Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Ke cekam sto ke bide bide,od bliski luge dobiv informacia naskoro ke se vrati se po staro odnosno procedurata ke bide mnogu olesneta so nekoi mali izmeni ostanuva da pocekame narednive mesec dena ke go pokazat praviot pat na mnogu podobro[DOUBLEPOST=1422659791][/DOUBLEPOST]Apel do site nie makedoncite nema potreba da nosime nikakvi dop.dokumenti ne se macete i ne trosete pari 90% od baratelite na drzavjanstvo ke dobijat zboram za nas od mk
CUL TE GOSPOD BRATU....AMIN

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Nov sum na forumov no ja zabelezuvam taa mrzelivost, lugeto samo postiraat i postiraat retko koj prebaruva pred da prasa nesto. Treba da se prezeme nesto vo vrska so ova.
Последниве 20 страни, постојано кружат истите прашања и истите одговори. Ништо ново и ништо конкретно не се пишува.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
добро никој не знае или никој не сака да одговори ?
Prevod i legalizacija se pravi na site makedonski dokumenti koi se podnesuvaat (izvod, potvrda za neosuduvanost, lekarsko, kako i izvodi so koi dokazuvas poteklo). Stari dokumenti samo se zaveruvaat na notar vo Bugarija. Legalizacijata moze da se napravi vo ambasada ili vo Sofija..kade tocno ne znam.

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Prevod i legalizacija se pravi na site makedonski dokumenti koi se podnesuvaat (izvod, potvrda za neosuduvanost, lekarsko, kako i izvodi so koi dokazuvas poteklo). Stari dokumenti samo se zaveruvaat na notar vo Bugarija. Legalizacijata moze da se napravi vo ambasada ili vo Sofija..kade tocno ne znam.
Дали може да се направи превод во Скопје и да се легализираат овде?

Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81
Дали може да се направи превод во Скопје и да се легализираат овде?
Да. Ќе одиш во амбасада и таму ќе ти дадат тел. на овластен адаптатор, откога ќе звршиш работа со него, ги носиш документите во амбасада плаќаш 15 евра по документ и завршуваш работа за 1 до 2 дена.

Член од
23 октомври 2014
Мислења
84
Поени од реакции
38
Mene me interesira dali nekoj znae kolku prepiski se prekrateni od tie sto se vrateni na dopolnitelna? Premnogu, mnogu, malku? :)

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Mene me interesira dali nekoj znae kolku prepiski se prekrateni od tie sto se vrateni na dopolnitelna? Premnogu, mnogu, malku? :)
Малку глупо прашање. И една прекратена преписка за нас е премногу, тоа значи продолжување на голготата во оваа држава на уште едно семејство. Така да секогаш кога ќе се прекрати некоја преписка премногу е.

Член од
31 јануари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
126
Најновата информација од посредникот, кој е искусен во оваа работа е дека произходи за потекло издаваат исклучиво доколку докажеш сродство со Бугарин по права линија т.е мајка, татко, (пра)баба или (пра)дедо. Има стотици кандидати кои што имаат поденесено од браќа, сестри и братучеди кои имаат бугарски пасоши, а се уште немаат добиено произходи и неизвесно е дали воопшто ќе добијат. Шансите да добиеш произход по основ на брат, сестра или братучед се минимални речиси никакви. Сите оние кои можат да однесат документ од предок по права линија (извод, свидетелство, венчаница, воена книшка) мора да е на бугарски јазик и издадена во бугарско време, со тоа значително ќе им се зголемат шансите за да добијат позитивно решение.

Еве ви примери, другар поднесе со документ од татко му, имаше произход за потекло издаден од агенцијата во 2012, на основа на изјава за бугарска самосвест. Кога предал копија во агенцијата, му кажале дека тој не е валиден бидејќи не е поткрепен со документи, и дека истиот нема основа. Му барале документи од баба и дедо. Девојче кое поднесе документи т.е копија од пасош од брат и, и беше кажано истото, дека треба дополнително да донесе документи за баба и дедо.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
пребарај во форумов сигурно е одговорено прашањето
а тебе полесно ти беше да напишеш некоја глупост одколку да ми го одговориш прашањето ? Треба да листам повеќе од 500 страни теми за да најдам, а ти шо се правеше паметен тука можеше слободно да пишеше ако знаеше, али тоа е сите најпаметни се.
Одговорено е сигурно неколку пати само ги мрзи да прочитаат
еве уште еден сука мустаќи, само тоа да се знаело.

Фала

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom