Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
Сакам да поднесам за државјанство, мајка ми и дедо ми се државјани на Бугарија, ме интересира доколку некој знае што документи се потребни и колку би траела процедурата преку амбасада? И дали може тука во амбасада да се слика за лична карта/пасош или мора да се оди во Софија?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.731
Поени од реакции
5.483
Сакам да поднесам за државјанство, мајка ми и дедо ми се државјани на Бугарија, ме интересира доколку некој знае што документи се потребни и колку би траела процедурата преку амбасада? И дали може тука во амбасада да се слика за лична карта/пасош или мора да се оди во Софија?
Мн пати е одговорено на ова прашање ама кој да прочита нели. Еве ти уште еднаш се надевам нема пак некој да праша.
Ако си под 14 години (а не верувам дека си) тогаш ќе ги добиеш документите за најмногу 6 месеци, ако си над 14 години тогаш си чекаш регуларна постапка како и сите други само колку што знам ти не вадиш происход бидејки имаш родител бугарски државјанин значи директно идеш во министерство. Можеш да се сликаш во амбасада воедно и можеш целата постапка да ја поминеш преку нив. Помини утре од 10 до 12 часот во амбасада прашај си веднаш ќе ти кажат што се ќе ти треба. Ако одиш преку нив побрзај зашто на крај на месецов ќе испраќаат пошта во бугарија тоа мн ќе ти убрза ако одиш преку нив.

Член од
15 февруари 2015
Мислења
6
Поени од реакции
0
Сакам да прашам,не можам никако да стапам во контакт со амбасада во скопје,броевите што се ставени за контакт не работаат,па дали некој знае можда има други броеви за контакт.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Сакам да прашам,не можам никако да стапам во контакт со амбасада во скопје,броевите што се ставени за контакт не работаат,па дали некој знае можда има други броеви за контакт.

Биди упорен, и јас вртев 10тина пати во битолскиот конзулат, скоро секој ден и тек денес ми се јавија.
Не работат од 15ти јануари до 15ти фебруари а сега имаат и многу работа околу завршните пресметки и насобраните документи.
Бројчето ми е стигнато, поддадов во септември 2014та.

Член од
15 февруари 2015
Мислења
6
Поени од реакции
0
Биди упорен, и јас вртев 10тина пати во битолскиот конзулат, скоро секој ден и тек денес ми се јавија.
Не работат од 15ти јануари до 15ти фебруари а сега имаат и многу работа околу завршните пресметки и насобраните документи.
Бројчето ми е стигнато, поддадов во септември 2014та.
Проблемот е во тоа што само што ке ги завртам броевите исклучува одма воопшто не звони кај нив.

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Koga se podavaat dopolnitelni dokumenti vo Sofija, molbata sto se podava, moze sami da si ja pisuvame ili treba od negdeda ja zemime? I ako sami ja pisuvame dali treba na BG? Ako znae nekoj sto veke podnosil!:/

Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81
Koga se podavaat dopolnitelni dokumenti vo Sofija, molbata sto se podava, moze sami da si ja pisuvame ili treba od negdeda ja zemime? I ako sami ja pisuvame dali treba na BG? Ako znae nekoj sto veke podnosil!:/
Во правосудие до шалтерот има примерок како треба да изгледа молбата. Ќе си ја напишеш на лице место и ќе ја предадеш на шалтер заедно со документите. Важно е да го наведеш бројот на преписката и сите останати податоци.
И да, мора на бугарски.

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Во правосудие до шалтерот има примерок како треба да изгледа молбата. Ќе си ја напишеш на лице место и ќе ја предадеш на шалтер заедно со документите. Важно е да го наведеш бројот на преписката и сите останати податоци.
И да, мора на бугарски.
Fala drugar!! Pozz

Член од
23 октомври 2014
Мислења
84
Поени од реакции
38
за дупликат произход треба он лајн зајавка или не? Мерси :)

Член од
10 декември 2014
Мислења
21
Поени од реакции
18
Член од
11 април 2012
Мислења
4.731
Поени од реакции
5.483
Dali znae nekoj na kolku vreme se pusta posta od konzulatot?POZZ
Зависи од каде и колку се битни документите кои треба да ги пракаат, пример битола сигурно праќаат помалку од скопје зашто во скопје имаат повеќе преписки плус има и сликање за пасош лк и слично (незнам дали ги има истите во битола)
Ако нешто ти значи последната недела од овој месец ќе се испраќаат документи од амбасадата од скопје

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Проблемот е во тоа што само што ке ги завртам броевите исклучува одма воопшто не звони кај нив.

до пред 1 недела викаше: не може да се воспостави контакт.
После тоа исклучуваше, а овие 2-3 дена ѕвонеше, но не креваа. Одвај денес ги добив, Бројот е 100% тој, не го менуваат, амбасада е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom