Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    734

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.774
Поени од реакции
34.033
Taка ти изгледа @Mario Gómez , само заради тоа што ја антропоморфираш Естонија а воедно и сметаш дека самостојно ги носат одлуките за надворешната политика. Реалноста е дека и таму политичарите помалку или повеќе се нечии марионети, посебно од аспект на надворешната политика. Ако народот на референдум го прашаат дали сакаат да се ставаат меѓу чеканот и наковалната (САД и РФ), сигурен сум дека дека резултатот нема да биде актуелната надворешна политика на Естонија (и другите Балтички земји, ама кај нив некако тоа е најизразено).

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Преку т.н. посреднички канал(Арапите), САД сепак ќе ја снабдува Украина со оружје.

ABU DHABI — Ukrainian President Petro Poroshenko announced a deal for unspecified military and technical cooperation with the UAE on Tuesday, and said negotiations are ongoing with the United States and unspecified European nations.

The Ukrainian and Emirati leaders held what Poroshenko described as a "very important negotiation about the facilitation of the United Arab Emirates investment in the Ukraine."

http://www.defensenews.com/story/breaking-news/2015/02/24/ukraine-signs-defense-deal-with-uae/23926101/

Ukraine to Buy ‘Defensive’ Weapons in U.A.E., President Says

Poroshenko attends arms show amid fight against Russia-backed rebels

http://www.wsj.com/articles/ukraine-president-meets-u-a-e-officials-to-secure-weapons-purchase-1424788248

Однако стоит отметить тот факт, что арабы в отличии от европејцев и американцев не бојатьсја угроз Путина о развјазывании третьеј мировој војны в случае поставок Украине вооружениј и военној техники.

http://uatoday.tv/news/ukraine-and-uae-sign-military-technical-cooperation-agreement-411418.html

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.774
Поени од реакции
34.033
Зарем не гледаш како искрено се смеат сите, и црните арапини и Поркошенко. Сите се среќни и весели, бизнисот иде како никогаш до сега (вклучително и тој погребалниот бизнис на Порошенко).

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.198
Поени од реакции
22.794
Леле човече сите коментари Kyiv Post ми ги бришат... многу ми се смешни како трубат за слобода на говор итн но само за нив кога се работи, секое друго мислење се брише. Најлошото е што едноставно искажувам друго мислење без притоа да зборам глупости како нацисти, хунта, геноцид итн. Коментари кои јавно повикуваат на геноциди и убивање на цели народи и те вреѓаат се оставени, а коментари кои им кажуваат проста вистина дека секој ден гинат деца во Донецк и Горловка се бришат...

M

Mario Gómez

Гостин
Леле човече сите коментари Kyiv Post ми ги бришат... многу ми се смешни како трубат за слобода на говор итн но само за нив кога се работи, секое друго мислење се брише. Најлошото е што едноставно искажувам друго мислење без притоа да зборам глупости како нацисти, хунта, геноцид итн. Коментари кои јавно повикуваат на геноциди и убивање на цели народи и те вреѓаат се оставени, а коментари кои им кажуваат проста вистина дека секој ден гинат деца во Донецк и Горловка се бришат...
Приметувам и Гардијан се ми брише изминативе недели, без говор на омраза и навреди. Дури и други се жалат. Вчера им пишам коментар зашо објавувате за некаква си агресија а не пишувате абсолутно ништо за парадата во Естонија, ми избришаа, и пак и пак и пак па после не ни смеев да коментирам на темата.

Слобода на изразување.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Приметувам и Гардијан се ми брише изминативе недели, без говор на омраза и навреди. Дури и други се жалат. Вчера им пишам коментар зашо објавувате за некаква си агресија а не пишувате абсолутно ништо за парадата во Естонија, ми избришаа, и пак и пак и пак па после не ни смеев да коментирам на темата.

Слобода на изразување.
Правете принт скрин со коментарот и после откако е избришан. Имате милион сајтови каде можете да ги постирате после сликите за да ја доловите двојната политика.

M

Mario Gómez

Гостин
http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/27/eu-energy-union-vladimir-putin-russia-europe

ЕВРОПСКА ДЕМОКРАТИЈА!

Во трк да ги исполни желбите на американците и да ја истисне Русија од европа, ЕУ(Брисел) станува најголемиот диктатор.

Сега се предлага единствена енергетска политика, со други зборови Брисел(Германија) ќе кажува дали Унгарија и Бугарија ќе купуваат руски гас или не.

Исто како со нуклеарната енергија, Франција 75% од електричната енергија ја произведува од нуклеарните централи, ама Бугарија не смее да има централа.

Германија ќе продолжи да зема гас од северниот поток, ама Унгарија не смее, а Полска нека гори јаглен и нека црпи гас од шкрилци.

Се повеќе и повеќе, европскава унија ми личи на циркус.[DOUBLEPOST=1425036201][/DOUBLEPOST]http://rt.com/business/236019-gazprom-naftogaz-russsia-gas/

:pos::pos::pos:

Последно уредено од модератор:
Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Преку т.н. посреднички канал(Арапите), САД сепак ќе ја снабдува Украина со оружје.

ABU DHABI — Ukrainian President Petro Poroshenko announced a deal for unspecified military and technical cooperation with the UAE on Tuesday, and said negotiations are ongoing with the United States and unspecified European nations.

The Ukrainian and Emirati leaders held what Poroshenko described as a "very important negotiation about the facilitation of the United Arab Emirates investment in the Ukraine."

http://www.defensenews.com/story/breaking-news/2015/02/24/ukraine-signs-defense-deal-with-uae/23926101/
Ukraine to Buy ‘Defensive’ Weapons in U.A.E., President Says

Poroshenko attends arms show amid fight against Russia-backed rebels

http://www.wsj.com/articles/ukraine-president-meets-u-a-e-officials-to-secure-weapons-purchase-1424788248

Однако стоит отметить тот факт, что арабы в отличии от европејцев и американцев не бојатьсја угроз Путина о развјазывании третьеј мировој војны в случае поставок Украине вооружениј и военној техники.

http://uatoday.tv/news/ukraine-and-uae-sign-military-technical-cooperation-agreement-411418.html
Држава купува оружје од друга држава.
Фрапантно, шокантно, неверојатно и досега невидено!!!!1! :несвест:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Држава купува оружје од друга држава.
Фрапантно, шокантно, неверојатно и досега невидено!!!!1! :несвест:
Само се потврдува уште еднаш оската колаборанти преку кои се финансираат сите воени проекти како ИСИС, Боко Харам и ова во Украина.

Украина е хронично банкротирана држава, која сега ќе купува оружје со позајмени пари од ИМФ, наместо да ги искористи парите за својот опстанок, со тоа ќе мора уште повеќе да позајмува и потоа отплаќа уште повеќе и уште подолго. Не е баш државнички домаќинлукот.
Али шо знаеме ние.

Интересно е што оружјето никогаш нема да им биде доволно за да се носат со Русија ама ако може да се спечали уште на украинската судбина сигурно никој од Западот нема против.
Се разбира, ОАЕ не е никаков врвен производител или експортер на оружје, па јасно е чие оружје ќе биде редистрибуирано во Украина.

Нека ги, нека тебе и оние кои посакуваат воскреснување на рајхот.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.198
Поени од реакции
22.794
Интересно како од една страна Украина има пари да купи оружје а за гас нема.

M

Mario Gómez

Гостин
Интересно како од една страна Украина има пари да купи оружје а за гас нема.
За оружје секако се има пари, имаше пред некој месец една милијарда мислам им дадоа американците за нешто, не ми текнува, ама јасно беше дека ќе оди за оружје. Плус ги полнат со оружје демек не им доставила Британија, туку британска фирма, и сега демек не американско оружје туку од ОАЕ. Исти курац како ЕУ стратегијата, не сакаме руски гас, ама се молиме да не го исклучат. Јаценјук вика намаливме учеството на рускиот гас, со прекупување на руски гас од Полска. Многу лолз има моментално. Една бедна генерација политичари во европа, која Грција ги врти околу малиот прст.

Член од
12 април 2014
Мислења
108
Поени од реакции
45
Ова со Борис Немцов можеше и да се предвиди,но сепак да почекаме да видиме што ке излезе?

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Плодовите на "револуцијата"...

Моментално курсот на гривната е околу 30 за еден долар. До падот на Јанукович беше 8-9.

Властодршците и странски компании во моментов купуваат големи површини на земјиште во Украина по ништожни цени. Изгледа сепак имало дел вистина во тврдењето дека Украина ќе стане база за ГМО производство.

Член од
12 април 2014
Мислења
108
Поени од реакции
45
Стварно верувате во вакви глупости? :pos::pos:

Убаво реков јас неколку пати македонски и српски портали да се забранат на темава.
Гледаш Игорче убаво рекол дека некои портали требало да бидат забранет како во на Сталин времето во тој случај е мноооогу полесно.Инаку клечењето е жива глупост инфомакс и на поголеми глупости се радувале.Ама за жал на Игорче секој има право да сере своја пропаганда а истерувањето на вистината е напорна работа.Ама неговиот сталинистички менталитет сака без судија и ако може без противнички голман.[DOUBLEPOST=1425083539][/DOUBLEPOST]Да бидам искрен ме немаше подолго време затоа што немав што паметно да кажам,а се обидував и да не читам едноставно немам доволно ментална енергија за расправија а и мора да се работи за да се преживее.Изгледа некои овде се или ноќни чувари во фирми или некој ги плаќа за ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom