Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јуни 2014
Мислења
47
Поени од реакции
20
добро никој не знае или никој не сака да одговори ?
Зависи за што ке се употребат за аплицирање или за доп. документи. Ако е за доп документи тогаш исклучиво се носат во мин за правда во Софија

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Интересно е како така преку интернет даваат информации. Е да и се плаќа. Убаво е да видиме и цени колку чини тоа
значи тие нема да ти кажат да го најдовме дедо ти на емаил само ќе те известат дека треба да им платеш за да ти испратат потврда од пребарувањето. цената зависи од колку потврди бараш и која пошта ќе ја користеш. во делот правни рамки на нивната страна има објаснато за тоа. иако то самото известение на емаил тие ќе ти кажат колку и како е плаќањето пример за твојот случај.

Член од
4 декември 2014
Мислења
8
Поени од реакции
2
Здраво Имам стара Бугарска лична карта на дедо ми во неа датумот на раѓање и изводот кој го имам извадено пред неколку дена не се совпаѓаат не едниот документ е роден на 19 декември а на другиот на 7 јануар како да ги исправам овие податоци за да поднесм дополнителни документи.Ви благодарам

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
Здраво на сите. Имам поддадено за бг државјанство во септември 2014и денеска ми го исконтактираја бројот за проверка. Шо би можело да значит ова:
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.
Како ти го исконтактираа?

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Без документи за потекло или без пред тоа да има извадено некој ваш крвен роднина значи татко,мајка или брат,сестра не ни поднесувајте за пасош само ќе исчекувате а ќе ве одбијат ви кажувам информација од прва рака.

S

Sukhoi-27

Гостин
Здраво Имам стара Бугарска лична карта на дедо ми во неа датумот на раѓање и изводот кој го имам извадено пред неколку дена не се совпаѓаат не едниот документ е роден на 19 декември а на другиот на 7 јануар како да ги исправам овие податоци за да поднесм дополнителни документи.Ви благодарам
Со нотарска изјава.Ке викнеш двајца сведоци ке отидете на нотар и натака ке ти објасни нотарот.....изјава дека лицето од личната бугарска карта е исто со лицето за кое води евиденција во документација во Р.М.

Член од
4 декември 2014
Мислења
8
Поени од реакции
2
Дали е ке ми ја прифатат нотрската изјава од македонија секако дека ке треба да ја преведам на бугарски .Благодарам

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Дали е ке ми ја прифатат нотрската изјава од македонија секако дека ке треба да ја преведам на бугарски .Благодарам
Izjava zaverena kaj makedonski notar bez razlika dali ke ja prevedes ili ne mislam deka ne ja prifakaat.spored toa so go imam slusnato tie nasi notari ne priznavat samo drzavni institucii.

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
А што на пример би се случило ако некое прашање на интервјуто го утнеш... На пример ДАЛИ ИМАШ РОДНИНИ ВО БУГАРИЈА? И ти кажеш дела немаш...?

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
А што на пример би се случило ако некое прашање на интервјуто го тнеш... На пример ДАЛИ ИМАШ РОДНИНИ ВО БУГАРИЈА? И ти кажеш дела немаш...?
mene me prasaa dali imam rodnini i jas rekov da imam no dalecni ...i taa mi rece dobre.

posrednikot ti gi kazuva site prasanja sso bi mozele da te prasaat ..i ako znaes so da odgovoris nema da utnes.[DOUBLEPOST=1422985265][/DOUBLEPOST]
Здраво на сите. Имам поддадено за бг државјанство во септември 2014и денеска ми го исконтактираја бројот за проверка. Шо би можело да значит ова:
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.
znaci deka cekas ukaz..

Последно уредено:
Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
@reading. Јас незнам како одговорив на ова прашање...страв ми ее да не го утнав одговорот... Сите други ги одговорив безгрешка освен за ова малку ми е збунка... Затоа прашав ако се утне некое прашање далу би можели да ижма последици.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
@reading. Јас незнам како одговорив на ова прашање...страв ми ее да не го утнав одговорот... Сите други ги одговорив безгрешка освен за ова малку ми е збунка... Затоа прашав ако се утне некое прашање далу би можели да ижма последици.
Mozes samo da utnes i da ima vlijanie ponatamu ako zbrkas grazdanstvo i nacionalnost oti toa se razlicni pojmovi.Grazdanstvo ili drzavjanstvo makedonsko treba da se kaze a nacionalnost bugarska mislam taka bese.

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
Mozes samo da utnes i da ima vlijanie ponatamu ako zbrkas grazdanstvo i nacionalnost oti toa se razlicni pojmovi.Grazdanstvo ili drzavjanstvo makedonsko treba da se kaze a nacionalnost bugarska mislam taka bese.
Да да така беше, имам македонско државјанство а бугарска националност, тоа го погодив освен ова за роднините не знам како го одговорив.

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Да да така беше, имам македонско државјанство а бугарска националност, тоа го погодив освен ова за роднините не знам како го одговорив.
Togas uzivaj nemas problem nikakov.ne e ni bitno kako si odgovoril na toa prasanje.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom