Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Купи си друг маус :)
пред некој месе се појави вирус кој ако го закачиш пц или лаптопот не препознаваат никаков усб уред ..пробај исчисти го добро од вируси па пробај

пред некој месе се појави вирус кој ако го закачиш пц или лаптопот не препознаваат никаков усб уред ..пробај исчисти го добро од вируси па пробај
Е како да го исчистам?

Имам виндовс есентиал само, ај да пробам со овој...
Aj пред да го напраиш тоа, control panel - device manager , види дали има нешто извичник кај Universal Serial Bus Controller и види дали кога ќе го кликнеш ти дава нешто со USB Host Controller.

Имам виндовс есентиал само, ај да пробам со овој...
Иначе ако може да го исчисти немало да дпзволи да влезе... проај првп со combofix па со тоаhttp://fanyit.com/problems-solutions-it/how-to-clear-your-browser-from-malware/ и ставо си avast избриши ја таа од мајкрософт и пушти боот скан на аваст

Aj пред да го напраиш тоа, control panel - device manager , види дали има нешто извичник кај Universal Serial Bus Controller и види дали кога ќе го кликнеш ти дава нешто со USB Host Controller.
Ми дава дури 8 такви УСБ Х Ц,

http://www.makeuseof.com/tag/dead-usb-port-heres-how-to-diagnose-and-fix-it/

Да не се цитираме до утре, ти најдов постапки, следи ги, пред да скенираш софтверски пробај со ова ... :)
Десно доле ми се појавува прозорче каде пишува дека компјутерот не го познава уредот. највероватно е вирус...

Десно доле ми се појавува прозорче каде пишува дека компјутерот не го познава уредот. највероватно е вирус...
Хитмен ондак, скенирај, и добро те советуваа Аваст да си инсталираш, одличен е, јас го користам а работам со осетливи податоци, не пуштил ништо досега.

Хитмен ондак, скенирај, и добро те советуваа Аваст да си инсталираш, одличен е, јас го користам а работам со осетливи податоци, не пуштил ништо досега.
Викаш и двете да ги инсталирам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom