Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.795
- Поени од реакции
- 34.046
Да знаеш, токму такви и ти изгледаат ставовите - токму како на некој кој не сака вдлабочување во нештата, па дозволува ставовите друг му ги гради преку пропаганда и социјален инжинеринг. „Убеди ме!„Немам време за задлабочување, само предочи ги доказите кои ќе ме убедат дека не се бунтовниците.
Гледај, доказите во најголема мерка се привилегија на комисиите кои сеуште ги обавуваат истрагите. Како такви тие (доказите) не се достапни на јавноста. За твоја информација - такви „докази„ како приказните на холандскиот истражувач -новинар, тоа не се докази туку пропаганда.
Најпосле, јас го критикував и го образложив мојот став, господине „немам-време„ а ако тебе не ти се дискутира човечки и коректно: поздрав и следен пат те молам - не ме цитирај.
Хаха, исто како и претходниот постер: „демонстрирај/докажи„!Првин демонстрирај/докажи дека авионот е урнат заради корист и дека е невозможно по грешка да бил урнат, па после имаш право да прашуваш кој и зошто имал корист.
Докажувањето е работа на комисиите кои сеуште ги обавуваат истрагите.
Јас зборувам тоа што ми е објективно достапно, а тоа е мотивот. А кога сум кај мотивот, Игорче - замисли ама не ми треба твоја или било чива дозвола за да зборувам за... мотивот.
Мотивот е јасен, да се оцрнат бунтовниците и да се оправдаат санкциите против Русија. Да се направи притисок врз ЕУ сателитите, и да се обезбеди храна за пропагандната машинерија во ЕУ земјите, и исто така и во САД.
Бууу! Ете го старо-новото страшило Русија, плаашееете се од нееего!
Купувајте оружје, ново светкаво американско оружје за да бидете безбедни од лошите Руси! Зимајте кредити од ИМФ!!
http://www.defensenews.com/article/20141201/DEFREG01/312010022/Romania-Seek-EU-IMF-Permission-Boost-Defense-Budget?odyssey=mod_sectionstories
Мотивот Игорче... Мотивот е кучка. Еднаш кога ќе излезе на површина не можеш да го скриеш, па и да сакаш (а ти многу сакаш, ама тоа ти е тоа).