Peugeot

• Креатор на темата Креатор на темата Peugeot
  • Време на започнување Време на започнување
Ама пежо 403 се произведува од 1955
И сеа кој касни?
514203fync.jpg

Ало бре. Темата е за Пежо, не за Ауди, Гољф или незнам што. Не ја труете темата аман. Возете што сакате, тоа што вие го возите за вас е најубаво и немојте да наметнувате мислења. Вози ова па ќе видиш вози она па ќе видиш, мислиш којзнае кој па колку возел за толку да се фали.[DOUBLEPOST=1423352671][/DOUBLEPOST]Иначе, 2013 излезе во производство новото 308. Одлуката беше на Пежо да не се менува веќе последната бројка така да си останува 308 и за наредните генерации.
PEUGEOT-308---5-doors-4914_32.jpg

Заљубен сум искрено во колава, кај нас ја има во 2 бензиски мислам и 2 дизел варијанти. Онаа која ми фати мене око е 1.6 ХДИ 115 кс која троши екстремно малку нафта. Сите команди одат преку тач скринот околу кој има мали замерки дека бил малце бавен при употреба.
maxresdefault.jpg
За разлика од ривалот Голф има некаде 2000 евра пониска цена меѓутоа при преговарање на цената со Еуроимпекс( застапник за Пежо во Македонија) може да се спушти уште.
Ако се оди според планот до крајот на зимата би требало да биде моја. :)

Последно уредено од модератор:
Не сфаќаш ли е провокатор,дека зорле јаде гурабии..И јас еден период му реплицирав,му кажував факти,али попаметниот попушта,нека си вози Голф 2 и нека ужива..
Да точно по паметнио попушта нека го нека сака скапан ТDI[DOUBLEPOST=1423387136][/DOUBLEPOST]
Ало бре. Темата е за Пежо, не за Ауди, Гољф или незнам што. Не ја труете темата аман. Возете што сакате, тоа што вие го возите за вас е најубаво и немојте да наметнувате мислења. Вози ова па ќе видиш вози она па ќе видиш, мислиш којзнае кој па колку возел за толку да се фали.[DOUBLEPOST=1423352671][/DOUBLEPOST]Иначе, 2013 излезе во производство новото 308. Одлуката беше на Пежо да не се менува веќе последната бројка така да си останува 308 и за наредните генерации.
Прегледај го приврзокот 113815

Заљубен сум искрено во колава, кај нас ја има во 2 бензиски мислам и 2 дизел варијанти. Онаа која ми фати мене око е 1.6 ХДИ 115 кс која троши екстремно малку нафта. Сите команди одат преку тач скринот околу кој има мали замерки дека бил малце бавен при употреба.
Прегледај го приврзокот 113816
За разлика од ривалот Голф има некаде 2000 евра пониска цена меѓутоа при преговарање на цената со Еуроимпекс( застапник за Пежо во Македонија) може да се спушти уште.
Да колата е супер у секоја смисла за разлика од VW/Audi е спејс штал не троше мојо HDi троше 5 на 100 а е 2,0 камо ли 1,6 шо е по мал мотор брз е и се нај
Да колата е супер у секоја смисла за разлика од VW/Audi е спејс штал не троше мојо HDi троше 5 на 100 а е 2,0 камо ли 1,6 шо е по мал мотор брз е и се нај нај
мислам дека нема да грешиш ако го купиш[DOUBLEPOST=1423387708][/DOUBLEPOST]
514203fync.jpg

Последно уредено:
Welcome to FakePosters.com!
New demotivational posters every day. Browse through thousands of posters!

Сајтот е за демотиватори, не знам што не ти е јасно?[DOUBLEPOST=1423388672][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 113815

Прегледај го приврзокот 113816
Друже кога се зема нова кола дополнителната опрема може да се искачи и до 3000 евра плус :)

јас колку шо видех има ного мотори кази каков ама јас те соетувам дизел иначе со сигурност можам да ти гарантиам за пежо тава е кола шо ке ти е издржлива, економична, брза и комфортна и се нај нај плус кај тебе е нова прв ке седнеш у неа
Нема да ја купувам, само ме интересираше што кола е:)

Welcome to FakePosters.com!
New demotivational posters every day. Browse through thousands of posters!

Сајтот е за демотиватори, не знам што не ти е јасно?[DOUBLEPOST=1423388672][/DOUBLEPOST]
Друже кога се зема нова кола дополнителната опрема може да се искачи и до 3000 евра плус :)
Види на каталогот на peugeot.mk пежото со второ ниво на опрема Ацес е 18 990 евра. Јас бев до еуроимпекс и ја спуштија до рамно 17 илјади евра. Тоа е скоро 4 илјади евра помалце од основното ниво на Голф 7 1.6 тди.

Види на каталогот на peugeot.mk пежото со второ ниво на опрема Ацес е 18 990 евра. Јас бев до еуроимпекс и ја спуштија до рамно 17 илјади евра. Тоа е скоро 4 илјади евра помалце од основното ниво на Голф 7 1.6 тди.
Друже, волксваген голф има голема побарувачка и нормално да си ја крева цената, сепак јас не би дал толку многу пари за нов голф, кола од компакт класа на цена како кола од премиум бренд. Единствено што голф во минатото беше бољи од конкуренцијата е што имаше внатрешна поквалитетна пластика, но поновите модели на конкуренцијата тој проблем го решија.

Е сеа друг проблем на пежо е што не држат цена па затоа после неколку години нема да ти се исплаќа да ја продаваш. Многу ќе загубиш

Друже, волксваген голф има голема побарувачка и нормално да си ја крева цената, сепак јас не би дал толку многу пари за нов голф, кола од компакт класа на цена како кола од премиум бренд. Единствено што голф во минатото беше бољи од конкуренцијата е што имаше внатрешна поквалитетна пластика, но поновите модели на конкуренцијата тој проблем го решија.

Е сеа друг проблем на пежо е што не држат цена па затоа после неколку години нема да ти се исплаќа да ја продаваш. Многу ќе загубиш
Се сложувам со првиот дел. Иам голф дома, не би земал пак во секој случај. Тоа што го нуди за цената пежо е најдобро, верувај, сите математики ми се направени, сите коли ги иам превртено.
Во врска со препродавањето, значи ќе земам ново и не планирам сигурно 10-12 години да го продавам. А дека не држи цена па и не би се сложил, погледни на пазар3 или реклама5, голф 5 и пежо 307 нормално со иста година на производство и иста јачина на мотор, тука се цените. Може нешто голфот да е поскап со 500 евра.

Се сложувам со првиот дел. Иам голф дома, не би земал пак во секој случај. Тоа што го нуди за цената пежо е најдобро, верувај, сите математики ми се направени, сите коли ги иам превртено.
Во врска со препродавањето, значи ќе земам ново и не планирам сигурно 10-12 години да го продавам. А дека не држи цена па и не би се сложил, погледни на пазар3 или реклама5, голф 5 и пежо 307 нормално со иста година на производство и иста јачина на мотор, тука се цените. Може нешто голфот да е поскап со 500 евра.
Абе не е баш така.

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1929303-Peugeot-307-2-0-HDI-110ks--03
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1939705-VOLKSWAGEN-GOLF-5-1-9-TDI--AVTOSALON-BANDOSKI

Пежото никогаш нема да се даде. Реално вреди 2500 ЕВРА. А Голфот може и да биде веќе продаден. Разликата е во тие 2 мотора т.е. Пежото 307 е комонреил (осетливо на лошо гориво и не дај боже да рикне дизна го јадеш со неколку стотина евра) а голфот е со стариот PD мотор кој донекаде повеќе трпи лошо гориво и е далеку поефтин за поправки и е помалку расиплив. Затоа Голфот се цени и ќе се цени.

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1775812-Peugeot-307-hdi-1-6-110ks--06
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1452512[DOUBLEPOST=1423399380][/DOUBLEPOST]
Пежото никогаш нема да се даде. Реално вреди 2500 ЕВРА. А Голфот може и да биде веќе продаден. Разликата е во тие 2 мотора т.е. Пежото 307 е комонреил (осетливо на лошо гориво и не дај боже да рикне дизна го јадеш со неколку стотина евра) а голфот е со стариот PD мотор кој донекаде повеќе трпи лошо гориво и е далеку поефтин за поправки и е помалку расиплив. Затоа Голфот се цени и ќе се цени.
Аман бе од тебе, ој зеј си го голфот дома и дркај на него

Пежо од француските коли има најтврда амортизација ама затоа за останатите коли е лаѓа.
Разлика во цена од околу 4к евра е многу и после голф бил ефтин за одржување.
Фрли ги од старт во бунар,после џабе ти е ако платиш 1000 денари за плочки а јас 1600 денари.
А што е најтрагично и на двете возила на 25-30к треба да ги смениш.
И што ако е Гољф,преценета кола е.
Исто и Мерседес бее.[DOUBLEPOST=1423399624][/DOUBLEPOST]
А релано гољљфот вреди 3500 ефра :pos:[DOUBLEPOST=1423399931][/DOUBLEPOST]
И после не бил преценет.
Седни,позајми,изнајми па вози француско возило да ја видиш разликата.
Во голфот бубрезите ќе ти изместат до подвозје
Па за разликата во цена од 1600 евра,мотор ќе купам и пак ќе бидам поголем манга

Последно уредено:
Па колку си паметен. Голфот за 30 Пежоа не го давам е да си се возам скоро за безпари.

"Јованке,дај му една медаља од тоа поголемите"- Цацко Конопишки.

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1934269-Peugeot-307-1-6-HDI--05

Тој што го продава пежото никогаш нема да го продаде за таа цена. И него му е тоа јасно ама џабе е, нелги го купил ново од Македонија тоа му е сеа.
Ај за неколку години ќе бидеш и ти во неговата кожа :)[DOUBLEPOST=1423400536][/DOUBLEPOST]
Поновите дизел мотори на волксваген се сите со комон рејл.

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1934269-Peugeot-307-1-6-HDI--05

Тој што го продава пежото никогаш нема да го продаде за таа цена. И него му е тоа јасно ама џабе е, нелги го купил ново од Македонија тоа му е сеа.
Ај за неколку години ќе бидеш и ти во неговата кожа :)
Па не би рекол. Пријател мој има од 2006 исто такво само црно е, го продаде 5800 пред 2 месеци. Види, мене јасно ми е како се вреднува голфот на балканот, ама тој што знае да цени кола, ќе си увиди што е и како е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom