- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 826
- Поени од реакции
- 1.322
Да, сега е под општина Ѓорче Петров. Ама не знам дали во 80-ите кога умрел постоела општина Ѓорче Петров.
Да, сега е под општина Ѓорче Петров. Ама не знам дали во 80-ите кога умрел постоела општина Ѓорче Петров.
Не постоеше општина Ѓорче Петров Тогаш со сигурност треба да бараш во Општина Карпош јас живеев во Ѓорче и тогаш се водевме под општина КарпошДа, сега е под општина Ѓорче Петров. Ама не знам дали во 80-ите кога умрел постоела општина Ѓорче Петров.
Да???? Фала ти многу, ми влеа нова надеж, ама мислам дека се мали шансите. Како и да е, утре ќе пробам во матичното во Карпош.Не постоеше општина Ѓорче Петров Тогаш со сигурност треба да бараш во Општина Карпош јас живеев во Ѓорче и тогаш се водевме под општина Карпош
и мојот бил во 1 светскаДАЛИ НЕКОЈ МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ,ОД ОХРИЦКИОТ РЕГИОН!!!СЕ ОБИДУВАМ ДА ГО НАЈДАМ ПРАДЕДОМИ КОЈ БИЛ БГ.ВОЈНИК ВО 1СВ.ЗНАЕ ЛИ НЕКОЈ КОЈА ГОДИНА ГИ СОБИРАЛЕ ЗА ВОЕНА СЛУЖБА.кога ги собирале ги собрале сите одеднаш,тоа со сигурнос го знам!!ВИ БЛАГОДАРАМ НА БИЛО КАКВА ДОБРИНА...
од каде си??која год.бил собран???моите не се сигурни некаде крајот на 1917!!и мојот бил во 1 светска
Јас пратив во сите архиви скоро, во неколку ми вратија во тарново да пратам, таму пишав, чекам одговор, ама сумљам дека ќе го најдат
Аман бре, епа ако те одбиле со татко бугарин, ние со братучеди бугари, значи имаме 0 шанси, тешко насzarem e mozno so tatko bugarin da bides odbijan
Не е важно која година го собрале, мојов на Солунски фронт се борел, само каде што пратив скоро сегде ми вратија дека на пример. Уважаена Г-гјо таа и таа не сахранваме такви документи, на пример архивот во Варна си чува само за Варна, Кјустендил само за Кјустендил, Пазарџик само за Пазарџик итн. итн. на 50 архиви им пратив маил, е сега во тарново ми враќаат може да било и таму пратив уште не ми вратиле, тој е најголем архив што постои во БГ. Воен збориме. Ако и таму ми вратат негативен одговор, тогаш, ништо, претходниот пат кога барав за прадедо ми дека бил заменик комесар, не го најдоа, сега да видиме ама сумљам дека ќе искочи на арно. Бог на помош!од каде си??која год.бил собран???моите не се сигурни некаде крајот на 1917!!
Те одбиле,ова сега со новиве протоколи што излегоа?zarem e mozno so tatko bugarin da bides odbijan
Мене од сите можни архиви ми вратија маил, само проблемот е што не најдоа ништо, џабе ми вратија, ај овој пат да видиме дал ќе најдат....На сите им вратиле од Архивов на мене не,што баксуз ке бев.Кој беше тој член што им пишал на 16.02 ,да ми каже дали он добил некој повратен одговор.
ако не ви вратат во рок од 20 дена јавете се во архивот даваат информации дали пребарувањето сеуште трае или е завршеноНе е важно која година го собрале, мојов на Солунски фронт се борел, само каде што пратив скоро сегде ми вратија дека на пример. Уважаена Г-гјо таа и таа не сахранваме такви документи, на пример архивот во Варна си чува само за Варна, Кјустендил само за Кјустендил, Пазарџик само за Пазарџик итн. итн. на 50 архиви им пратив маил, е сега во тарново ми враќаат може да било и таму пратив уште не ми вратиле, тој е најголем архив што постои во БГ. Воен збориме. Ако и таму ми вратат негативен одговор, тогаш, ништо, претходниот пат кога барав за прадедо ми дека бил заменик комесар, не го најдоа, сега да видиме ама сумљам дека ќе искочи на арно. Бог на помош!