- Член од
- 7 август 2011
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 15.181
На една од фотографиите на својот профил има бело околу устата
Мајке ми, не беше брашно, шеќер у прав беше!!На една од фотографиите на својот профил има бело околу устата
Камо среќа да се сдсм ќе се исценкавте некако ,дечкиве што ги водат протестиве се од оние анархо типови. Системот ме јебе им е начин на живот.Да идеа на масовност ќе опаднеше бројката со тек на време вака и со оваа бројка нема да искочите на крај бидејки уживаат во ова. Gg and hfДа да, како она лажното патриотско движење за "Одбрана на Македонија" колку што е "независно" (се знае кој стои позади нив), толку и Студентскиот Пленум.
Верував дека Студентскиот пленум е независно движење и малце имав надеж и се израдував дека навистина студентите се предводници на едно движење кое ќе стави крај на оние контролирани и организирани протести кои ги прави позицијата или опозицијата за секакви работи кои собираат поени, се до оној момент кога видов луѓе кои беа од опозицијата и заедно со студентите извикуваа политички пароли кои не би требало да се извикуваат. Голем број од опозициските портали искажаа голема поддршка за нив, додека контра им идеа провладините. Во вториот протест кој беше најмасовен имаше и луѓе кои неутрални, слушав луѓе кои кажуваа дека имало и членови на ВМРО и пак излегоа на протест и им се придружија. Кога се виде кој ги предводи од тие 10 000 што беа на претходниот, бројката драстично опадна на неколку стотици. А политичката кореографија врз Владата се засили. Ако биле независни протестите зашто студентите сами не ги истераа тие политичари кои ќе им се дадеше до знаење дека не се пожелни во толпата. Зошто Студентскиот Пленум не испрати протесна нота до опозициските медиуми да не се злоупотребува нивното име за партиски препукувања. Зошто Студентите покрај фејсбук групата која ја имаат не направат и друга фејсбук страна коа ќе шири новости и слично. За печатење на пропаганден материјал е најлесна работа. Со тоа премолчување на Студентскиот пленум како организација која опозициските портали ја искористија за кревање на политички поени, само ја зголемија и збогатија пропагандата која ја ширеа со денови провладините медиуми обвинувајќи го Студентскиот Пленум дека е креиран од СДСМ и финансиран од СОРОС.
Затоа никој не може да ме убеди во спротивното,бидејќи скоро сите протести кои се организираат во Македонија стојат или ВМРО или СДСМ.
А ова со тоа што студентиве ќе спијат во факултетиве, ми наликува на Белград 2000 година, така српските студенти почнаа и тие кои беа организирани од креацијата на ЦИА "ОТПОР" (сега КАНВАС), односно психолошкиот центар за ненасилни методи и обоена револуција истите методи ги вршеа, спиење по факултети, штрајкови со глад, провокации на полицијата која како реакција на полицијата би интервенирала врз студентите кога ги тепаа за да дојдат медиуми кои ќе пренесуваат со цел да се крене омраза и гнев према Владата и да се случи Белград 6 октомври. Веќе видено и успешно сценарио во Србија. Јас како граѓанин на оваа земја не би сакал да се случи тоа бидејќи државата ако се случи некое крвопролевање ќе се уназади со децении и се пак од почеток. Студентите и контрашите односно ВМРО/СДСМ кои не помислуваат да се иселат од државата и ја сакаат како своја, да внимаваат во нивните постапки
И јас сакам факултетите да бидат одвоени од политиката, да не се меша ни ВМРО, ни СДСМ во факултетите бидејќи студентите се иднината на оваа држава и движечка сила. Ова со правење на факултетите автономни зони во кои нема да се меша партија е супер идеја, само да не излезат овие протести автономни зони во служба на СДСМ. Имам сознанија од еден човек кој работи на факултет, а знам дека не е член на партија и ги плука ВМРО/СДСМ, а највеќе овие првиве на власт, ми кажа дека професорите, подржувачи на СДСМ биле многу разиграни и чудни последните денови. Така да уште еднаш ќе им упатам апел на студентите кои ги сметам како поразумни и зрели да внимаваат што прават.
Доказ дека не се храни здраво !!!! ПРЕДАВНИК !Мајке ми, не беше брашно, шеќер у прав беше!!
А сакаш да бидеш прислушкуван?. Не сакам во партиски глупости да бидам вовлечен по ниту една цена.
.
Проблемот е што мислат дека Трпкова, Борјан Јовановски и останатите ги поддржуваат во протестите од искреност. А врска нема. Овие наброените се исти гнаси како Латас, Миленко, Јанко и Мирка само од спротивниот табор. Единственото што им е важно е да им дојде партијата на власт, и тука гледаат можност за тоа.Камо среќа да се сдсм ќе се исценкавте некако ,дечкиве што ги водат протестиве се од оние анархо типови. Системот ме јебе им е начин на живот.
На една од фотографиите на својот профил има бело околу устата
Мајке ми, не беше брашно, шеќер у прав беше!!
Морееее има нешто пострашно што не е ни брашно, ни шеќер во прав, а ипак е белоДоказ дека не се храни здраво !!!! ПРЕДАВНИК !
Го познавам лично овој, Дио. Линкот е од вечер пошто прв ми излезе на Гугл.Небитно, фала што ми кажа дека те бива за „наоѓање“ профили, ако ми треба некој ќе те побарам.
Сфаќаш дека не можеш да им кажеш: „Еј мамлази, немој уште еднаш да сте пишале за нас, немој уште еднаш да сте дошле на протест...“. Сфати, во овој медиумски полумрак што иде накај мрак, битен е секој медиум што ќе пренесе (секако, пожелно е што пообјективно што може).Проблемот е што мислат дека Трпкова, Борјан Јовановски и останатите ги поддржуваат во протестите од искреност. А врска нема. Овие наброените се исти гнаси како Латас, Миленко, Јанко и Мирка само од спротивниот табор. Единственото што им е важно е да им дојде партијата на власт, и тука гледаат можност за тоа.