Саем на мебел 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Cappie
  • Време на започнување Време на започнување

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Имајќи предвид дека саемот за мебел секоја година е еден од најпосетените и на истиот посетителите одат со цел да купат нешто, што не е секогаш случај и со другите саеми, не е лошо да се започне тема, па заинтересираните да бидат во тек и недела дена порано за попусти и промоции кои веќе започнаа.

41.Меѓународен саем МЕБЕЛ 2015, ќе се одржи од 24-29.03.2015 година.

Меѓународниот саем МЕБЕЛ, кој во 2015 година го одбележува своето 41 годишно постоење е водечки настан во модерниот и класичен мебел и дизајн на овие простори и пшироко. Над 50.000 посетители секоја година ги минуваат штандовите на МЕБЕЛ, а учество земаат повеќе од 400 домашни и странски изложувачи.

Меѓународниот саем МЕБЕЛ, стана препознатлив бренд во оваа индустрија и со текот на годините прерасна во еден од најдобрите и најпосетени саеми во регионот.

МЕБЕЛ како една од најатрактивните манифестации кај нас и пошироко е запаметен и со нетрпение очекуван заради своите оригинални декорирани изложбени простори, кои покрај мебел за домот го трасираат трендот за модерните кујни и елегантни бањи, осветлување, подови и ѕидни декорации, материјали за тапацирање, како и канцелариски мебел, мебел за јавни објекти, мебел и додатоци за со љубов уредувани градини, како и најновите технички и технолошки достигнувања на репроматеријали, машини и опрема за обработка на дрво кои заслужуваат целосно внимание.

Оваа специјализирана комерцијално изложбена манифестација стана своевидна берза на оваа индустриска гранка и место за средба на производителите и трговците од нашата земја, балканскиот регион и пошироко.

Листата на фирми кои ќе имаат свои штандови на саемот може да се види на веб-страната на Саем.

Дел од компаниите, како што е ЛеснинаМи, веќе започнаа со саемските попусти, како клиентите би имале доволно време да се одлучат и да купат она што им треба.

50451FLAER%20SAEM%202015-1.jpg

Дополнителната понуда може да се најде на нивната веб-страна. Доколку знаете за некои други попусти кои се веќе започнати, слободно наведете ги.

Исто така, ќе одите ли? Ќе купувате ли нешто? :)

Саемиве се добра можност за прибирање идеи и решенија. Најчесто понудата може да се изработи за доста поевтина цена кај квалитетен столар во димензии кои повеќе одговараат. Или пак, човек може сам да си купи материјал и да го состави. Ако имате слободно време, алатки и малку искуство, не е невозможно сами да си направите нешто убаво. Веројатно ќе отидам на саемот, да го видам изложеното.

Инаку, повеќето од цениве ^^, мене ми се соленки.

Да, веројатно секој може да си изработи кујна, маса, плакар или што и да е, ама факт е дека квалитетот нема да биде ни приближно ист, освен ако не се користат исто квалитетни материјали. А ако се користат квалитетни материјали, цената пак нема да биде драстично поефтина. Да, саемот во Македонија се користи за тоа, ама тоа е неправилно според мене. Секој жив почна да прави мебел во шупи и гаражи, па луѓето купуваат кујни на 3-4 години, наместо како претходно кога се знаело дека кујна се купува сега, па после 30 години и тоа само ако сакаш стилот да го смениш.

Кога ќе видиш така, цените не се солени, туку се во согласност со квалитетот. Е сега, нормално, секој према можностите и желбите. Јас ги споделив овие, затоа што налетав на истите, од другите не сум видел која ќе биде саемската понуда. На страна фактот што немам во план ништо да купувам, ама здравје, за некоја година ќе дојде и тој ред :)

Од сабајле се иде на саемов, попладне гужви е и сите се тепаат да седнат на се што може :facepalm:

Да, веројатно секој може да си изработи кујна, маса, плакар или што и да е, ама факт е дека квалитетот нема да биде ни приближно ист, освен ако не се користат исто квалитетни материјали. А ако се користат квалитетни материјали, цената пак нема да биде драстично поефтина. Да, саемот во Македонија се користи за тоа, ама тоа е неправилно според мене. Секој жив почна да прави мебел во шупи и гаражи, па луѓето купуваат кујни на 3-4 години, наместо како претходно кога се знаело дека кујна се купува сега, па после 30 години и тоа само ако сакаш стилот да го смениш.

Кога ќе видиш така, цените не се солени, туку се во согласност со квалитетот. Е сега, нормално, секој према можностите и желбите. Јас ги споделив овие, затоа што налетав на истите, од другите не сум видел која ќе биде саемската понуда. На страна фактот што немам во план ништо да купувам, ама здравје, за некоја година ќе дојде и тој ред :)

Кои материјали ги вградуваат салоните кои ти неможеш да ги купиш и некој што се разбира во тоа да ти ги направи? Медијапан,иверица или шарки? Сигурно позлатени материјални вградуваат они.
За тоа масиче конкретно иде вака: Медијапан табла 4 000 и нешто и ќе ти остане пола табла за уште нешто да направиш,кант трака 500 , плус стакло 120*60 нека е 1000 ништо повеќе,плус шрафови 50-100 ден.плус механизам за фиока 200-300 ден. плус мајсторска рака највеќе иљадарче па и нека е две...6000-7000 макс.Просто ко грав. А во салон 17 000 квалитет до јаја :D

Да денес, речиси секој сам прави мебел во шупи и гаражи. Да, порано се купувало кујна која издржувала 30 години. Всушност има убави плакари, столици, кревети и сл. направени од квалитетно дрво, кои со мало одржување траеле и двапати подолго. И да, обично тие се менуваат за да се „освежи“ просторот.

Сега, како што се намножија тие од шупите и гаражите, се зголеми и бројот на разно-разни произведувачи (а јас не посочувам директно кон никого, ниту пак сум столар, ниту пак имам намера да бидам) кои се' и сешто продаваат по цена која многу често не е соодветна со квалитетот (ниту материјалот, ниту изработката, ниту пак, услугата). Всушност, тоа е вообичаено за речиси се што денес купуваме и тука индустријата за мебел не е, ниту може да биде исклучок :)

Секој бира што ќе купи и што му треба, во согласност со тоа колку има или колку нема. Секој има право да купува што сака од каде сака. Понатаму, сите имаат различни потреби. На пример, бидејќи јас не најдов готова маса за компјутер која баш би одговарала на просторот со кој располагам, и откако направив муабет во неколку продавници за мебел и со неколку дограмаџии кои изработуваат по нарачка, решив сам да го составам тоа што ми треба. Едноставно понудените цени не ми одговараа во моментот.
Нарачав две табли иверка (ми ги исекоа како што сакав), и со малку напор ги составив. И од остатоците направив нешто, но резултатите не беа спектакуларни :) .

Сеедно, не пишувам дека се ' што се нуди некаде е квалитетно или пак не е. Само укажувам на тоа дека ако нешто се што се купува од било која продавница или гаража мора да е квалитетно затоа што е скапо (за секој продавач неговите производи се од врвен материјал, а не секој муштерија препознава што не е, а што е „врвно“ ).

Како што кажав, а гледам дека и вие се согласувате со мене, на крај сепак се зависи од можностите и желбите. Јас сепак, дури и би почекал некое време плус, ако не можам во моментот, ама на крај би земал нешто од проверените фирми за мебел на нашиот пазар. (3-4 на број, новиве италијански и не знам какви што се уште поскапи, не ги рачунам) Затоа што сепак има разлика од иверица и медијапан до иверица и медијапан, што влијае на цената. Плус, масичкава за која се фати @c i t r o не сум ја видел, ама сигурно има и нешто што не може баш секој да го изведе, а и кога на цената ќе се додаде саемскиот попуст, разликата ќе биде помала.

Баш во денешно време има многу избор. Има од скапи до доста ефтини кујни, плакари, комоди и слично.
Од готовиве има навистина скапи, но со одлични материјали и дизајни кои ги нема секаде и не може секој да ги изработи.
Стаклото на конкретно таа масичка што ја споменувате горе, не е под 5000 денари.Иверката е под гер сечена, има фиока (со можеби скап механизам), има чело од медијапан. Тоа е готов производ со добар квалитет. Поефтино може само со мајстор кој нема сопствена фирма., поинаку не е возможно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom