Прашања за Исламот III

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Тогаш зоштовие што сте нормални не превземате ништо во врска со ова? Зошто само немо посматрате како милиони луѓе живеат мислејќи дека е сосема во ред да убиеш хомосексуалец, да одсечеш глава на гатач, да убиеш апостат, да камшикуваш некого поради секс вон брак....? Зошто не им докажете дека грешат? Дека се во заблуда?
што ако некој од нив ти каже:
1. Човекот има право да живее по својот сопствен закон-
да живее на начин како му е по волја:
да работи по својата волја;
да се забавува по својата волја;
да се одмара како му е волја;
да умре кога и како му е волја.

2.Човекот има право да јаде што му е волја;
да пие што му е волја;
да престојува каде му е волја;
да се движи по површината на земјата по својата волја.

3. Човекот има право да мисли по своја волја;
да зборува што му е волја;
да пишува што му е волја;
да црта, слика, резбари, гравира, кова, гради по своја волја;
да се облекува како му е волја

4.Човекот има право да љуби како сака –
исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја. Al I.51
5.Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.

???
:)
[DOUBLEPOST=1428067299][/DOUBLEPOST]
Според она што го пишува на вашите страници, сите они што убиваат се амнестирани.
Бидејќи имаат право да ги убијат сите оние што му ги ограничуваат неговите права.
;)[DOUBLEPOST=1428067387][/DOUBLEPOST]
Ја не те убедувам да сфатиш каков е Исламот, ја ти викам да погледнеш околу себе и да видиш какви се Муслиманите.
Џихадот не е никаква борба со зборови и аргументи, туку:
- Борба со неверниците
- Борба со самиот себе
Џихадот е борба со зборови кога е потребна борба со зборови.
Џихадот е борба со самиот себе, кога е потребна борба против самиот себе.
и на крај, Џихадот е борба против непријателот, кога е потребна борба против непријателот.
Една изрека вели: Погрешно е да вадиш ружа таму каде што треба да се извади сабја, исто како што е погрешно да вадиш сабја таму каде што треба да се извади ружа. :)

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Една изрека вели: Погрешно е да вадиш ружа таму каде што треба да се извади сабја, исто како што е погрешно да вадиш сабја таму каде што треба да се извади ружа. :)
Така е. Затоа АлКаеда вчера им извадија сабји и им ги отсекоа главите на стотина кафири студенти во Кенија.

Kenya University Attack: Al-Shabab Beheading Students At Garissa College

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Lol :)

Hattab be ke gi raznezhish mnogu. Poleka so vakvi izjavi.

Da brifiras situacija koga islamot izvadil ruza mesto sabja?
хахахаха, где си доналде друже стари, се излади чајот во чаршија. :D
Ок, да ти брифирам :)
Кажи ми како Индонезија и Малезија станаа муслимански земји? Која сабја нив ги сечеше :)
Кажи ми со колку сабји во Кина сечеа за да има сега милиони муслимани.
итн итн :)

Член од
9 април 2013
Мислења
270
Поени од реакции
51
Lol :)

Da brifiras situacija koga islamot izvadil ruza mesto sabja?
hehe hristijnaskite musioneri i zapadnimaterijalisti klevetat deka islamot se sirel so sabja !
kuranot ima 604 strani , 114 poglavja i 6,666 ajeti nagodete kolku pati se spomnuva sabjata ?
nula pati ! nitu ednas!
znaete li kolku pati se spomnuva sabjata; vo biblijata? nad 200 pati! (zakir naik.)

Последно уредено:
Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Да ли некој муслиман ќе има Храброст да ни појасниш зошто Мухамед го гурал својот јазик во устата на неговиот внук?

http://www.sunnah.com/urn/2211390

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
што ако некој од нив ти каже:
1. Човекот има право да живее по својот сопствен закон-
да живее на начин како му е по волја:
да работи по својата волја;
да се забавува по својата волја;
да се одмара како му е волја;
да умре кога и како му е волја.

2.Човекот има право да јаде што му е волја;
да пие што му е волја;
да престојува каде му е волја;
да се движи по површината на земјата по својата волја.

