VOLK2234
еврофоб и хомоскептик
- Член од
- 16 септември 2008
- Мислења
- 5.517
- Поени од реакции
- 4.387
Не е битно тоа што имаат СМЕРЧ, бунтовнициве, битно е што имаат блаквотер литература и американски митралези и пиштоли, соросоидниве украинци.Целосно е скршен еден корпус на Новорусија во кој според укро-фашистите се загинати 50 души , додека ДНР тврди дека се 20(од денес)
Бонус, забележани се неколку СМЕРЧ системи во составите на НоворусијаТешка артилерија.
Јавната тајна излезе на виделина . Они најавуваат дека во пролет ке пратат амерички трупи да се борат за фашистиве . Исто колку што не се зае дека Р.Ф не праќа оружје, очигледно е ако сум јас про-руски ориентиранНе е битно тоа што имаат СМЕРЧ, бунтовнициве, битно е што имаат блаквотер литература и американски митралези и пиштоли, соросоидниве украинци.
Каква е таа србоманска офанзива?И каква србоманска офанзива на темава.
Па види погоре. Гаврило Принцип, Љутица Богдан, Србин.инфо, грчки орли итн.Каква е таа србоманска офанзива?
Зошто украинците би го гранатирале градот кој е под нивна контрола и каде што имаат свои војници?Јас незнам која вест е точна, да не размислуваме еднострано.
Еве ставаш вест од англиска медија Reuters која со сигурност тврди дека бунтовниците се виновни. и точка. докази истрага не треба...
Од друга страна погоре постирав вест од руска медија RT која известува за нападот не посочува никој, туку дава изјави на бунтовниците и украинските предтсвници кои меѓусебно се обвинуваат...остава на истрагата...ова мене ми изгледа на многу пообјективно известување, затоа почнаа да плачат од руската медија оние кои со децении плаќат неброено богатсво за нивните “објективни“ медиуми, нели ти наликува ова ситуација, изјавата на Кери, на ситуацијата со А1 и власта кога Грујо ја осуди телевизијата и порача на граѓаните да не ја земат здраво за готово? почнале америте балкански финти да крадат..
Зошто сепаратистите би урнале патнички авион и би го свртеле цел свет против себе?Зошто украинците би го гранатирале градот кој е под нивна контрола и каде што имаат свои војници?
Мислеле дека уриваат украински авион. Така и се пофалија пред да разберат што урнале.Зошто сепаратистите би урнале патнички авион и би го свртеле цел свет против себе?
Значи според таа логика ројтерс извести дека бунтовниците се виновни, и наметна мислење кај читателите, слушателите и гледачите на таа медија дека ова е сигурно?Зошто украинците би го гранатирале градот кој е под нивна контрола и каде што имаат свои војници?
Rebel shelling kills up to 10 people in east Ukrainian city of Mariupol: officialsЗначи според таа логика ројтерс извести дека бунтовниците се виновни, и наметна мислење кај читателите, слушателите и гледачите на таа медија дека ова е сигурно?
Што ако не е така, има случаеви од претходно кога украинците сами се испотепаа, каков е тој медиум кога обвинува предвено без никакви докази? пропаганден медиум.