ne jas mislam deka si rabotat samo sto ne se vneseniCcc ovoj mesec mn malce protokoli kako so terat maj ke ne zapocnat nas od 2014 nee fer ova
i jas istoto sakam da prasam, podnesov pred mesec dena dopolnitelni dok. i seuste nikakov odgovor.....Zdravo,da prasam od iskustvo dali da pratam email do ministerstvoto za pravosudstvo vo vrska so mojata prepiska,bidejki se odnesov i stara licna karta i izvod pred 40 dena,ako znae nekoj za kolku vreme bi trebalo da mi odgovorat
Rano e uste za panika od nikakov odgovor ne znaci deka ke ti odobrat ukaz posle eden mesec..mozebi ke treba malku poveke vremei jas istoto sakam da prasam, podnesov pred mesec dena dopolnitelni dok. i seuste nikakov odgovor.....
Ova znaci deka cekas potpis za ukazot za drzavjanstvo so sreka neka ti ePrijateli, moze li informacija od momentot koga ke dobies vakva recenica na baranjeto na nivnata web strana : Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ., kolku vreme se ceka za slikanje i dobivanje na pasosot. Blagodaram.!
Ist sum i jas pred mesec dena podadov dopolniten i uste nisto.i jas istoto sakam da prasam, podnesov pred mesec dena dopolnitelni dok. i seuste nikakov odgovor.....
Blagodaram.Rano e uste za panika od nikakov odgovor ne znaci deka ke ti odobrat ukaz posle eden mesec..mozebi ke treba malku poveke vreme
Ako si podnel dokumebnti po zakonot ke go dobies ukazot sano strpise ima uste vreme .
Ova znaci deka cekas potpis za ukazot za drzavjanstvo so sreka neka ti e
Zavisi koga kako na nekoj za nekolku nedeli na nekoj za nekolku meseci mislam deka najveke 3 meseci se ceka no toa e maksimumot
posle toa zavisi od posrednikot sto go imas i dali ke vrsis brza postapka ova prasanje veke e odgovoreno okolu ukazot i dobivanje na drzavjanstvo i adresa.
mislam deka bese od dve tri nedeli pa nagore zavisi kako ke odis dali po brza postapka ili ke cekas.
A kolku se ceka od koga ke podneses dopolnitelen dokument za kolku vreme treba da mi se promeni statusot.pozdravOd zadolzitelna do rAzgledena od sovetot sum cekal 57 dena znaci po toa ako e taka odprilika okolu 2meseci se ceka za.promena
Momentalno za.potpis cekam 40 dena pozz
A kolku se ceka od koga ke podneses dopolnitelen dokument za kolku vreme treba da mi se promeni statusot.pozdrav
[DOUBLEPOST=1427191895][/DOUBLEPOST]Поднесов кај 20 декем 2014 преку конзулат Битопа се јавив сега пред некој ден ми рекоја да се јавам по велигденИма некој добиено происход од јануари или февруари 2015?