3. Човекот има право да мисли по своја волја;
да зборува што му е волја;
да пишува што му е волја;
да црта, слика, резбари, гравира, кова, гради по своја волја;
да се облекува како му е волја

4.Човекот има право да љуби како сака –
исполнете се со љубов по волја, како ви е волја, кога, каде и со кого ви е волја. Al I.51

???
:)
[DOUBLEPOST=1428067299][/DOUBLEPOST]
Според она што го пишува на вашите страници, сите они што убиваат се амнестирани.
Бидејќи имаат право да ги убијат сите оние што му ги ограничуваат неговите права.
;)
Ти како државјанин на Македонија имаш право да бидеш хомосексуалец, законот ти го гарантира тоа право, дали тоа значи дека ти си хомосексуалец? Бидејќи според твојава логика, секој што има право да биде хомосексуалец, автоматски е хомосексуалец.
Втора работа. Како заклучи жити вера, дека секој што убивал, можел да се повика на Liber Oz? Да си од вчера на форумов, па незнаеш ајде некако, ама безброј пати се дискутирало за ова! Што значи или си крајно подло и лицемерно човече, или не си способен да разбереш проста поента - Ако ти си прифатил дека тие правила важат за тебе, тогаш си прифатил дека важат за сите останати!
И не ми е јасно што е чудно во она што го цитираше?! Ако некој ми ја ограничува слободата да се движам, да се изразувам, да пишувам, да се забавувам, да се одмарам....тогаш што има чудно во тоа да ги бранам тие права? Што се востанијата од минатото што оваа држава ги празнува ако не баш таа петта точка, точка која не случајно е ставена последна, бидејќи е акт што треба да се превземе ако сите други начини се исцрпени.

Последно уредено:
Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Каква мизерија и беден обид...

Се гледа дека и не ги читате ваши книги!

На овој блог се објаснува дека "Го сисал јазикот на својот Внук да му помогне да ја згасне неговата жед." "Така било нормално да се помогне на децата" ?!

А УБАВО ПИШУВА дека прво биле во џамија, па се шетале до пазарот па пофторно влегле во џамија и таму во џамијата Мухамед го цицал јазикот на својот внук.

Каде можеме да пронајдеме пустиња и некаква помош со цицање на јазик за да не се умре без вода?!

Значи пофторно некој човек на некој блог не ја ни прочитал книгата ниту пак се потрудил.
Лупнал глупост дека Мухамед го сисал јазикот на внук му да му ја згасне жедта.
:tapp:
Убаво пишува дека се во градот.

Мухамед без икаква причина го сисал јазикот на својот внук бидејки така сакал.

Посрамете се и одиме по натаму со прашањата и одговорите.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Да си од вчера на форумов, па незнаеш ајде некако, ама безброј пати се дискутирало за ова! Што значи или си крајно подло и лицемерно човече, или не си способен да разбереш проста поента
Ниту едното ниту другото, само во еден пост те глумев тебе, не е убаво вака да се вадат работи од контекст нели? :)[DOUBLEPOST=1428096913][/DOUBLEPOST]
Каква мизерија и беден обид...

Се гледа дека и не ги читате ваши книги!

На овој блог се објаснува дека "Го сисал јазикот на својот Внук да му помогне да ја згасне неговата жед." "Така било нормално да се помогне на децата" ?!

А УБАВО ПИШУВА дека прво биле во џамија, па се шетале до пазарот па пофторно влегле во џамија и таму во џамијата Мухамед го цицал јазикот на својот внук.

Каде можеме да пронајдеме пустиња и некаква помош со цицање на јазик за да не се умре без вода?!

Значи пофторно некој човек на некој блог не ја ни прочитал книгата ниту пак се потрудил.
Лупнал глупост дека Мухамед го сисал јазикот на внук му да му ја згасне жедта.
:tapp:
Убаво пишува дека се во градот.

Мухамед без икаква причина го сисал јазикот на својот внук бидејки така сакал.

Посрамете се и одиме по натаму со прашањата и одговорите.
Заради ваквите постови јас не ти одговорам на прашањата, затоа што се гледа дека не си дошол по одговори. ;)
Ти поставуваш прашање на кое веќе си имаш свој одговор и заклучок, и после истото прашање го поставуваш овде и сакаш да најдеш муслиман кој ќе се согласи со тебе.
Тоа овде нема да го најдеш. :)
Ова е последен одговор од мене за тебе на оваа тема, а се надевам и од сите останати кои имаат малку разум.
Поздрав.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Заради ваквите постови јас не ти одговорам на прашањата, затоа што се гледа дека не си дошол по одговори. ;)
Ти поставуваш прашање на кое веќе си имаш свој одговор и заклучок, и после истото прашање го поставуваш овде и сакаш да најдеш муслиман кој ќе се согласи со тебе.
Тоа овде нема да го најдеш. :)
Ова е последен одговор од мене за тебе на оваа тема, а се надевам и од сите останати кои имаат малку разум.
Поздрав.
Па само кукавиците ја нуркат главата во песокот.Тоа си ти и останатите муслимани на оваа тема.
Кога немате што да кажете и не знаете како да ја сокриете перверзнијата на вашиот пророк веднаш "бојкотирате" и не одговарате.
Повеќе ќе те ценам доколку напиша - "Така е, тоа е наше верување и така ќе правиме како Мухамед" одколку вака, да молчиш и да се правиш наудрен.

Тука се гледа дека всушност вас ви е СРАМ од вашиот пророк што сисал јазик на внук му, што спиел со мртва тетка во гробот, пљукал во јадења, убивал, ограбувал , верувал во глупости и култови.
МИЛО МИ Е ШТО СЕ СРАМИТЕ.
За мене е тоа победа.

Но бидејќи ја познавам вашата вера и книга подобро од вас самите, ќе продолжам со прашањата и одговорите да се дознае вистината.Кој може да ме демантира со извори нека проба.
Оваа е форум, а не "бојкотирање" за немилите прашања од кои се срамите.
--------------------

Хaдисите подржуват секс со животни?

http://www.2muslims.com/directory/hadith/sunnan_abu_dawud/38/
http://www.salahtimes.com/hadiths/sunanabudawud/prescribed-punishments-(kitab-al−hudud)/4450

Narrated Abdullah ibn Abbas:
There is no prescribed punishment for one who has sexual intercourse with an animal.

Abu Dawud 38:4450

"Нема пропишана казна за оној кој има сексуален однос со некое животно."

--------------------

Кој не знае што е Хадис
http://sq.wikipedia.org/wiki/Hadithi

Последно уредено:
Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Па само кукавиците ја нуркат главата во песокот.Тоа си ти и останатите муслимани на оваа тема.
Кога немате што да кажете и не знаете како да ја сокриете перверзнијата на вашиот пророк веднаш "бојкотирате" и не одговарате.
Повеќе ќе те ценам доколку напиша - "Така е, тоа е наше верување и така ќе правиме како Мухамед" одколку вака, да молчиш и да се правиш наудрен.

Тука се гледа дека всушност вас ви е СРАМ од вашиот пророк што сисал јазик на внук му, што спиел со мртва тетка во гробот, пљукал во јадења, убивал, ограбувал , верувал во глупости и култови.
МИЛО МИ Е ШТО СЕ СРАМИТЕ.
За мене е тоа победа.

Но бидејќи ја познавам вашата вера и книга подобро од вас самите, ќе продолжам со прашањата и одговорите да се дознае вистината.Кој може да ме демантира со извори нека проба.
Оваа е форум, а не "бојкотирање" за немилите прашања од кои се срамите.
Јас не се срамам, бидејќи нема од што да се срамам, а тоа што ти го пишуваш се куп лаги извадени од контекст.
Јас одговарам на оваа тема еве веќе 450 страници, понезгодни прашања поставувале од твоите а јас сум ги одговарал, но само на оние кои барале одговор... а не на оние на кои веќе имаат одговор и овде дошле да најдат муслиман кој ќе им го потврди тој одговор.
Ти ако веќе имаш одговори на тие прашања не знам зошто овде ги постираш, отвори си посебна тема каде што ќе ги постираш одговорите, отвори тема на пример: ВИСТИНАТА ЗА ИСЛАМОТ и таму постирај.
Овде само се поставуваат само прашања на кои муслиманите даваат одговори, како што пишува во правилата на оваа тема.
Во прилог ќе ти ги копирам правилата од првата страница:[DOUBLEPOST=1428156028][/DOUBLEPOST]Правилата се прости, односно:
1. Се поставува прашање од било кого, без разлика на верата.
2. Прашањето се одговара само од Исламски верник, пожелно од некој кој стварно знае да одговори, дозволено е и повеќе одговори но само од верници од Исламот, кои ако мислат дека првичниот одговор не е во ред односно не е потполн и сакаат да дообразложат/дополнат.

После добиениот одговор може само да побарате и дообјаснување ако нешто не ви е јасно но конкретно посочете за кој дел од одговорот .. друго ништо!
Ако некое прашање мислите опфаќа поголема дискусија, ако сакате да дебатирате тогаш отварате или отварам тема за истото, оваа тема значи ќе биде стрикно Прашање-Одговор, кратко и јасно без спамови, без километарски цитати и со свои зборови.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Од мене барем ќе здивнете. Од сега, прекинувам да се расправам со вас на овие теми.
Многу здравје.

Kajgana Shop

На врв Bottom