Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
:pos::pos::pos::pos:
Минатиот пат кога бараше локација на гугл мапс, стигнавме до место кое што не работи веќе некое време :D

:pos::pos::pos::pos:
Минатиот пат кога бараше локација на гугл мапс, стигнавме до место кое што не работи веќе некое време :D
8 септември беше, не прајте проблеми :D

Битолските зонаши казнуваат со лисици низ цела Битола
http://tvorbis.com.mk/?p=1016

На Тера излезе еден стрико вчера шо му клале лисица, и за таму кај шо збораше тој, зад него има табла на која пиши дека е зона. Шо е до мене, јавно на плоштад би ги запалил и Двојче и тој волот шо го држи паркингот, ама јас кога зборав дека ова е само крадење на народот, ме праеа будала и наводно ќе се решеле со ова гужвите. Арно му прат сега, нека ги стрижат...
Јас морам да плаќам зонско иако имам простор кај да ја оставам колата заради тие таквите шо нејќат да платат 20 денари вклучувајќи го и Двојче лиглето. Нека ги казнуват сега...

Малку му е ова на "Битолчани" треба и по еден црнец да ни дојсат, крвта да му ја ебам на двојче и стентонот!
Шо народ ќе бевме пичкарски само да се ќутело и плашело за наши пари, малку е шо ни носат нови жители во касарната за сметка на дваесет и кусур иљади шо се одделија од мизеријата!

Интересна тема.
- Казните за оние шо беа паркирани без везе се и тоа како оправдани. Зафатен тротоар, зелена површина и сл. Ама воопшто не се согласвам со граѓаните што се прават невини.
- Од друга страна пак, градски паркинзи НЕ се оние кои треба да казнуваат. Треба полицијата да си ја брка таа работа. Шо е ова? немаат доволно сообраќајци па ај си ја аутсорсаат задачата кај приватна фирма?
- Сите оние паркинг места кои низ градот се окупирани од градски паркинзи мораат под хитно да бидат ослободени. Најпоќе ме нервира па кога некој ги оправдува. Као демек можеле за 2-30 денари да најдат паркинг место.
- Ќе го поддржам стентоно да наплаќа за паркинг акко и само акко направи катна/подземна/надземна гаража на некоја пропадната површина во центар и од 20 направи 200 паркинг места.
- Со што заслужил тој јас како граѓанин да му плаќам? тазе боја за означвање на паркинг места? па ни снегот зимно врме не го чистат д паркинзи и уште наплаќаат.

Денес ја стопираше одлуката општината под притисок од јавувањата во орбис шо не значи дека е поништена туку ќе пробаат пак да ја мотнат
Ова е болна работа не можи стентонот со тие децата да изиграваат сообраќајна полиција и да си го полнат ќесето ако треба да се плаќаат казни нека одат во државен или општински буџет а не на приватник!

жива трагедија сме Битола и Битолчани :facepalm:

Битолчанки се друга приказна..............

Абе орбис само кај мене не чини неколку часа или ја сјебаа?
Да не му ја исклучија струјата двојче и тушник или само на БТВ ја исклучија оти тртлајот алиас стентонот градба е еден од газдите на кабловската која "патриотите " ни ја даваат на сите добри дигитални канали со албански превод :@

Мерките кои ќе бидат преземени во наредниот период ќе бидат, пред се, во насока на непречено одвивање на сообраќајот по сообраќајниците низ градот, но и спречување на паркирањето на возила врз зелени површини, места означени за лица со посебни потреби, пешачки патеки, делови од коловозите на кои не е предвидено паркирање, како и други слични проблеми кои секојдневно се појавуваат во пракса, а Исто така, кои го подриваат веќе воспоставениот систем на зонско паркирање организиран од Градски Паркинзи Битола. констатирано е дека за да може воспоставениот систем на зонско паркирање ги даде очекуваните резултати и го растерети градот од сообраќајниот метеж, потребно е и граѓаните и возачите да се придржуваат на сообраќајните правила и прописи со што би дале свој придонес за безбедноста во сообраќајот и непречено функционирање на зонскиот систем на паркирање што е во интерес на сите граѓани, се вели во соопштението од Градски паркинзи.

http://tvorbis.com.mk/?p=1174

Ова е доказ дека власта во Битола ја превземаа зонашите не дебелион.

Гледам и посебна тема се отворила за ова, ама пошто се нафрлија партиски деца таму поарно е овде да си тераме дискусија...
Да бевме ние правна држава (а не банда хоштаплери) одма требаше да се раскини договорот (криминален) со оној волот. Арно ама вакви договори напраени на софра негде... Во принцип еве ти тебе толку за кампањата, ќе напрајме некој смешен договор со општината, ќе ти дам и процент солиден за тебе да можиш по две кила масло да мачкаш во дено на то ќељајцата и то е то. Ќе вработиме некој страдалници кои лето ќе се печат, зима ќе мрзнат строго за минималец и уште ќе им објасниме дека ако ние не бевме ќе седеа дома невработени.
И ова шо сега почнаа да се понашат како шерифи низ град сигурно е даен амин од Двојче лигушот. И во прва наредна прилика да се смири малце тензијата, ќе излезат и ќе кажат дека изгласано е стентоно да можи да казнува ако не се паркира на неговите зони.
И до тука е во ред... Тие се тешки хоштаплери нас не вртат како ќе им текни и то е то.
Мене ми е најтрагична реакцијата на народот. Во глобала сите се ЗА зонско, ама секој ама буквално секој прво гледа кај да се паркира а да не плати, и тогаш ко ќе го казнат е тогаш му текнува да излези и да плачи. Во некои други времиња, комунизам едноумие и слично... Од толкави репресии шо имаше дури комотно можеа сите да протестираат против нешто.
Во глобала Битола како град со најкабадајски народ успеаа да ја напрат во град со најзатуцан народ. Нема друго рационално објаснување како уште се овие на власт. Придонесва тоа шо опозицијата е жива мизерија, и тоа шо си играт со гласачи од селата... Ама општо маме ни плакаја.

Налет тоа имаше некаде информација дека сите паркинзи се под концесија за две или четири иљјади евра месечно а тие пари ги вадат во еден ден шо се вика зборот...
p.s.орбис уште е исклучена од кабловската БТВ се разбира поради прилогот и џефата што оправдано ја кренаа за самоволието на градски паркинзи на тушникот

чекајте ова со паркинзите да видите како ќе продолжи

кога паркинзите пред зградите во населбите како Ремо, Димче, Карпош ќе ги доделат на Градски Паркинзи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom