kano
Farang
Да ти кажам јас колку плаќам кирија има мозокот да ти експлодира.1800 евра за двособен стан.
Епа затоа ти јадеш пластичен зеленчук

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да ти кажам јас колку плаќам кирија има мозокот да ти експлодира.1800 евра за двособен стан.
Баш би сакал родителите на овие наши успешни членови, оние што газеле по трњето и го јаделе стапот, да пишат овдека колку прекрасно им поминал имигрантскиот живот.
Уф, тоа е стварно скапо. Колку од љубопитност, колку блиску/далеку си од центарот на Лондон? Ова го прашувам колку за споредба, колку е стандардната цена на кирија таму во зависност од населбата.
Зона 3 сум, Wandsworth, околу 15мин со воз ми е до центар. Кириите варираат во зависност од населбата нормално, мојава населба е некој просек.
Ако речеме дека во Челси просечна кирија е 2к фунти, тука е 1.3к, во Кројдон е 1к итн...
Зона 3 сум, Wandsworth, околу 15мин со воз ми е до центар. Кириите варираат во зависност од населбата нормално, мојава населба е некој просек.
Ако речеме дека во Челси просечна кирија е 2к фунти, тука е 1.3к, во Кројдон е 1к итн...
Отприлика слично со Сиднеј доаѓа, без некоја маргинална разлика кога станува збор за предградијата блиску до центарот. Фала![]()
Пссст, не кажувај гласно, Wandsworth ти е јавна тајна.Релативно ниски кирии, најмал council tax, а преку река на Челси е.Ај ај, не се жали преку мостот ти е челси тебе...
Све си има своја убавина, на моменти све би дал да сум на топло покрај море, ама после нарачувам уште еден пајнт и одма ми поминува.Со тоа што во Сиднеј би имал поубав/понов стан и океан а во Лондон би имал историја, пабови, фудбал и подобар ноќен живот одма до тебе...
Со тоа што во Сиднеј би имал поубав/понов стан и океан а во Лондон би имал историја, пабови, фудбал и подобар ноќен живот одма до тебе...
Не ја заборавај и климата. Лондон на телевизија нема сонце колку што има на обичен ден во Сиднеј![]()
Не ја заборавај и климата. Лондон на телевизија нема сонце колку што има на обичен ден во Сиднеј![]()