Што добиваат и што губат оние кои ја напуштаат Македонија?

Баш би сакал родителите на овие наши успешни членови, оние што газеле по трњето и го јаделе стапот, да пишат овдека колку прекрасно им поминал имигрантскиот живот.

Баш би сакал родителите на овие наши успешни членови, оние што газеле по трњето и го јаделе стапот, да пишат овдека колку прекрасно им поминал имигрантскиот живот.

Abe Vladimir, daleku e od lesno, ama pa za kogo da rintam I da se boram ako ne za decata? Od koga gi stvaras celiot zivot I bitie ti se zasnova za niv, e a dali site se podgotveni na maka toa neznam, jasno e deka ovde nema akanje I archenje pari po kafani do sabajle, toa e eden od najgolemite problemi na makedonecot imigrant, koj nemoze moze nazad da se vrati koga saka, ama kako sto gledam retko koj se vrakja, I pokraj makata I teskiot zivot pak ostanuva da se bori, zoshto m ?

Да ти кажам јас колку плаќам кирија има мозокот да ти експлодира. :icon_lol: 1800 евра за двособен стан.

Уф, тоа е стварно скапо. Колку од љубопитност, колку блиску/далеку си од центарот на Лондон? Ова го прашувам колку за споредба, колку е стандардната цена на кирија таму во зависност од населбата.

Уф, тоа е стварно скапо. Колку од љубопитност, колку блиску/далеку си од центарот на Лондон? Ова го прашувам колку за споредба, колку е стандардната цена на кирија таму во зависност од населбата.

Зона 3 сум, Wandsworth, околу 15мин со воз ми е до центар. Кириите варираат во зависност од населбата нормално, мојава населба е некој просек.
Ако речеме дека во Челси просечна кирија е 2к фунти, тука е 1.3к, во Кројдон е 1к итн...

Зона 3 сум, Wandsworth, околу 15мин со воз ми е до центар. Кириите варираат во зависност од населбата нормално, мојава населба е некој просек.
Ако речеме дека во Челси просечна кирија е 2к фунти, тука е 1.3к, во Кројдон е 1к итн...

Отприлика слично со Сиднеј доаѓа, без некоја маргинална разлика кога станува збор за предградијата блиску до центарот. Фала :)

Gazdite na stanovite se gojat kako prasinja na smetka na uvoznite rmbaci. Ubavina.
:icon_lol:

Ај ај, не се жали преку мостот ти е челси тебе...

Сите што чуствуваат револт кон Македонија е поради Македонија како институција, Македонија како влада, Македонија како држава.

И јас чуствувам револт кон нив затоа што никако не ми го олеснува животот, НИКАКО.
Има некои си 10% што живеат нормален живот, без нервози и 300 чуда и имаш 90% шо си копаат очи за подобро утре.

Иначе ја сакам Македонија како парче земја, ја сакам како Дојран, како Вардар, како Пелистер, а ја мразам како влада.

Отприлика слично со Сиднеј доаѓа, без некоја маргинална разлика кога станува збор за предградијата блиску до центарот. Фала :)

Со тоа што во Сиднеј би имал поубав/понов стан и океан а во Лондон би имал историја, пабови, фудбал и подобар ноќен живот одма до тебе...

Ај ај, не се жали преку мостот ти е челси тебе...
Пссст, не кажувај гласно, Wandsworth ти е јавна тајна.Релативно ниски кирии, најмал council tax, а преку река на Челси е. ;)

Со тоа што во Сиднеј би имал поубав/понов стан и океан а во Лондон би имал историја, пабови, фудбал и подобар ноќен живот одма до тебе...
Све си има своја убавина, на моменти све би дал да сум на топло покрај море, ама после нарачувам уште еден пајнт и одма ми поминува. :icon_lol:

Пајнтови, океани, демек...јадете таму пластични домати и пиперки за време на 5те минути пауза меѓу чистење клозети. Валво има се видено, јас нему му верувам.

Не ја заборавај и климата. Лондон на телевизија нема сонце колку што има на обичен ден во Сиднеј :)

Не ја заборавај и климата. Лондон на телевизија нема сонце колку што има на обичен ден во Сиднеј :)

Како кртови сме тука. Вчера пукаше сонце цел ден и гледаш бледи луѓе испоизлезени по паркови. :pos:

Онтопик : Минатата недела еден мој колега даде отказ, ќе си заминувал од УК.Го прашувам зошто ми вели: Life is too easy in the UK mate, I've been domesticated.I need some challenge in my life.
Си велам, оди во Македонија па да видиш challenge.

Лондон има „специфична“ клима. 30 степени у лондон ти е ко 50 во сиднеј. Град граден за тмурна зимска клима ама сепак дефинитвно најдобар голем град за живеење на планетава. Од забава, пари, евтини летови буквално се има. Едино пластичните домати го кинат :icon_mrgr: валчо некој шлепер нагоре како не прати

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom