- Член од
- 12 март 2015
- Мислења
- 17
- Поени од реакции
- 3
koga ke bide glasanjeto na noviot zakon,,koj mesec den..ako nekoj znae nekami kaze
мислам дека платив околу три леваDali znae nekoj kolku kosta zaverkata na notar vo Bugarija? Da ne go davam originalot tuku zaverkata!
колку што јас знам мора во бугарија....Може ли документ за потекло оригинален да се завери на нотар во Мкд? или мора во Бг?
јас сум преку амбасадата во Скопје, го минав интервјуто на 17.02.2014. значи поднесувањето на документите и интервјуто беше во амбасадата, а за понатаму како ќе иде процедурата не знам, за се се консултирам со посредникотДобровечер, нов сум на форумов а сакам да знам дали некој од тука ја има водено процедурата за бугарски пасош преку конзулатот или амбасадата. Би бил благодарен за било какви информации
Ova treba so noviot zakon da bidi, a tuka e napisano kako veke deka mozii so to da se pomini ne razbiram so se slucva matat nekoj raboti so noviot pretsedatel bitno e deka se pozitivnihttp://www.aba.government.bg/?legal=3
lugje spored ova neli znaci deka treba da mineme so dokument od BKKS ili druga organizacija[DOUBLEPOST=1427639192][/DOUBLEPOST]Документ'т за доказване на б'лгарскија произход на в'зходјашт на зајавителја, може да б'де издаден от:
а) б'лгарски или чужд д'ржавен орган;
б) организација на б'лгари, живеешти изв'н Република Б'лгарија, призната с'с Заповед на председателја на Агенијата и вписана в регист'ра на организациите, воден от Агенцијата;
в) б'лгарска православна ц'рква
В'в вр'зка с Правилника за изменение и доп'лнение на Правилника за дејността на Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина по издаване на удостоверенија за б'лгарски произход, от 1 декември 2014 г.е необходимо да се спазват следните изискванија:
1. Документите се подават на хартиен носител на б'лгарски език. Документите, издадени от чужди д'ржавни институции, зад'лжително се придружават от официален превод на б'лгарски език.
2. Изв'ршенијат превод на документите, издадени на чужд език, трјабва да отговарја на изискванијата на с'ответните разпоредби на двустранните международни договори или на Конвенцијата за премахване на изискването за легализација на чуждестранните публични актове /Хагската конвенција от 5 октомври 1961 г./ или на Правилника за легализациите, заверките и преводите на документи и други книжа.
Мора да биде заверен во БГ. Кај нашиве не ги признаваат.Може ли документ за потекло оригинален да се завери на нотар во Мкд? или мора во Бг?
касниш до 17000 се стигнати последен вратен на дополнителна е 16998 а може да има прегледани и после него.некако дечки слабо со бројкиве со над +16000 оти вака :/
Кога ти излезе указот, а кога беше на интервју?Во ред е сето тоа меѓутоа не требаше вака да ја заглават цела работа.Ево јас место лани да го земам државјанството тек сега ме одобрија и го чекам указот.Живееме во време на информатички бум.Многу лесно може да се дојде до податоци за секој поединец.Пример можеле секој пооделно да го повикаат во Софија на уште еден разговор па макар тоа биле 50 или 60 илјади. и тие што се регуларни да ги одобрат.
Mислам дека не, при крај се со 2013 та............би требало наскоро да се почне со 2014Има ли некој извадено пасош или да му излегол указ од 2014 кои биле на интервју?
Jas sum od 2012 a od 2014 seuste nema nikoj dobieno osven tie po brza postapka so roditeli so bg drzavjanstvo.Кога ти излезе указот, а кога беше на интервју?
Има ли некој извадено пасош или да му излегол указ од 2014 кои биле на интервју?