Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Неписменост, ако незнаеш доволно, немој да пишуваш, it's that simple.
Пример:
http://kurir.mk/makedonija/vesti/19...ot-mobilen-vo-Belgrad-kade-rabotele-Makedonci
Не е VIOP туку VOIP

VdKYvao.jpg

oabTr6B.jpg

:tapp:

Несоодветни слики, пример:
Fynb0Bi.jpg

Извадок од:
http://kurir.mk/makedonija/vesti/194056-Narodot-dava-poddrska-za-realni-proekti-i-pozitivni-merki

Машина ли беше Авион ли беше. :tapp:
1307.jpg[DOUBLEPOST=1427241007][/DOUBLEPOST]Се моли Грујо да не им дава толку поволности на пензионерите,бидејќи незнаат веќе што прават. :pos:1357.jpg

Последно уредено:
- шо би било битно и релевантно, ако тој што пишуе е новинар, платен да пишуе чланци по медиуми.

Како да ти кажам брат...

„Не судете, за да не бидете судени; оти со каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери. Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш? Или како ќе кажеш на брата си – чекај да ти ја извадам раската од окото; а пак ете, во твоето око има греда? Лицемере, извади ја прво гредата од твоето око, па тогаш ќе видиш како да ја извадиш раската од окото на брата си“ (Матеј 7: 1-5)

Како да ти кажам брат...

„Не судете, за да не бидете судени; оти со каков суд судите, со таков ќе бидете судени; со каква мерка мерите, со таква и ќе ви се мери. Зошто ја гледаш раската во окото на брата си, а гредата во своето око не ја чувствуваш? Или како ќе кажеш на брата си – чекај да ти ја извадам раската од окото; а пак ете, во твоето око има греда? Лицемере, извади ја прво гредата од твоето око, па тогаш ќе видиш како да ја извадиш раската од окото на брата си“ (Матеј 7: 1-5)
Сакаш да ми кажеш дека не сфаќаш оти за новинар кој пишува чланци од вести е задолжително да знае правопис и да го применува у чланците, а дека за некој кој пишуе постови на фејсбук или пак дури и колумни, не е задолжително да го применуе правописот. На пример, уметничката слобода на некој колумнист му дава за право да пишуе на кумановски или скопски. Постирачи на форум, пак, како сакаат можат да пишуваат и тоа е сосема пригодно и во ред. Според мене дури и ако сакаат нека пишуваат и на латиница (што мене лично не ми се допаѓа).
Али ако пишуем чланци за вести, на било кој медиум, тоа е нешто друго.

Ти сакаш да ми кажеш дека не ја сфаќаш разликата или си другарче на неписменион од Курир?

Сакаш да ми кажеш дека не сфаќаш оти за новинар кој пишува чланци од вести е задолжително да знае правопис и да го применува у чланците, а дека за некој кој пишуе постови на фејсбук или пак дури и колумни, не е задолжително да го применуе правописот. На пример уметничката слобода на некој колумнист му дава за право да пишуе на кумановски или скопски. Постирачи на форум, пак, како сакаат можат да пишуваат и тоа е сосема пригодно и во ред. Според мене дури и ако сакаат нека пишуваат и на латиница (што мене лично не ми се допаѓа).
Али ако пишуем чланци за вести, на било кој медиум, тоа е нешто друго.

Ти сакаш да ми кажеш дека не ја сфаќаш разликата или си другарче на неписменион од Курир?

Не бе, тој си е сосема неписмен, али тоа е нивото што се очекуе од пропагандисти чија целна група се луѓе со основно.

Од друга страна пак, човекот кој некого прозива дека е неписмен пожелно е самиот да не е неписмен.

http://republika.mk/?p=407897

Еве го демократскиот капацитет на корнишонско-вехабистичката коалиција и нашиот несуден главен и одговорен уредник на МТВ.

Од друга страна пак, човекот кој некого прозива дека е неписмен пожелно е самиот да не е неписмен.
Па тоа ти го кажувам цело време, за ја да критикувам на форум, некој неписмен новинар, уопште не мора ја да пишувам по правопис.

Па тоа ти го кажувам цело време, за ја да критикувам на форум, некој неписмен новинар, уопште не мора ја да пишувам по правопис.

Шо да ти одговорам на тоа, пљукај бе братучед, пљукај.

http://republika.mk/?p=407897

Еве го демократскиот капацитет на корнишонско-вехабистичката коалиција и нашиот несуден главен и одговорен уредник на МТВ.
Па не им одговара сеа коа Васко почна да пуши на власта, али им одговараше коа праеше поинаку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom