- Член од
- 4 септември 2009
- Мислења
- 53
- Поени од реакции
- 17
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Папагалчево нека има 3 месеци и сега му паднаа двата големи пердуви од опашот. Дали е нормално сега да му паѓаат? Од пред некој ден почна да се митари ептен пердуви цело време летаат од него![]()
Епа пролет иде, нормално е да ги менува пердувите... ќе му пораснат пердувите на опашот за месец дена
Ама не ми текна дека пролет иде и заради тоа. Фала ти
[DOUBLEPOST=1424772483][/DOUBLEPOST]

може да му биде нешто лошо од тоа?Има закачено некоја да речам-зараза,краста ли....така нешто.Но точно можи да го види само ветеринар.Побарај прво во некоја продавница за пагали некој лек,и ако нема ефект одма на ветеринар

отидов во пет шоп по храна па уќ муабет ми кажаа дека сакал да се пари а она не сакала па затоа бил насилен. Не знаев стварно како што читав овде ми кажаа дека ќе се парат по една година а они од прилика имаат по 6 месеци. Не приметувам некое променето однесување кај папагалчињава дека си фалат. Тоа таму си летало пеело дури од рака јадело исто и мојава ама често стои на вратата и не реагира кога и збориш гледа надоле кај што стоеа со другово и таква е згрчена често. Може треба време вака да навикнат ама мака ми е многу
. Да оставам вака или да си го земам папагалчето назад па да им направам куќарка за парење? Ќе биде ваљда добро мојава ( пошо него му е супер ко што ми кажува дечко ми) сакам да се спитоми со мене барем да си се гали,цело време и зборам ја хранам од рака ама многу се плаши.