Анксиозност

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.096
земете се и роди си едно-две ;)
ти некој патријархален лик си,И велиш на жена да роди деца и да се зацрни после гледајќи ги..........вака полесно ќе припаѓа во несвест од игли и од капсули,затоа што тоа е вистинскиот живот

шегата настрана,мајчинството навистина може да изигра улога,да ја одведе девојкава на прав пат..........

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.448
Шала на страна, не јадете трици, мажи едни неуки!
Сте помислиле ли дека анксиозноста сериозно може да му наштети на плодот? Знаете дека во бременоста анскиозноста би била поизразена поради вишокот на хормони? Додека не се среди психата, мислам дека не е паметно да се планира бременост. Не зборувам за Пумата, туку воопшто.

Пред некој период на форумов пиша една женичка, Костадинка мислам дека се викаше, бремена и анксиозна. Очајно бараше помош за да се справи со маката што ја има. Се сеќавам дека истата ја начекав и на други форуми. Поздрав до неа, ако ме чита. Се надевам дека сѐ поминало во најдобар ред.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
земете се и роди си едно-две ;)
Бременоста би предизвикала паника кај мене 24/7. Утринска мачнина - рак на желудник.
Пораѓање? Чекај, додека ме успијат :D
Јас ептен хипохондрик станав, секој ден умирам по 3-4 пати од нешто. :)[DOUBLEPOST=1425763303][/DOUBLEPOST]Иначе докторкава сака да ми препише Асентра. Pros and cons?

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.096
Бременоста би предизвикала паника кај мене 24/7. Утринска мачнина - рак на желудник.
Јас ептен хипохондрик станав, секој ден умирам по 3-4 пати од нешто. :)[DOUBLEPOST=1425763303][/DOUBLEPOST]Иначе докторкава сака да ми препише Асентра. Pros and cons?
имав искуство со асентра,посттрауматски стрес би рекол,пиев околу 9 месеци ми се чини и ме среди.............заедно со некои си јога вежби,истегнувања,шетање во природа,помалку компјутер и нет,дружење и разговор и уште нешто можеби сум заборавил.............и пред СЕ треба да сакаш да се средиш

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874

Тука имам пишано на кратко мое искуство. Да, имаа ефект, ама имаа и side effects. Покрај тоа што ствараат зависност и тешки се за откажување мене барем ми влијаеа на либидо. Плус кога почнав да ги пијам ослабев 2-3 кила а после некое време качив 5-6.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
имав искуство со асентра,посттрауматски стрес би рекол,пиев околу 9 месеци ми се чини и ме среди.............заедно со некои си јога вежби,истегнувања,шетање во природа,помалку компјутер и нет,дружење и разговор и уште нешто можеби сум заборавил.............и пред СЕ треба да сакаш да се средиш
Види мене баш тој однос - се е поважно, се е приоритетно ме доведе до овој стадиум. Ме нервира тоа што реално ништо не ми било толку трауматично па да имам вакви последици.
Мислам дека ќе и дадам шанса, и тоа само затоа што едноставно немам време за сама на себе психолог да си бидам, колку и да звучи тоа погрешно.

Следно што ми препорачаа да откажувам е кофеинот, океј не пијам премногу кафе и од 3 ќе намалам на едно без проблем, ама тоа сабајлечкото со што би го заменила? Спремам тежок испит моментално и единствен период во денпт кога ми е мирно дома е ноќе, а следното сабајле ми треба кофеин за да профункционирам. Се мислам дали да пробам со зелен чај, тој божем има помала концентрација на кофеин за разлика од несот, а е и единствен чај кој можам да го пијам?[DOUBLEPOST=1425772333][/DOUBLEPOST]
Тука имам пишано на кратко мое искуство. Да, имаа ефект, ама имаа и side effects. Покрај тоа што ствараат зависност и тешки се за откажување мене барем ми влијаеа на либидо. Плус кога почнав да ги пијам ослабев 2-3 кила а после некое време качив 5-6.
Немам ништо против позитивно влијание врз либидото, а и на мојава килажа 5кг не играат голема улога :D

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Види мене баш тој однос - се е поважно, се е приоритетно ме доведе до овој стадиум. Ме нервира тоа што реално ништо не ми било толку трауматично па да имам вакви последици.
Мислам дека ќе и дадам шанса, и тоа само затоа што едноставно немам време за сама на себе психолог да си бидам, колку и да звучи тоа погрешно.

Следно што ми препорачаа да откажувам е кофеинот, океј не пијам премногу кафе и од 3 ќе намалам на едно без проблем, ама тоа сабајлечкото со што би го заменила? Спремам тежок испит моментално и единствен период во денпт кога ми е мирно дома е ноќе, а следното сабајле ми треба кофеин за да профункционирам. Се мислам дали да пробам со зелен чај, тој божем има помала концентрација на кофеин за разлика од несот, а е и единствен чај кој можам да го пијам?[DOUBLEPOST=1425772333][/DOUBLEPOST]

Немам ништо против позитивно влијание врз либидото, а и на мојава килажа 5кг не играат голема улога :D
Извини не потенцирав, под влијание на либидо мислев на смалено. :D И да, додека пиеш Асентра, немој да се лажеш да пиеш алкохол. Многу лоша комбинација се. Со среќа па сподели како ти оди;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Извини не потенцирав, под влијание на либидо мислев на смалено. :D И да, додека пиеш Асентра, немој да се лажеш да пиеш алкохол. Многу лоша комбинација се. Со среќа па сподели како ти оди;)
Алкохол секако не пијам, ако е тоа жртвата, I am already cured :)
За либидото ќе видиме.
Ќе се консултирам со докторкава во понеделник, иако кога ја прашав за side effects ми рече дека во најлош случај ќе биде некој гастро проблем :)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.096

ако ти треба помош не се стегај да ја побараш,ете како што тоа го правиш на форумот..........сепак изборот на правилен доктор е многу битна работа,како и редовно одење на контрола,едно видување би рекол...........и никако откажување на лекарствата на своја рака без консултација со доктор

перфекционист не можеш да бидеш во денешно време,посебно не во ваква вукојебина во која живееме и во која секој ден наидуваш на нешто разочарувачко и непоимливо за тебе

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Како бираш правилен доктор?
Јас секако постојано се консулирам со психолози (апсолвент сум на психологија), а за конкретнава ситуација појдов кај докторката што беше на смена, не пребирав.
Анксиозноста не е толку тешка состојба и би требало со неа да може да се бави секој пскхијатар, а за оние кои карактерно се истрајни дефинитивно може да се помогне со психотерапија.[DOUBLEPOST=1425810533][/DOUBLEPOST]Иначе, без оглед на стручната помош која е секако е и те како потребна, поддршката од оние кои што се соочиле или се соочуваат со ист проблем е исто многу важна :)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.342
Поени од реакции
7.096
мислиш дека сите доктори се ОК ?? па некој не е одговорен,некој прави експерименти,не е доволно приступачен итн итн

ако не е посветен на работата ништо од докторот,а ни неговата грижа за тебе,а со тоа и навремено правилно дијагностицирање и постапки понатаму(ова ќе го напоменам општо за здравството)

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
мислиш дека сите доктори се ОК ?? па некој не е одговорен,некој прави експерименти,не е доволно приступачен итн итн

ако не е посветен на работата ништо од докторот,а ни неговата грижа за тебе,а со тоа и навремено правилно дијагностицирање и постапки понатаму(ова ќе го напоменам општо за здравството)
Мене за жал од искуство ми е јасно какви се докторите, ама ако веќе имаш некоја препорака слободно кажи...Јас сум сменила неколку и за жал од сите сум разочарана.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.448
А да баталите апови и да пробате со когнитивно-бихевиористичка терапија? Некаде по интернетов читав дека во Скопје има и оваков тип на терапевти.

Има ли херои што го пробале ова, да ни пренесат искуство?

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
А да баталите апови и да пробате со когнитивно-бихевиористичка терапија? Некаде по интернетов читав дека во Скопје има и оваков тип на терапевти.

Има ли херои што го пробале ова, да ни пренесат искуство?
Истата чини 700(0) евра :) Не ја покрива фондот.

Kajgana Shop

На врв Bottom