Тоа е многу веројатно. За нерасчистен имотен спор да убиеш деца кои никако не се поврзани со истиот. И логично е, мамата.ДБК ги уби децата на Смилковско,некои нерасчистени имотни спорови се во прашање кај што се убиени.Мислам дека тоа ќе биде и меѓу последните бомби на Заев
Серат врз децата со ова бе. Не се свесни. Имотни спорови. Егзекуција на невини деца била извршена од УБК заради имотни спорови. Не знам, тоа е толку...само пцовки ми доаѓаат на памет. :/Тоа е многу веројатно. За нерасчистен имотен спор да убиеш деца кои никако не се поврзани со истиот. И логично е, мамата.
Истото и јас го мислам.Јас мислам дека она што ќе го објават за Монструм нема да се разликува од официјалната верзија. Дека можеби ќе објават разговори кои ќе потврдат дека оние што се уапсени се вистинските сторители за да еднаш за секогаш се затворат шпекулациите. Не ни сакам да знам што ќе се случи ако не сум во право.
Нема ни да ја потврди ни да ја отфрли официјалната верзија. Јас сум подготвен да се кладам дека ќе слушаме само разговори помеѓу функционери на ДУИ, во кои за убиството ќе бидат виновни српско-марсовско-тунгузиски служби под контрола на Мијалков, а Јанкулоска е судски егзекутор на истите.Јас мислам дека она што ќе го објават за Монструм нема да се разликува од официјалната верзија. Дека можеби ќе објават разговори кои ќе потврдат дека оние што се уапсени се вистинските сторители за да еднаш за секогаш се затворат шпекулациите. Не ни сакам да знам што ќе се случи ако не сум во право.
Дека не е посебно бистар се согласувам (за најглуп не знам баш) ама не верувам дека е до толку глуп да направи такво нешто што би ја донело државата на раб на граѓанска војна. Затоа мислам дека или ќе се потврди официјалната верзија или никогаш нема да се дознае вистината (ако е рзлична од она што го знаеме веќе).Нема ни да ја потврди ни да ја отфрли официјалната верзија. Јас сум подготвен да се кладам дека ќе слушаме само разговори помеѓу функционери на ДУИ, во кои за убиството ќе бидат виновни српско-марсовско-тунгузиски служби под контрола на Мијалков, а Јанкулоска е судски егзекутор на истите.
Па после тоа кому што дојде. Чаир повторно на улица, дел од Македонците повторно нервозни, дел удрени со токмак по глава ќе бараат мотиви во имотни спорови и ќе прават паралели на масакри кои биле повод за воена интервенција со масакри по кои не се случи ништо сем што умреа деца. А ДУИ ќе мора да излезе надвор од влада. Бар така се надева најглупиот човек во вселената моментално.
Ова би било голем шамар за Македонците, несомнено.Јас пак се плашам да не им текне да објават снимки за тоа со какви притисоци и намештаљки се водел судскиот процес против сега обвинетите и поради тоа правно да ги амнестираат од одговорност можните убијци.
Затоа што реално и не мислам дека судскиот процес можел да се води поинаку освен со нарачки и притисоци, особено за процес со ваков политички калибар.
Ќе видиме. Монструм го споменува само со комуникација со албански новинари, со македонски и да го прашаат го игнорира. Што значи објавата ќе биде целосно насочена кон ДУИ. Се надевам дека грешам, ама не верувам.Дека не е посебно бистар се согласувам (за најглуп не знам баш) ама не верувам дека е до толку глуп да направи такво нешто што би ја донело државата на раб на граѓанска војна. Затоа мислам дека или ќе се потврди официјалната верзија или никогаш нема да се дознае вистината (ако е рзлична од она што го знаеме веќе).
Да, дефинитивно, ако нема силни индиции или докази дека сега обвинетите не се убијците, а се објават таков вид на снимки, тоа ќе биде погрешен чекор.Ова би било голем шамар за Македонците, несомнено.
Како и да е, иако одлуката беше дека нема да се објавуваат снимки кои евентуално би ги нарушиле меѓуетничките односи, вакви материјали поврзани со Смилковско, се токму потребната искра за сериозно нарушување на безбедноста на земјава.