Предлог за хостинг и неколку совети

• Креатор на темата Креатор на темата Tawe
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Локација
Лас Велес
Здраво. Се решив да се занимавам со веб сајт, кој ќе биде на Wordpress платформа, англиски јазик. Е сега ако се оди како што треба се надевам дека после ете 5-6 месеца ќе имам некој денар плус од Google Adsense.

Е сега ме интересира:
1. Од каде да купам хостинг, и каде би било најубаво да е лоциран, поради тоа што планирам Adsense понатаму ?
2. Да речеме дека ќе биде за новости (Magazine WP тема), колку GB простор ќе ми биде доволен доколку сликите ги качувам на мојот сервер и отприлика потребен bandwidth колку за почеток ?
3. Дали сега е дозволено адсенс за МК, или треба да се регистрирам на друг начин во друга држава, како оди исплаќањето итн..

Доколку има некој што има познавање со адсенсе, би бил благодарен во ПП да ми даде некоја инструкција и совет, за да не лутам многу по интернет

Земи си од HostGator

Овој Baby Plan ти е супер:
img

Имаш и поевтини ама ептен се професионални овие, имаат Live Chat и одма одговараат ако има некаков проблем при хостирањето. Исто со купони мислам дека за првиот месец можеш да го земеш за 1 цент само не знам кој купон се пишуваше при порачувањето, изгуглај.
Иначе Adsense е дозволен за во Македонија, направи си страна, среди си ја добро и аплицирај за Adsense, за една недела би требало да ти дадат одговор.

И плус лупни го кодов за 30% попуст :-) Види можда има и бољи попусти на нет
Go to hostgator.com and paste the code at checkout

RMN30

Здраво. Се решив да се занимавам со веб сајт, кој ќе биде на Wordpress платформа, англиски јазик. Е сега ако се оди како што треба се надевам дека после ете 5-6 месеца ќе имам некој денар плус од Google Adsense.

Е сега ме интересира:
1. Од каде да купам хостинг, и каде би било најубаво да е лоциран, поради тоа што планирам Adsense понатаму ?
2. Да речеме дека ќе биде за новости (Magazine WP тема), колку GB простор ќе ми биде доволен доколку сликите ги качувам на мојот сервер и отприлика потребен bandwidth колку за почеток ?
3. Дали сега е дозволено адсенс за МК, или треба да се регистрирам на друг начин во друга држава, како оди исплаќањето итн..

Доколку има некој што има познавање со адсенсе, би бил благодарен во ПП да ми даде некоја инструкција и совет, за да не лутам многу по интернет
Има еден куп хостинзи. Ќе ти дадам само за простор совет, од кај и да земаш земи го почетниот пакет па за надрградување лесно е после.

П.С Уште еден совет, пробај барем малку пооригинален биди, страници за новости има милион. Си знаеш вајљда што ти е пасија пробај колку толку автентичен контент постирај ако отвораш вака страница за новости колку да отвориш страница брзо ќе ти здосади уште пред било каков профит да оствариш.

Фала ви. Ќе разгледам што како за хостингот, за почеток планирам нешто поефтинко околу 4$,па после тоа ќе сменам. А за ова адсенсе не прави разлика серверот каде се наоѓа ?

А за сајтот нема да биде за новости, тоа само го дадов како пример бидејќи ќе се работи со magazine тип на тема :)

Кажете ми, на Хостгатор ако сакам да земам Baby plan, и планирам да започнам тотално нова веб страна, треба да платам и плус домејн? Мислам дека 12$ годишно е.

Кажете ми, на Хостгатор ако сакам да земам Baby plan, и планирам да започнам тотално нова веб страна, треба да платам и плус домејн? Мислам дека 12$ годишно е.

Домен можеш да си земеш од која сакаш страна, немора да е од HostGator, има на GoDaddy со купони, првата година е 2 и нешто долара, има и поевтини разгледај си.

Јас на GoDaddy купив вчера домен, со купон и тие icann fees вкупно кошташте 1.17$ :D

Ipage
Ефтин и стабилен , го користам веќе 2 години

Ќе се надоврзам на темава. да не отварам друга тема беспотребно.

- Планирам да купам хостинг и домејн, за македонска страна за сопствен бизнис, е сега бидејќи не сум купувал до сега хостинг и домејн, би побарал совет од каде да купам и да биде што е можно поефтино. Сајтот еднаш ќе се направи ќе се стави потребната содржина и ретко ќе се менува, на некој месец ќе се додава по некој нов продукт. Ќе користам вордпрес, веќе ми е направена само ми треба помош околу ова да се одлучам.

И што мислите за овој хостинг ( https://byethost.com/index.php/paid-hosting ) Super Premium Monthly ? Со кој има и бесплатен домејн - Free Domain: .ORG/.PW/.US

Додека со Super Premium Annual има Free Domain: .COM, .NET, .ORG, .BIZ, .US, .EU or .INFO - 48$ годишно

Последно уредено:
Најефтин .com домејн и како да направам да ми го ридајректира од blogspot.com?

Најефтин .com домејн и како да направам да ми го ридајректира од blogspot.com?
http://www.wikihow.com/Redirect-a-URL
Не е некоја философија. Прогуглај само. За домен исто имаш еден куп ефтини. Искрено не верувам дека многу ќе ти прави разлика дали 2 или 3 долари годишно ќе платиш за домен.

Домен јас земав за $1.17 на GoDaddy со купон.
cjccoup99
Да, така е но некако ми е шубе да го купам, да не ми одбијат втората година од картицата пак пари да речеме $10+ ? Или да не условуваат при продолжување да платам грдни пари после

Е сега ме интересира:

Да знаеш само дека за AdSense ќе мора да имаш англиска, српска страница. Имаш листа на поддржани јазици, македонскиот сеуште не е.

едит: Видов на англиски дека ќе ти е страната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom