Нормално, пропаганда е се што не се согласува со ‘вистината‘ која однапред си ја заклучил и за која слеп при здрави очи сам се правиш.
Каде бе изброја повеќе од 6 перки? На која од сликите?
И дај бе противречни докази за сликите? Нели е пропаганда, ти еве учен многу изгледаш, дај докажи дека не се Смерч ракети?
Или освен обвинување за агенди и платеници не знаеш никакво друго мислење да напишеш како и некои други падобранци како тебе на темава?
болд 1
и сега ти уствари сакаш да ми кажеш дела на сликава
рекетава има вкупно 6 перки, ова е можно на два начини
1. ти не правиш слепи при очи
2. сериозно ти е нарушена 3д перцепцијата на објектите во просторот
болд 2
јас немам потреба да ти давам противречни докази за слики кои не докажуваат апсолутно ништо. Овакво сувопарно постирање на слики во форуми не докажува апсолутно ништо, ниту пак може да се смета за релевантен доказ.
Јас лично незнам дали се смерч рекети, ама и да ги препознаам дека се сликата единствено ми кажува дека падната е рекета некаде во украина, не знаеме на кој дел од украина е , не знаеме кој ја испалил, не знаеме дали воопшто има полнење ова парче железо или е исценирана ситуација (пази малку не обвинувам кој може да ја исценира, зошто прават такви работи и едните и другите)
арно ама ти реши да не убедиш дека е ова смерч рекета испалена од сепаратистите кон цивилно население
јас не противречам на тоа, можеби е, можеби не е, ништо од тоа што гледам на сликава не ми е познато
сепак твој единствен аргумент да ме убедиш дека тоа е така е дека рекетата има 6 перки, а мене очиве ми велат дека има барем една повеќе од 6, затоа нареден пат пробај посилно во убадувањето
еве го тој пост за кој зборувам
Повели слики, дефинитивно се работи за Смерч ракети.
Смерч ракетите имаат 6 стабилизирачки перки, Ураган имаат 4.
https://twitter.com/ChristopherJM/status/565122050189033473/photo/1
Наводно и 'cluster' муниција била користена.[DOUBLEPOST=1423576535][/DOUBLEPOST]
http://www.liveleak.com/view?i=5c3_1408209457
BTR82A е произведувано од 2010-та и користено само од руската армија, има неколку видеа од сепаратисти како го користат.
дури и линкот со твитер не ти докажува ништо, чиста шпекулација, што не значи дека не е вистина, ама цврсто не докажува апсолутно ништо
линкот од ливлик не можам да го коментирам зошто не разбирам руски/украински
крај краева мене ме боли уво дали се криви едните или другите, болното е тоа што има цивилни жртви, што една цела нација ја раскурцаа и нема да се опорави уште децении. Победник од оваа местена војна нема да има, сите губат, не губат единствено Обама и Путин а за нив двајца ме заболе патлаков
сепак ти заземаш силно една страна која историски назад се покажала и те како валкана, дури деновиве гледаме снимки каде апла си кажувале за збрките што ги правеле на Мајдан, за толку силно да браниш толку поган настан што доведе до сите овие страдања ти си или еден од нив или платен од нив, трето е дека си крајно глуп, ама не би сакал да мислам да мислам дека е тоа така, не дека те сакам тебе туку сум се заебал сам себе шо ти враќам на мутавите муабети[DOUBLEPOST=1423706070][/DOUBLEPOST]
Украинскиот претседател, направен статива.
Чисто да знаете какви дивјаци владеат со Украина.
нема везе, според мене говорот на телото не оддава никакви знаци дека е пијан, ниту гласот, колку што може да се слушне
а и да е пијан, можда од свадба иде чоекот, на толку пукање мора негде свадба да има