Џони Вајсмилер
Don't share my food
- Член од
- 15 февруари 2010
- Мислења
- 15.489
- Поени од реакции
- 15.506
Гибралтар е држава и не е повеќе под капата на Англија..и јас истата грешка со нив ја напрајв
Гибралтар се премали иначе си имаат устав,правосудство,полиција и здравство што се скелетот на една држава..сите кадри од Англија му се...само бројката ги спречува да бидат држава иначе ќе беа нешто како Јужна Африка кои до ден денес се Англиска колонија иако се сметаат како посебна државаFarskite ostrovi dosta dolgo se veke avtonomna drzava,no se uste spagaat pod Danska.Treba da se smeta kako drzava.
Slicna situacija kako San Marino i Vatikan.
A za Gibraltar tocno e.Tie se se uste pod britanska kapa,i tesko deka nekogas ke se odvojat.A i sto ako se odvojat,kolku Demir Hisar se.![]()
Абе супер е тоа сто си ги погодил скоро сите држави,ама тоа последниот таб?
По таа логика и Англија, Шкотска, Велс и Северна Ирска се држави. А Обединетото Кралство не постои.Ако на европско во Фудбал играат квалификации значи мора да се држава
А не се?По таа логика и Англија, Шкотска, Велс и Северна Ирска се држави. А Обединетото Кралство не постои.
И Израел е европска држава.
Не се независни држави, туку составен дел од Обединетото Кралство.А не се?
Прашај го папатаОвие па со 100% демек од прва се погодиле а кој знае колку пати рефреш направиле
![]()
1 рефреш, кликнав на Faroe Islands. I needed to come clean. Ми снема време, али ќе утнев сепак, ќе го кликнев она Great Britain за малку заборавајќи дека веќе ми е кликнато како UK. А Лихтенштајн сосема по грешка ко кликнав во редоследот не знаејќи дека е држава, да си посочам на незнаењето
.
Која е проклетата друга држава што остана?
Исто како да се независни кога една Шкотска има право да спроведе референдум за излез од ЕУ без никаква дозвола од ГБРНе се независни држави, туку составен дел од Обединетото Кралство.
Fucking Vatican? Бог да чува и да брани.Прашај го папата
Како може Шкотска да спроведе референдум за излез од ЕУ кога не е членка на ЕУ? Туку UK е членка на ЕУ. Референдумот во Шкотска беше за тоа дали да излезе од рамките на UK и да стане независна држава.Исто како да се независни кога една Шкотска има право да спроведе референдум за излез од ЕУ без никаква дозвола од ГБР