Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
koi mi brise postovi, zar e loso sto kazav deka plakam za da ebam? :toe:
ne mozes da obvinis covek sto e iskren :lut:

poznavam eden par, toj e od mnogu bogata familija i od onie razgalenite koi se sekade gratis i preku red, taa od sednostoecko semejstvo. Vo celi pet godini od nivnata vrska, sekogas ja delea smetkata. Toa bese nejzina investicija za da stane del od semejstvoto i da zivee vo golem stan, da ima dve koli i da se seta vo Dubai. :-)

poznavam eden par, toj e od mnogu bogata familija i od onie razgalenite koi se sekade gratis i preku red, taa od sednostoecko semejstvo. Vo celi pet godini od nivnata vrska, sekogas ja delea smetkata. Toa bese nejzina investicija za da stane del od semejstvoto i da zivee vo golem stan, da ima dve koli i da se seta vo Dubai. :)

Уууууууу од кога тоа се *инвестира* во врската за да добиеш куќа, стан и нз што ?

Аф, аф ...

A ti Deko mislese deka modernive vrski se poradi ljubov?:cautious:

Па не, ама не знаев дека се инвестира у нив нешто за возврат да добиеш нешто друго :D

MМе, има некоја да инвестира по 700г стек дневно ? Ќе добие атлета за Х време назад :pos::pos:

poznavam eden par, toj e od mnogu bogata familija i od onie razgalenite koi se sekade gratis i preku red, taa od sednostoecko semejstvo. Vo celi pet godini od nivnata vrska, sekogas ja delea smetkata. Toa bese nejzina investicija za da stane del od semejstvoto i da zivee vo golem stan, da ima dve koli i da se seta vo Dubai. :)
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
ИНвестиција? жити се? така се стига до голем стан, две коли и Дубаи????

Нешто многу упатена си во вакви работи...не бе ич матријалиста.....нема везе кој што го прави среќен....

Deko, pojasno od ova sto go napisav, zdravje!

Педер дај бе биди сериозна ..... како може да гледаш на врската како инвестиција за финансиска придобивка?

Сериозно ради вакви мислења како твоето и зборот материјалистка (да не го пишам погрубиот збор) губи на вредност .... боже сачувај.

Не е ни битно, ме мрзи да се објаснувам, ти го почитувам мислењето ама ИЧ не се согласувам со истото и баш ме интересира што би рекол маж ти на тоа ако дознае дека си со него ради Х придобивки а не ради тоа КОЈ е и ШТО е.

Секако дека мажот МОРА да ја плаќа сметката. Бидејќи е МАЖ. Мажот е тој што треба да биде финансиска потпора, да заработува. Бидејќи е МАЖ. Жената не смее да работи и да заработува, туку мора да седи дома, да готви, да чисти, да пере, да пегла. Бидејќи е жена. Кога ќе се врати мажот од работа, има право да се испружи на кауч пред телевизор и да и каже на жената "Донеси ми пиво и мезе, испуши ми го еднаш и оди назад во кујна, остај ме да гледам фудбал на раат". Бидејќи е МАЖ. И како таков, има право да и залепи еден шамар на жената ако не го послуша.

Сите работи кои се спротивни од ова што го напишав не се воопшто мажествени и доколку некој практикува такви работи, тогаш не е вистински маж.

Секако дека мажот МОРА да ја плаќа сметката. Бидејќи е МАЖ. Мажот е тој што треба да биде финансиска потпора, да заработува. Бидејќи е МАЖ. Жената не смее да работи и да заработува, туку мора да седи дома, да готви, да чисти, да пере, да пегла. Бидејќи е жена. Кога ќе се врати мажот од работа, има право да се испружи на кауч пред телевизор и да и каже на жената "Донеси ми пиво и мезе, испуши ми го еднаш и оди назад во кујна, остај ме да гледам фудбал на раат". Бидејќи е МАЖ. И како таков, има право да и залепи еден шамар на жената ако не го послуша.

Сите работи кои се спротивни од ова што го напишав не се воопшто мажествени и доколку некој практикува такви работи, тогаш не е вистински маж.

Е ај да те видам кажи и на *жена* ти да седи дома и да чува деца ти дур работиш - Ќе ти рече дека сме 21 век и дека нема никогаш да биде како баба и/мајка и дрн дрн дрн :D

Сакаат да се ебат, нејќат да им влезе (цел)

На крај испадна ако имаш пари, голема куќа, стан од 100 квадрати, 2 коли и ако твојата девојка сака да ти биде жена здравје некој ден треба обавезно да ги делите сметките, за да има она право после да ги користи сите овие работи. Без разлика што ти имаш пари и на дечките од другата маса да им платиш.

А ако живееш буквално месец за месец, како што живеат најголемиот дел од жителите на нашата земјичка и ако сакаш утре-задутре да имаш жена крај себе заеби тоа што и ти си човек и сакаш да си апнеш чоколатце, да уплатиш спортска, да испиеш пиво гледајќи фудбал со другари или да заштедиш за фармерки... Има сите тие пари да си ги тргнуваш на страна и да и плаќаш на девојка ти кога сте излезени заедно.

Луѓе, никој не вели дека „инвестицијата“ е фина работа, убава и нормална ама да ја негирате... :D

Ви лив ин а матириал ворлд.
Тоа што го кажувам ова, не ме прави таков (мора да се оградам, за да не се залепат етикети).

Луѓе, никој не вели дека „инвестицијата“ е фина работа, убава и нормална ама да ја негирате... :D

Ви лив ин а матириал ворлд.
Тоа што го кажувам ова, не ме прави таков (мора да се оградам, за да не се залепат етикети).
Како бе брат ако јас иам ненормално многу пари, она мора да си ги плаќа сметките како инвестиција, оти после ќе ги користи мојот стан, мојата кола и да шета низ Дубаи? :icon_mrgr:

Не знам, јас изгледа фунционирам на другиот принцип.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom