Како мислиш продолжени ?А продолжениве кога ќе ги пуштат, има некакви информации?
Под продолжени стипендии спаѓаме ние кои минатата година добивме стипендија и оваа година само поднесовме документи за да ја продолжиме истата. Ја добиваме истата сума на пари како претходно..Како мислиш продолжени ?
Аха , океј фала на инфоПод продолжени стипендии спаѓаме ние кои минатата година добивме стипендија и оваа година само поднесовме документи за да ја продолжиме истата. Ја добиваме истата сума на пари како претходно..
Од кога ќе ти стигне одлуката по пошта дека си одбиен, имаш право на жалба во рок од 7 дена мислам, ама ретко да ја прифаќаат. Мене дури после 3-4 месеци негативно ми одговорија .Доколку не нема на листата, може да се поднеси приговор или нешто? И ако да, кога?
Ok, фала на информациитеОд кога ќе ти стигне одлуката по пошта дека си одбиен, имаш право на жалба во рок од 7 дена мислам, ама ретко да ја прифаќаат. Мене дури после 3-4 месеци негативно ми одговорија .
Ќе добиеме стипендија за 9 месеци. За претходната учебна година е ова. (бидејќи нели, просекот е од претходната учебна)Дали во стипендијата ќе бидат исплатени и минатите месеци од учебната година или само месециве што одат?
Сто пати се кажа дека списоци за продолжените стипендии нема да има. Ако си добила ќе дознаеш така што ќе ти легнат парите на сметка.Здраво дечки, јас користев стипендија минатата година и оваа година повторно аплицирав на интернет и ги однесов документите, затоа што не знаев како оди процедурата за продолжување...на списокот за добитници на стипендии сега ме нема па, сакам да ве прашам дали знаете дали треба да го чекам списокот за продолжени стипендии или ќе ми стигне решение за одбивање па треба да поднесам приговор?
Фала ви многу ))