Општи вело муабети, прашања, совети

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Доста 29er-и има по групиве на Facebook у последно време, и тоа солидно опремени точаци со смешни цени од по 350 - 400 евра...по се' изгледа нема да можат да се лакомат газдите на продавниците кај нас оваа сезона :D

Последно уредено:
Член од
25 јули 2014
Мислења
28
Поени од реакции
8
Дечки ај мал совет. Сакам да земам точак на старо. Имам намера да фрлам до 30 000ден. Е сеа сакам да ги начекам луѓево од Швајцарија и Германија што носат. Имате некој контакт од некого, кај да барам. Да не дремам со саати секој ден по огласиве.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Дечки ај мал совет. Сакам да земам точак на старо. Имам намера да фрлам до 30 000ден. Е сеа сакам да ги начекам луѓево од Швајцарија и Германија што носат. Имате некој контакт од некого, кај да барам. Да не дремам со саати секој ден по огласиве.
И мене ме интересира истово, и кажете кој носи најдобро сочувани точаци, сте слушале од луѓе кој има најдобра роба?

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Road бајк или МТБ.Прочитај погоре што сме пишувале.
Не е само да земеш точак од Швајцарија.

И од нив треба да начекаш убав за добра цена.А точаци од Швајцарија има полно.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
а најбрзите 300 на врвот на Водно ќе добијат подарок книга за здрав живот и здрава исхрана. Одлична мотивација да се биде прв до врв, зарем не?

се надевам ќе бидам меѓу првите 300 :pos:

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
а најбрзите 300 на врвот на Водно ќе добијат подарок книга за здрав живот и здрава исхрана. Одлична мотивација да се биде прв до врв, зарем не?

се надевам ќе бидам меѓу првите 300 :pos:

Jaс сум стално баксуз за овие работи,па сигурно ќе завршам како 301 :D

Tуку каква мотивација.Да ти е мерак да не завршиш.Туку апликација се пополнува некаде или нема како минатата година?

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Jaс сум стално баксуз за овие работи,па сигурно ќе завршам како 301 :D

Tуку каква мотивација.Да ти е мерак да не завршиш.Туку апликација се пополнува некаде или нема како минатата година?
истото сакав да прашам со оглед на тоа дека не пишува ништо на фб изгледа ќе нема

Некој поупатен ако знае нека пише ....

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Столе го фалат, мада во последно време носи скапички модели...

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1551367
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1504081
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1556961

Пушта и на цена, пример првиот ќе го даде и за 500че.

Србија имаш многу подобра опција, ама да имаше некој да ти довлечка од таму.

http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/city-turing-10/scott-sportster-x-40-2014#.VQrvxWTF8rM

http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/mtb-bicikli-7/conway-ms-527-2014#.VQrv3mTF8rM

http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/mtb-bicikli-7/bulls-27-5-nov-2014#.VQrwAmTF8rM

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
истото сакав да прашам со оглед на тоа дека не пишува ништо на фб изгледа ќе нема

Некој поупатен ако знае нека пише ....
Апликација ќе има само за главниот настан на Прв до врв, а тој ќе биде во мај, мислам дека 24 мај беше, додека од оваа година, почнувајќи од Бадник, Прв до врв организираат месечни настани, кои не се од натпреварувачки карактер и ќе бидат само за дружење. Ваков настан имаше и минатиот месец по повод Св. Трифун.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Во недела има и тура до Куманово, па кој како му се вози дали Водно дали Куманово

Golem pozdrav do site velosipedisti .
Treta tura od Rekreativniot Kalendar za ovaa godina .
Vo nedela na 22.03.2015 ke ja vozime KUMANOVSKA TURA.
Trgnuvanjeto e od plostad Makedonija vo 09.00 casot .
Se vozi do Dracevo - Oresani, potoa vozime preku Taor za Razanicino, Dolno , Sredno i Gorno Konjare .
Se isklucuvame za Vince , Vak'v , Pcinja i pravec vo Kumanovo , ( so nekolku bonziti pauzi - za da se grupirame ) .
Vo Kumanovo pravime pauza (Pivo , koka kola , jadenje , salata , sendvici od doma , koj kako saka) , i potoa nazad vozime za Skopje.
Raspolozenie , kaciga i ispraven velosiped e dovolno za da dojdete na turata. ( normalno i fizicka podgotvenost )
Turata ke fati okolu 100-102 km .
Sekoj vozi na sopstvena odgovornost.
Kilometrazata sto ja objavuvame sekogas e izmerena od Plostad do Plostad, a koj od kade doagja ie plus kilometraza.
Turata ima ramno , brdo , asvalt , off road .

https://www.facebook.com/events/400160173493757/

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.451
Поени од реакции
2.002
До момците што бараат МТБ до 30.000 денари. Јас барам повеќе време, не ми се брзаше, доста разгледував и на старо, и ново и од странство. Бев во повеќето продавници за нови и речиси им се идентични понудите до 30.000 денари со мали незначителни отстапки во опремата, така да што и да земете најверојатно е пресудно како изгледа, затоа што останатото е навистина премала разлика, дали вилушката ќе биде XTC или XTM и нема разлика. Од менувачи и шалтери најмногу можете да добиете acera, а дали било acera или altus исто и тоа нема голема разлика. Deore опрема или подобра вилушка е веќе сосема друга ценовна група.
Од половните има навистина со далеку подобра опрема но сето тоа е џабе ако таа опрема има километри и километри и ако не е редовно сервисирана и ви се собере се вам, така да ако купиш половен и го однесеш на сервис може да те чини и 100 евра и пак да ги дадеш истите пари како за разликата да купиш нов.
Пред недела дена и мене ми рекоа од Србија да барам и ми кажаа за таа циклоберза, дури и зборував со еден човек, се попалив, затоа што цените се на пола од нашите. Јас сум генерален увозник за половни од швајцарија, вака, така, муабети, ветувања, барање пари на сметка прво па после точак и ред други работи ме натераа да си немам работа со нив, особено ако го земеме предвид фактот што и да најдете превоз некој да ви го донесе макар и до граница, немате гаранција колку ќе платите царина, може и воопшто а може и 100 евра да биде и да чини и поскапо од овде.
Проблем е исто и величината на рамот и гумите. Јас до сега ќе земев половен но или не ми одговара рамот или тркалата.

Член од
25 јули 2014
Мислења
28
Поени од реакции
8
Се извинувам што не бев доволно прецизен. Мислев за мтб до 30 000. Сакам поволен затоа што во нашиве продавници за таа цена добиваш опрема што е смешна. Да ги разложиш тие точаци по делови ќе вредат околу 20 000. Во наша продавница (да не ја именувам) продаваа мтб 29 000 со Турнеи опрема :confused: Исто така сакав од странство за да не испаде краден од тука па да не знаеш дали некој ќе те застане негде.

За Цикло берза сум чул и знам луѓе што земале, ама патот и патарините коштаат. И никој не ти гарантира дека ќе ти го чуваат точакот дур патуваш натака.

@Windfucker фала на советот. Прецизен одговор. Ова ми требаше да остварам контакт со луѓе што носат од страна.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
До момците што бараат МТБ до 30.000 денари. Јас барам повеќе време, не ми се брзаше, доста разгледував и на старо, и ново и од странство. Бев во повеќето продавници за нови и речиси им се идентични понудите до 30.000 денари со мали незначителни отстапки во опремата, така да што и да земете најверојатно е пресудно како изгледа, затоа што останатото е навистина премала разлика, дали вилушката ќе биде XTC или XTM и нема разлика. Од менувачи и шалтери најмногу можете да добиете acera, а дали било acera или altus исто и тоа нема голема разлика. Deore опрема или подобра вилушка е веќе сосема друга ценовна група.
Од половните има навистина со далеку подобра опрема но сето тоа е џабе ако таа опрема има километри и километри и ако не е редовно сервисирана и ви се собере се вам, така да ако купиш половен и го однесеш на сервис може да те чини и 100 евра и пак да ги дадеш истите пари како за разликата да купиш нов.
Пред недела дена и мене ми рекоа од Србија да барам и ми кажаа за таа циклоберза, дури и зборував со еден човек, се попалив, затоа што цените се на пола од нашите. Јас сум генерален увозник за половни од швајцарија, вака, така, муабети, ветувања, барање пари на сметка прво па после точак и ред други работи ме натераа да си немам работа со нив, особено ако го земеме предвид фактот што и да најдете превоз некој да ви го донесе макар и до граница, немате гаранција колку ќе платите царина, може и воопшто а може и 100 евра да биде и да чини и поскапо од овде.
Проблем е исто и величината на рамот и гумите. Јас до сега ќе земев половен но или не ми одговара рамот или тркалата.
И мене вака ми беше ветено едно Ауди 2008 година за 4000 евра.Пола пари да дадам и ќе ми се донесе.:D
Бегај од преваранти подалеку.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Убаво си кажа и Зоц и други членови да не ги потенцирам сите неколку страни наназад, внимавајте со кого си фаќате работа се најдуваат и ок и ептен батал точаци.
Само да пренесам едно искуство од пријателче, германски точаци од "баби" возени, модел на Унивега, на сервис му ја отворија виљушката (зш се пожали дека не работела ко шо требит), внатре шо ќе видат, виљушката туршија сторена и пукнатинка на истата колу едно влакно од коса.
Така да си зеде нова виљушка, која верижно му повлече и смена на нова предна главина (зато шо старата не лежела баш најдобро) му го преплетија и бандажот му склопија се и сега си тера.
На постоечката цена, си потроши уш едно мало богатство за да биде сигурен и безбеден кога ќе вози.

Kajgana Shop

На врв Bottom