- Член од
- 22 октомври 2014
- Мислења
- 1.187
- Поени од реакции
- 694
Aj bre luge epten me utepavte znaci vo Bugarija nacionalnost i drzavjanstvo se dva razlicni pojmovi so razlicno znacenje.E sega kaj nas dobro i kaj nas da receme e taka ama sea vo izvodot na dedo mi kaj grafata drzavjanstvo nema nisto znaci stoe preskrtano a vadam na majka mi dokument i sega ne pise drzavjanstvo tuku nacionalnost makedonec.Kako moze da nema drzavjanstvo a nacionalnost da e makedonec ko on samio kazuva deka nikogas ne se e izjasnil kako makedonec.I drugo advokatot mi vika oni nemaat pravo da go pisat toa vo takvi dokumenti bidejki toa ne se odnesuva za nego tuku ti baras podatoci za druga osoba.e sega sto da go vodam dedo mi da kaze deka on e bugarin a ne makedonec po nacionalnost.Nisto vo petok ke odam kaj indijancite u maticna sluzba i ke baram znaci da mi gi dadat samo podatocite so mi trebat a ne i toa ili ne znam veke so da napravam.I plus dedo e roden 1939 godina bas u bugarsko vreme znaci si pisuvaat kako im odgovara.A da ne zboram za toa kolku samo pravopisni greski ima vo dokumentot a najtragicno e so go vrakam veke istiot dokument tri pati.