jas cekam od 12ti februari ne znam kolko ke bide do sega skoro mesecДо колку нагоре може да трае?
otprilika kolku sto si cekal 3 do 4 nedeli, no se zavisi od niv nema pravilo[DOUBLEPOST=1426005687][/DOUBLEPOST]drugari brojceto mi bese vrateno na dopolnitelna,odnesov dokumenti i posel 3 nedeli mi go vratija vo procedura oste kolku ke treba da mi se smeni statusot deka mi e uvazena molbata
izgleda ke da e nikogas pa duri ni togasНикогаш
Vredi da se proba a mislam da ne recam sigurna deka moze. Ipak krstenica e najsigurnoto nesto vo momentot kako sto vidovme tuka na forumot mnogu luge projdoa i so podalecni rodnini ama bitno istite imaa star dokument bugarski bilo krstenica ili voena kniska jas mislam deka proagas. Ne sum sretnala do sega da odbijat so krstenica ili voena kniska.Sto mislite dali ke moze da pomogne krstenica od vtora bratucedka na tatko mi? Imam krstenica od nea! Podolgo e za povrzuvanje, ama ako biduva zosto da ne se proba, mislenje?
Зар кога поднесуваш документи ти праќаат e mail?[DOUBLEPOST=1426009748][/DOUBLEPOST]Може некој да ми одговори,малку досадив трет пат прашувам ,која дата се зема во предвид поднесените документи не легализирани или поднесените документи легализирани?БлагодарамКое бројче вие постојано го проверувате? јас имам бројче ама тоа е првото бројче кога се регистрираш во дабч шо го пуштаат на емаил.
Уважаеми г-н/ г-жо ..........,
Вие успешно се записахте за подаване на зајавлене в ДАБЧ.
Номер'т на вашата зајавка е XXXXXXXXXXXXXXX
ДА мене ми пратија бројче при прво подавање документи, затоа прашувам кое бројче се проверува, ама изгледа после интервју даваат второ бројче, или пак послем давање на произход не знам, и тоа бројче послем го проверувате ?Зар кога поднесуваш документи ти праќаат e mail?
Ај малце логика: Бројче дадено од ДАБЧ важи само за ДАБЧ.ДА мене ми пратија бројче при прво подавање документи, затоа прашувам кое бројче се проверува, ама изгледа после интервју даваат второ бројче, или пак послем давање на произход не знам, и тоа бројче послем го проверувате ?
Добро бе сериозно пасошот како оспен апче го гледаш или што е работава. Чекај до 23ти ќе те одбијат во меѓувреме па плачи тука како они одбиваат нема ред се заебаваат со нас и слични работи што се изначитав. Ако ти се ризикува слободно чекај си. Јас да сум на нивно место за ваквите што им е поважно што посредникот им кажува а не институцијата што ја молат не само што би ги прекинувал туку и посебна листа ќе си правам никогаш да не земат зашто се несериозни.http://www.aba.government.bg/?legal=7
тука проверувам и ми вика
Нјама намерени зајавленија по посочените критерии.
Треба да однесам во ДАБЧ документи до 10ти на 25 феб мји беше првото одење, апосредникот ми вика можело до 23ти март да се однесе
Па вашите посредници ако се абдали и немаат врски кој ви е крив, јас го слушам посредников зашто е добар во својата работа, и не се секирајте попрво вас ќе ве одбијат неголи мене.Добро бе сериозно пасошот како оспен апче го гледаш или што е работава. Чекај до 23ти ќе те одбијат во меѓувреме па плачи тука како они одбиваат нема ред се заебаваат со нас и слични работи што се изначитав. Ако ти се ризикува слободно чекај си. Јас да сум на нивно место за ваквите што им е поважно што посредникот им кажува а не институцијата што ја молат не само што би ги прекинувал туку и посебна листа ќе си правам никогаш да не земат зашто се несериозни.
и јас имам иста таква информација дека не помага таква крштеница. Сето тоа е само бизнис меѓу попот и посредникот. Не наседнувајте на такви работи. Подобро да се почека новиот закон (иако веќе се убивме од чекање), отколку да се ризикува. Не дај Боже да биде откриено од Министерството...Се извинувам доколку не е така,се работи за муабети.Слушнав муабети дека има некаков поп во Благоевград кој дава за пари некакви крштеници и мава печати и сите со таков документ се прекратени.
tuka sme da si pomogneme ne da se prepucavame dajte ako vi se odgovara na postaveno prasanje odgovorete ako ne nego ni citajte site sme napnati I nervozni odkoga pocna godinava da se zaebavaat od bg daj smiretese I koj moze na postaveno prasanje da pomogne neka pomogne koj ne nemora ni da komentira .... ve razbiram site I ja tapkam u mesto I ja se nerviram ali ne se isturam vrs nikogo a najmalce na forumovmaster2014
дај олабави малце смири се не си ти администратор тука, си постирам најкултурно ако не ти се чита игнорирај ме, што ти е проблемот човече
Па вашите посредници ако се абдали и немаат врски кој ви е крив, јас го слушам посредников зашто е добар во својата работа, и не се секирајте попрво вас ќе ве одбијат неголи мене.
Многу повеќе ќе си помогнеме ако не ја преполнуваме темата, и онака има премногу страници и постови во кои едни исти прашања се повторуваат безброј пати. Станува непрегледно за разгледување и за следење.Decki
tuka sme da si pomogneme ne da se prepucavame dajte ako vi se odgovara na postaveno prasanje odgovorete ako ne nego ni citajte site sme napnati I nervozni odkoga pocna godinava da se zaebavaat od bg daj smiretese I koj moze na postaveno prasanje da pomogne neka pomogne koj ne nemora ni da komentira .... ve razbiram site I ja tapkam u mesto I ja se nerviram ali ne se isturam vrs nikogo a najmalce na forumov