Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    746
Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Целосно е скршен еден корпус на Новорусија во кој според укро-фашистите се загинати 50 души , додека ДНР тврди дека се 20(од денес)

Бонус, забележани се неколку СМЕРЧ системи во составите на Новорусија :cool: Тешка артилерија.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
Целосно е скршен еден корпус на Новорусија во кој според укро-фашистите се загинати 50 души , додека ДНР тврди дека се 20(од денес)

Бонус, забележани се неколку СМЕРЧ системи во составите на Новорусија :cool: Тешка артилерија.
Не е битно тоа што имаат СМЕРЧ, бунтовнициве, битно е што имаат блаквотер литература и американски митралези и пиштоли, соросоидниве украинци.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Не е битно тоа што имаат СМЕРЧ, бунтовнициве, битно е што имаат блаквотер литература и американски митралези и пиштоли, соросоидниве украинци.
Јавната тајна излезе на виделина . Они најавуваат дека во пролет ке пратат амерички трупи да се борат за фашистиве . Исто колку што не се зае дека Р.Ф не праќа оружје, очигледно е ако сум јас про-руски ориентиран :D ама кој ги ебе гнидите фашистички на Русите света должност им е да си го заштитат својот народ а овие црни нацисти што незнаат кај тераат тоа е нивни проблем.
P.s Хитлер ја изгуби војната , но нацизмот победи.

?

..........

Гостин
http://rt.com/news/225891-mariupol-eastern-ukraine-shelling/

Полицијата соопшти дека најмалку 10 лица се пријавени убиени од страна на артилериски бомбардирањето во Мариупол во источниот дел на Украина. Киев ја обвини милиција, но таа рече дека тие немаат оружје доволно блиску за да го нападнат градот.

"Нашата милиции немаат системи на оружје во близина на Мариупол дека ќе биде во можност да плаќа тој регион. Нашите позиции се едноставно премногу далеку ", изјави портпаролот на Донецк милиција седиштето кажа на РИА Новости.

"Според нашите интелигенција, артилерија од соседството Stariy Krim [помалку од 10 километри од центарот на Мариупол]. Украински војници се стационирани таму. Ние веруваме дека тоа беше провокација извршени од страна на украински војници ", додаде портпаролот.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Мариопол гранатиран од сепаратистите. 10 мртви и многу ранети. И секако неизбежните ретардирани теории дека украинците се гранатирале сами и покрај што на сепараратистичката мапа неколку поста погоре се гледа дека се на предградието на Мариопол и гранатираат кон градот.

Rebel shelling kills up to 10 people in east Ukrainian city of Mariupol: officials
http://www.reuters.com/article/2015/01/24/us-ukraine-crisis-casualties-idUSKBN0KX08B20150124

И каква србоманска офанзива на темава.

?

..........

Гостин
И каква србоманска офанзива на темава.
Каква е таа србоманска офанзива?

Јас незнам која вест е точна, да не размислуваме еднострано.
Еве ставаш вест од англиска медија Reuters која со сигурност тврди дека бунтовниците се виновни. и точка. докази истрага не треба...
Од друга страна погоре постирав вест од руска медија RT која известува за нападот не посочува никој, туку дава изјави на бунтовниците и украинските предтсвници кои меѓусебно се обвинуваат...остава на истрагата...ова мене ми изгледа на многу пообјективно известување, затоа почнаа да плачат од руската медија оние кои со децении плаќат неброено богатсво за нивните “објективни“ медиуми, нели ти наликува ова ситуација, изјавата на Кери, на ситуацијата со А1 и власта кога Грујо ја осуди телевизијата и порача на граѓаните да не ја земат здраво за готово? почнале америте балкански финти да крадат..

M

Mario Gómez

Гостин
RT реално си известуваат и не даваат предвремени заклучоци као западните медиуми и украинските у стилот на видеата на спероу putin's missile и putin's grads. Ќе чекаме извештајот од ОБСЕ мада веројатно се знае кој го извршил нападот. Незнам како да сфатам озбилно некој шо пред некоја страна постира фотошопирана слика од украински форуми кај шо го закопуваа тоа 4 годишното дете и демек Град има у позади па од погребот пукаат сепаратистите.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Бројот на жртви во Мариопол се искачи на +20 цивили сега за сега , офанзивата продолжува . Како се осеќаат сега укро фашистите ме интересира.Ракетите доаѓаат од западна страна а не од источна каде се ДНР. :)

Последно уредено:
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Каква е таа србоманска офанзива?
Па види погоре. Гаврило Принцип, Љутица Богдан, Србин.инфо, грчки орли итн.

Јас незнам која вест е точна, да не размислуваме еднострано.
Еве ставаш вест од англиска медија Reuters која со сигурност тврди дека бунтовниците се виновни. и точка. докази истрага не треба...
Од друга страна погоре постирав вест од руска медија RT која известува за нападот не посочува никој, туку дава изјави на бунтовниците и украинските предтсвници кои меѓусебно се обвинуваат...остава на истрагата...ова мене ми изгледа на многу пообјективно известување, затоа почнаа да плачат од руската медија оние кои со децении плаќат неброено богатсво за нивните “објективни“ медиуми, нели ти наликува ова ситуација, изјавата на Кери, на ситуацијата со А1 и власта кога Грујо ја осуди телевизијата и порача на граѓаните да не ја земат здраво за готово? почнале америте балкански финти да крадат..
Зошто украинците би го гранатирале градот кој е под нивна контрола и каде што имаат свои војници?

M

Mario Gómez

Гостин
Зошто украинците би го гранатирале градот кој е под нивна контрола и каде што имаат свои војници?
Зошто сепаратистите би урнале патнички авион и би го свртеле цел свет против себе?

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Зошто сепаратистите би урнале патнички авион и би го свртеле цел свет против себе?
Мислеле дека уриваат украински авион. Така и се пофалија пред да разберат што урнале.

Една ракета по грешка не е исто со 2-3 напади со ГРАД ракети во подолг временски период. Да беше само една ракета испукана кон Мариопол сигурно ќе беше возможно да е грешка на украинската армија.

Пред извесно време имало и нов напад.

Рустам Темиргалиев, советникот на Аксенов (премиерот на Крим).

https://www.facebook.com/rustam.temirgaliev/posts/503808546423620?pnref=story

?

..........

Гостин
Значи според таа логика ројтерс извести дека бунтовниците се виновни, и наметна мислење кај читателите, слушателите и гледачите на таа медија дека ова е сигурно?
Што ако не е така, има случаеви од претходно кога украинците сами се испотепаа, каков е тој медиум кога обвинува предвено без никакви докази? пропаганден медиум.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Значи според таа логика ројтерс извести дека бунтовниците се виновни, и наметна мислење кај читателите, слушателите и гледачите на таа медија дека ова е сигурно?
Што ако не е така, има случаеви од претходно кога украинците сами се испотепаа, каков е тој медиум кога обвинува предвено без никакви докази? пропаганден медиум.
Rebel shelling kills up to 10 people in east Ukrainian city of Mariupol: officials

Fifteen people were killed in shelling in the east Ukrainian port city of Mariupol on Saturday, Ukraine's interior ministry said, an attack Kiev blamed on separatist rebels and the Russian military.

The city council said rockets fired by rebels from long-range GRAD missile systems struck a multi-story building and caused fires to break out.

Ројтерс само пренесе изјава од властите во Мариопол и Украина.

Kajgana Shop

На врв Bottom