Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
И ја не беше, и боље, џабе нервоза. Не ми е битан толко пораз у БИБЛ која што не е уопште приоритет овуј годину, ама да изгубив од Теодо 17 разлика срамота бе. Ај тесно да било па се трпи, овакој...Не ми е јасно, играмо у гости тепамо ги, тепамо и у Бар, дома губимо -17. Гледам Костоски и Мандиќ продужуев сс форму од лани, руководство га боли за тој. И ја нејќу да верују у местење, ама овај БИБЛ лига е само затој. Не ми само, мислу дека сви местив у одредени утакмице. Едноставно нема престиж па бар да се заработи некоја пара. Јебеш пласман. Можда овјпут управа си е местила, не коцкари :D Мене ме лично занима како ќе биде у суботу, тој е можда најважан меч у сезону за нас, ја мислу дека сс овј капацитет треба да фрљимо све на куп и плејоф, и да заебемо БИБЛ. Непотребно трошење енергију е. Е сга ако играв како пичке главни двоица и против Карпош, онда стварно искача дека има нешто. А што и да е, дали бојкот на трењера (ОД КОЈУ ПРИЧИНУ ЕБАТЕ?!) или коцка, преко кур. Нека ги намавав. Мислу дека сс игру у суботу ќе се одговорив много прашања, ако е пораз не ме чуди експресан отказ да добие Игор и да дојде нов трењер. Бш ме интересира дали тија што га сакав тој ќе гу жртвуев утакмицу...

На минатогодишната утакмица помеѓу МЗТ и Куманово што се играше во Борис Трајковски, првенствена беше, Костоски имал ставено дека ќе тепа МЗТ со хендикеп, во последна секунда Мандиќ шутна без везе тројка и ко за беља (на Курчо) влезе во кош и плус му направија фаул. Имаше дополнително слободно фрлање и Курчо го молеше Мандиќ да го промаши, овој сакаше намерно да го утне, ко за беља и тоа му влезе од табла :D А да не зборам за тоа дека Курчо важи за најголем коцкар меѓу кошаркарите

Ajde vi se aoberite i udarite gi cutek
Koj kd i da e igraja dobro e bija postuvan od publiku
ama edno 5 da mu se pogodiv losi gotovo odma cutek turu mu ga mame
ja bs bi sakaja da vidu na koga ke udarite cutek vi dvoica troica
Neli vidite.deka svi si cutiv uprava i slicno toj sto se desavase icera e sve naredeno.i.namerno mozda zaradi kup
preko onij vise prodadeno prodadeno
bibl svi pecaliv kd dojde red kumanovo da tepa 10 amera pred nekoju.godinu u kumanovo protiv galil ondak.jasno e sve ali ovoj e previse zamaranje i,palenje

Па и ја тој викам бе, чим сви си ќутив знаев колко е сат и коефициент :D

Абе публика не иде да гледа како се некој тамо лигави, идеш да гледаш утакмицу, а нека играв овакој и наредну па тга да видимо дали нема да едев ќутек, и не е работа што играв лошо, работа е што не играв. И иду да гледам затој што сакам да гледам кошарку куде домашан тим игра за публику, а не да гледам педерски работе. Што треба да праву, они да продавав а ја руке да ги чукам? И док стварно некој не изеде ќутек ништо нема да се промени, па ако некд дојде некој друг како костовскога ќе размисли два пут што ќе прави. И порано се знало кд игра куманово дома како се игра, знале са и судије, и противнички играчи, амо и домашни играчи. А не сга театар ќе правимо, он продава а ми руке ќе му чукамо, судија дава техничку или суди сумњиву топку против нас, а ми ќе бидемо културни и нема да га пцуемо? Затој домашан терен би требало увек да е предност, и такој е свугде у свет, чак и у "најкултурни" земје, затој што се врши притисак, амо куде нас бидна обрнуто, домашан терен ни е како театар, ако некој закуца тга навивамо, куде е свирење кд нападав противници, куде е галама? И све док изигравамо "културни навивачи" ќе не ебе кој стигне...

