Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ryan Giggs напиша:
Искрено се мислам помеѓу LG G3 и S варијантата па би сакал да слушнам мислење од луѓе кои веќе го имаат телефонот :)

Другар за 2 различни телефона правиш муабет. Едниот е минатогодишен флегшип, кој сеуште се држи односно Г3-ката, додека Г3 С, е само ликот и формата на Г3, но со хардвер од пред 2-3 години.

Искрено се мислам помеѓу LG G3 и S варијантата па би сакал да слушнам мислење од луѓе кои веќе го имаат телефонот :)
G3-та е во секој поглед подобар од G3 S. Уште ако земеш G3 32 GB (моделот со 3 гига рам), ептен ќе завршиш работа. :)

Ja vo imam g3 so 3 giga ram mesec dena i prezadovolen sum nikakov lag nikakvo kocenje nema... Bateriata se puni za 2 saata a kaj mene drzi skoro 2 dena so uklucen 4G ako go cepkas mnogu ke drzi do eden den... Zavisi sto se ke koristis... Teloto malce e golemo so edna raka nemozes na cel displej da rabotis... Kvalitet na izrabotka da te izlazam samo... Mislam plastiki ova ona... Maani sto sum nasil do sega i toa softverski... Nema video call telefonov a ko so gledam i opsto lg nekoi modeli nemaat takvo nesto... Ke moras preku skajp viber ili fb video call da pravis i druga mana na lollypop home buttons ti se triagolnik krug i kocka... Fali uste x i da mislis deka igras soni :) toa ne mi se svigja samo drugoto e super... Ja go zemav tel 400 eu neznam sega kolku e

во врска со рутирањето... дали ее губи гаранцијата на телефонот ако си го рутирам или јок?

телефонот ми е купен од мобеликс
Све зависи од мобеликс,али у принцип се губи ,
ако го однесеш на сервис рутиран нормално,може да не ти признаат гаранција.
А ако го одрутираш па го однесеш на сервис тогаш нема птоблем
,освен ако телефонот не е samsung s3,s4,s5,note3,4 кај самсунг и при одрутирање пак можат да познаат дека е рутиран некогаш.

Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk

Све зависи од мобеликс,али у принцип се губи ,
ако го однесеш на сервис рутиран нормално,може да не ти признаат гаранција.
А ако го одрутираш па го однесеш на сервис тогаш нема птоблем
,освен ако телефонот не е samsung s3,s4,s5,note3,4 кај самсунг и при одрутирање пак можат да познаат дека е рутиран некогаш.

Gi prasav dali smeam mi rekoa nesmeam poso se gubi garancija i ne go ni cepkam

Сменив екран на xperia z1 и по 2 недели почна да се заматува сликата, особено ако отворам некои слики со појака резолуција. Исто и кај некои апликации ми прави, значи одреден дел од екранот е заматен, нешто слично на ова само на 2 места од екранот. Екранот не го бива или до нешто друго е проблемот?

Постои ли некоја добра футрола за мобилен 5'' која штити од кршење? Втор телефон за 2 месеци го правам сол. Нешто во стил футрола со метал или јака пластика?

Постои ли некоја добра футрола за мобилен 5'' која штити од кршење? Втор телефон за 2 месеци го правам сол. Нешто во стил футрола со метал или јака пластика?
У прицип има,
Зависи за каков телефон бараш.

На алиекспрес и ибеј имаш за скоро секаков модел на телефон.

За попознативе телефони ко ајфон,самсунг имаш футроли за Америчка Војска Маринци...од типот UAG или Otterbox
68b92197622686f8e797a156e27b66b2.jpg

Сменив екран на xperia z1 и по 2 недели почна да се заматува сликата, особено ако отворам некои слики со појака резолуција. Исто и кај некои апликации ми прави, значи одреден дел од екранот е заматен, нешто слично на ова само на 2 места од екранот. Екранот не го бива или до нешто друго е проблемот?
До екранот а може и до контролерот за графичка единица-GPU.
Или добар сервисер или нов телефон.

У прицип има,
Зависи за каков телефон бараш.

На алиекспрес и ибеј имаш за скоро секаков модел на телефон.

За попознативе телефони ко ајфон,самсунг имаш футроли за Америчка Војска Маринци...од типот UAG или Otterbox
68b92197622686f8e797a156e27b66b2.jpg

За овој ми е DOOGEE DG2014, ама ништо не можам да најдам за него.

Да не знае некој колку идат Samsung galaxy core plus-от 1 година ми е користен ама без гребка e,не е пипнат нигде ?

Bi ve zamolil za pomos okolu izbor na telefon, s5 mini ili z3 compact.

Ja vo imam g3 so 3 giga ram mesec dena i prezadovolen sum nikakov lag nikakvo kocenje nema... Bateriata se puni za 2 saata a kaj mene drzi skoro 2 dena so uklucen 4G ako go cepkas mnogu ke drzi do eden den... Zavisi sto se ke koristis... Teloto malce e golemo so edna raka nemozes na cel displej da rabotis... Kvalitet na izrabotka da te izlazam samo... Mislam plastiki ova ona... Maani sto sum nasil do sega i toa softverski... Nema video call telefonov a ko so gledam i opsto lg nekoi modeli nemaat takvo nesto... Ke moras preku skajp viber ili fb video call da pravis i druga mana na lollypop home buttons ti se triagolnik krug i kocka... Fali uste x i da mislis deka igras soni :) toa ne mi se svigja samo drugoto e super... Ja go zemav tel 400 eu neznam sega kolku e
каде најде модел со 3гб рам ( во т-мобиле и вип нудат само модел со 2гб рам ), и дали загрева батеријата како што читав по нетов или нема мука :) ?

Пред некоја ден се подновив со ZTE Grand X IN, задоволен сум вооглавно од мобилниот (иако нема радио :facepalm: ), но сепак едно нешо ме нервира. Полнењето на батеријата се одвива пребавно, му треба одприлика 5 до 6 часа минимум за да се наполни до крај. Пробав и преку компјутер да го наполнам, ама џабе. Ај остај тоа што му треба цела вечност да се наполни, туку морам на неколку пати во текот на полнењето да го извадам кабелот од мобилниот, и пак да го уклучам, дека понекогаш самиот мобилен автоматски го отфрла полнењето на батеријата :facepalm:. Сум сменил и други полначи, ама џабе е мамето негово.

Чаре нешто да не знаете :(

каде најде модел со 3гб рам ( во т-мобиле и вип нудат само модел со 2гб рам ), и дали загрева батеријата како што читав по нетов или нема мука :) ?
у мобеликс и другите приватни мобилари имаш и со 2 и со 3 гига и тоа со драстична разлика во цени... а за батеријата точно е а и нормално е - кога ке го оптеретиш телефонот секој ке ја загрее батеријата... земи пола саат на него играј и оптерети го со графика и нормално е дека ке загрее и тоа во горниот агол до камерата ( повеќе би рекол дека загрева процесорот отколку батеријата според мене)

ја преѕходно користев с3 мини и истото се дешаваше кога ке го оптеретиш телефонот батеријата загреваше... а ти ако си одлучен за г3ка земај го и ич да немаш гајле!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom