Зависи за што ке се употребат за аплицирање или за доп. документи. Ако е за доп документи тогаш исклучиво се носат во мин за правда во Софијадобро никој не знае или никој не сака да одговори ?
Зависи за што ке се употребат за аплицирање или за доп. документи. Ако е за доп документи тогаш исклучиво се носат во мин за правда во Софијадобро никој не знае или никој не сака да одговори ?
значи тие нема да ти кажат да го најдовме дедо ти на емаил само ќе те известат дека треба да им платеш за да ти испратат потврда од пребарувањето. цената зависи од колку потврди бараш и која пошта ќе ја користеш. во делот правни рамки на нивната страна има објаснато за тоа. иако то самото известение на емаил тие ќе ти кажат колку и како е плаќањето пример за твојот случај.Интересно е како така преку интернет даваат информации. Е да и се плаќа. Убаво е да видиме и цени колку чини тоа
Како ти го исконтактираа?Здраво на сите. Имам поддадено за бг државјанство во септември 2014и денеска ми го исконтактираја бројот за проверка. Шо би можело да значит ова:
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.
Им пуштив емаил и другиот ден ми одговорија.Како ти го исконтактираа?
Со нотарска изјава.Ке викнеш двајца сведоци ке отидете на нотар и натака ке ти објасни нотарот.....изјава дека лицето од личната бугарска карта е исто со лицето за кое води евиденција во документација во Р.М.Здраво Имам стара Бугарска лична карта на дедо ми во неа датумот на раѓање и изводот кој го имам извадено пред неколку дена не се совпаѓаат не едниот документ е роден на 19 декември а на другиот на 7 јануар како да ги исправам овие податоци за да поднесм дополнителни документи.Ви благодарам
Izjava zaverena kaj makedonski notar bez razlika dali ke ja prevedes ili ne mislam deka ne ja prifakaat.spored toa so go imam slusnato tie nasi notari ne priznavat samo drzavni institucii.Дали е ке ми ја прифатат нотрската изјава од македонија секако дека ке треба да ја преведам на бугарски .Благодарам
mene me prasaa dali imam rodnini i jas rekov da imam no dalecni ...i taa mi rece dobre.А што на пример би се случило ако некое прашање на интервјуто го тнеш... На пример ДАЛИ ИМАШ РОДНИНИ ВО БУГАРИЈА? И ти кажеш дела немаш...?
znaci deka cekas ukaz..Здраво на сите. Имам поддадено за бг државјанство во септември 2014и денеска ми го исконтактираја бројот за проверка. Шо би можело да значит ова:
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.
Mozes samo da utnes i da ima vlijanie ponatamu ako zbrkas grazdanstvo i nacionalnost oti toa se razlicni pojmovi.Grazdanstvo ili drzavjanstvo makedonsko treba da se kaze a nacionalnost bugarska mislam taka bese.@reading. Јас незнам како одговорив на ова прашање...страв ми ее да не го утнав одговорот... Сите други ги одговорив безгрешка освен за ова малку ми е збунка... Затоа прашав ако се утне некое прашање далу би можели да ижма последици.
Да да така беше, имам македонско државјанство а бугарска националност, тоа го погодив освен ова за роднините не знам како го одговорив.Mozes samo da utnes i da ima vlijanie ponatamu ako zbrkas grazdanstvo i nacionalnost oti toa se razlicni pojmovi.Grazdanstvo ili drzavjanstvo makedonsko treba da se kaze a nacionalnost bugarska mislam taka bese.
Togas uzivaj nemas problem nikakov.ne e ni bitno kako si odgovoril na toa prasanje.Да да така беше, имам македонско државјанство а бугарска националност, тоа го погодив освен ова за роднините не знам како го одговорив.