Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
bi sakal nesto da spodelam,ova e moja vistina pa kako sakate taka,kako prvo nemoj da mislite deka ovie gluposti sto BG.gi baraat od nas se poradi evropa,evropa od 5 milioni emigranti ne se PLASI toa za niv e nisto,ova moze da e maslo ina nasava VLADA,nie(moite)pred raspadot na JUG.se preselivme vo germanija no po naredba od togas kiro gligorov (DOKUMENT POTPISAN LICNO OD NEGO) bevme vrateni nazad,taka da moite velat togas na germancite ne im bese gajle mozese da se naseli koj saka no denes TESKO,RAZMISLETE 2 milioni ziteli 1milion od niv se etnicki zaednici, bugarite velat 500000 veke imaat pasosi drugite 500000 se vo postapka,ne veruvam deka nasata vlada toa ke go ostavi tukutaka...razmislete za mak.vlada nema koj da glasa ne ostanaa veke makedonci site naglo begaat,site moi drugari se nadvor no samiot sum kriv koga me kanea da odam so niv JAS bev patriota(GLUPAK) sega tie se na fejzbuk po elitni klubovi na plazi i so ubavi koli a jas NIKOJ NIKADE.kakva ironija..nikogo ne obvinuvam za mojata situacija osven SEBE se sto covek pravi za sebe sam si go pravi..se obidov da bidam sto e mozno pokratok.IZVINETE STO E DOLGO

Што е поентава. Да си патриот е голема работа.

Член од
2 септември 2012
Мислења
322
Поени од реакции
93
Да не ме сфатите погрешно...да не се збунуваме овде ова она,ако има нешто ОФИЦИЈАЛНО да известите и тоа повеќе пати одеднаш за да знаат сите...вака на шпекулации не е баш добро..позз и да се оправи работата

Член од
25 јануари 2015
Мислења
24
Поени од реакции
17
Dobro kolku brojcina se od 2013 toest koj e poslednito na primer,posto mojot e od 2014 i e cetvoro cifren.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
toa e od 2013 godina ili[DOUBLEPOST=1423310928][/DOUBLEPOST]jas imam trocifren od 2014 znae li nekoj koga mozam da ocekuvam pozitiven odgovor blagodaram
Бројчињата се од 2013. Вкупно во 2013 има 17 000 бројки. Со дополнителна проверка се до 14 000, а одобрени се до 12 380. Сега рачунај кога би излегло твоето бројче. Значи имаш уште 5 500 броеви пред тебе..Ако одат со ова темпо тогаш би знаел на што си за 2 месеци, а ако е позитивно за 4 месеци.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Tamn pocnaa da pustaat vo januari ..sega pak zastanaa ..a jas se pak izraduvav ke ode so toa tempo ..sto li pravat koj zna da kaze si pravat kako so i se moze najnormalno si gi vagaat brojkite od rakav taka koga ke i tekne...nema demokratija neeemaaa.
ajde da se nadevame posle ponedelnik rabotite ke trgnat na arno ..posle tolku vreme da se bar nadevame deka ke trgnat so pobrzo tempo..
a i mislam deka poveke brojki se prwgledani samo so ne se znae so cekaat pa ne gi pustaat
aj neka e na arno..

Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81
Повторно проверував и мислам дека се стигнати до 12 380
Има одобрени преписки?[DOUBLEPOST=1423323335][/DOUBLEPOST]
А ако биде избришана ќе биде зајакната државата и патриотското чувство?
Да. И ВД админ да биде Латас.
Пардон требаше да го напишам со мала буква - латас.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
@Geronimo 12380 е одобрен а после тоа бројче тие што не се вратени на дополнителна се во задолжителна процедура.
@trat123 ти препорачувам прво да прочиташ што се ти е потребно за да извадиш документ од војниот архив. Ако ги знаеш сите потребни информации што ги бараат тогаш ќе ти препорачам посредник.

Член од
6 февруари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
38
Znam ime prezime godina raganje godina koga e bil vojska i vo koj grad.a to sto polk e bil neznam nesum siguren

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Имаш неколку страни претходно убаво објаснето за полковите..Ќе ти испратам број од мојата посредничка. Знам дека има вадено такви документи..Консултирај се со неа.
Поздрав и среќно

Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81
Keljav nie brat pak ke si bidime Makedonci i pak ke si ja sakame majka makedonija, se znaj zosto site tuka vadime BG pasos... se dodeka tuka preovladuva bashibuzuk ke si ja sakame Makedonija no nadvor od nejzinite granici.. dokolku po nekoja slucajnost Makedonija vlezi vo EU i gi dobie site prava kako i ostanatite clenki na EU e togas ke vidis kolku Makedonci ke pobaraat ponistuvanje na nivnite pasosi...
Зошто да побарам поништување на Бг државјанството кога Бугарија ми овожможила да имам подобар живот?
Од вакви работи е усложнета постапката.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom