - “промашувања во сите бои“.
Валенсија заслужи да си иде непоразена, иако реално ЛШ не се изборува преку вакви утакмици ама момците не заслужија да изгубат, како доказ за напредокот и работата на екипата. Јас само се надевам дека играчиве ќе покажат ваква игра и пожртвуваност во преостанатите 6 утакмици и дека пласманот во ЛШ нема да биде под знак прашање, а дека овие утакмици на Севиља во ЛЕ ќе им земат данок, сепак се е во нашите раце.

Последно уредено:

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
незнам зошто али оптимиста сум за денес :)[DOUBLEPOST=1429391508][/DOUBLEPOST]што јес' - јес', MARCA денес најдобро ја опиша утакмицава со еден наслов - “промашувања во сите бои“.
Валенсија заслужи да си иде непоразена, иако реално ЛШ не се изборува преку вакви утакмици ама момците не заслужија да изгубат, како доказ за напредокот и работата на екипата. Јас само се надевам дека играчиве ќе покажат ваква игра и пожртвуваност во преостанатите 6 утакмици и дека пласманот во ЛШ нема да биде под знак прашање, а дека овие утакмици на Севиља во ЛЕ ќе им земат данок, сепак се е во нашите раце.
Добро е киксна Севиља, како скоро секогаш што го правеше тоа Емери со Валенсија по европски натпревар, но ме нервира тоа што следното коло пак играме последни во понеделник дома со Гранада, а во недела Севиља игра дома со Рајо. Доброто е тоа што Севиља ќе патува во Русија во четврток, па да се надеваме на уште еден кикс против Рајо.

п.с. убаво изгледа логото на нашиот фан-клуб на официјалниот сајт на Валенсија. :cool::D

http://en.valenciacf.com/ver/40646

Последно уредено:
Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
уште 6 кола, математички со 5 победи и 1 нерешена пласманот во ЛШ е обезбеден.

http://spielverlagerung.com/2015/04/18/valencia-a-tactical-profile/
добра статија за тактичкиот профил на Валенсија (y)

за припремиве Валенсија ќе патува во Австрија во тренинг центарот на Ред Бул (можда ќе падне и спонзорски договор), а пријателски ќе се играат против Саутемптон, Вердер и РБ Салцбург.

од засилувања во случај да се игра ЛШ следната сезона, најверојатно ми е дека ќе дојде една од легендите на ФМ - Нико Гаитан :D
исто за крилната позиција се спомнуваат Лавеци и Педро, како и Товен и Јармоленко ама не верувам дека постои некаков голем итерес за нив.

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007

Добар дуел иако се знаеше кој ќе тепа. :icon_lol:

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Давид Виља: "Како навивач на Валенсија ...." - доволно кажал :place:

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
За Висенте ми е ептен криво како си отиде од Валенсија. Знам дека имаше проблем со повредите, но сепак заслужуваше повеќе како легенда на клубот. Да сум на местото на Салво би му понудил минимален договор. Човекот има 33 години и сигурно уште може да игра. Автоматски би бил најстар и најискусен во тимот и мислам дека би бил добар ментор за помладите.

Незнам сликава од кога е ама само Висенте ми изгледа како уште да може да игра. :D

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
За Висенте ми е ептен криво како си отиде од Валенсија. Знам дека имаше проблем со повредите, но сепак заслужуваше повеќе како легенда на клубот. Да сум на местото на Салво би му понудил минимален договор. Човекот има 33 години и сигурно уште може да игра. Автоматски би бил најстар и најискусен во тимот и мислам дека би бил добар ментор за помладите.

Незнам сликава од кога е ама само Висенте ми изгледа како уште да може да игра. :D
Емери кретенот на последната утакмица за Валенсија го извади Висенте на полувреме, утакмица во која резултатот не беше битен. :facepalm:

вчера налетав на сликава и мислам дека не е многу стара, можеби е од фестивалот кога беше таму на средина на март.

Kajgana Shop

На врв Bottom