Поштено сала ни бидна театар овуј сезону за ништо не не бива никакав притисак на судие и гостински екипе...
Иначе тачно ли е дека тренер поднеја оставку?

@vladobox Кажи ми ти зашто идеш да га гледаш наш клуб? Карту плаќаш ли на врата? Ако веќ идеш и пратиш тој значи дека одвоиш паре и дел од твое време да гледаш кошарку? (клуб кој га ваљда сакаш?) Отидеш у салу и некои си "играчи" кои играв у клуб си играв курташак и не давав свој макс. и пожртвуваност за клуб од кој зимав доста добри паре. ( а знаемо дела можев) Нели те нервира тој да те на едн начин тебе како навивача правив будалу? Нели те повредуе и нели ти ствара нервозу кд изгуби Куманово? Ако не те тој повредуе и не ти доваѓа да ги отераш у пичку матер тг зашто уопште идеш у салу? Управа не реагира тачно тој га свите гледамо и логично е свак да сумња на све и свашта. Ама доколко ти како поединац не се побуниш и свите остали кои га пратив клуб, да видив "тија" унутра у клуб дека сс нас и наш клуб нема да се заебавав и да си печалив паре.. тг ништо. А ти иди и бидни си културан и тапшај ги по рамо после сваку утакмицу безразлику на резултат.

Званично, управа му понудила на Игора да си поднесе оставку коју он гу прифатија , цело сценарио се спремало од играчи још пред утакмицу с,с сутјеску , играчи се жалиле на управу дека нема да има резултати с,с њега , АЛООООО ПРВИ СМО У ЛИГУ ЗАЕДНО С,С МЗТ + ИМАСМО ШАНСУ ИЧЕРА ДА БИДЕМО ПРВИ И У БИБЛ ДА НЕ ГА БОЈКОТИРАСВА И КЛУБ И ТРЕЊЕРА , КАЖИТЕ МИ КОЈУ СЕЗОНУ КУМАНОВО Е ПОБЕДУВАЛО У ГОСТИ И ТОЈ У БИБЛ .
Знае се кој га води коло и која музика свири у клуб , виде се кои су главни кривци ичера публика ги повика да се обрачуна .
Замислите мењав га Игора кој има како дебитант супер резултати с,с овакви гњиде , тепав га Тиват 4 коша с,с Вујошевиќа и Хајнса а дома продавав гу 17 разлика с,с луковиќа и онија ѓубриња капитен и коцкар мандиќ кој замислите дава само 4 коша за 22 мин.
У суботу незнам како ке искочив пред публику и ке играв за клуб кој толко га понижисва за да отидев даље у куп смешке Карпош ке не тепа и дома 10 разлику и ке се потврди дека РИБА СМРДИ ОД ГЛАВУ , а знае се која е глава у клуб :pijani::pijani::facepalm:[DOUBLEPOST=1421937765][/DOUBLEPOST]И још нешто ГЛАВАН ИНИЦИЈАТОР ЗА ОСТАВКУ БИЈА КОСТОВСКИ КОЈ СВЕ ОВОЈ ГА СПРЕМАЈА ПОСЛЕ СУСПЕНЗИЈУ ПОСЛЕ МЕЧ С,С ПЕЌ.
ЃУБРЕ

Последно уредено:
:facepalm::facepalm::facepalm: Не ми се веруе кое срање ако е тачно... они ву викале на управу дека ќе нема резултати? Аха... а кој ќе донесе резултати? Паре за класу стручњака немамо, а и такв нема да трпи овакви сератори у тим... ако е све тачно, бравос екипа!

Сга имам вољу да отиду и да ги соберу све по списак иако мислеше да не иду више

Е ајде сга да идемо и да ги чукамо руке и културно да навивамо...

Да дечки све овој е истина , Страшо ке ги води у суботу , ако не победив и Коствски и мандиќ отказ и тоталан распад систем , а зашто до распад систем к,д можеше едноставно намавај ѓубриња доведи замену заврши сезону у плеј оф и пласирај се у библ за наредну сезону .
Зашто се намава трењер е прашање до управу к,д има екстра резултати барем до с,га и шансу за плеј оф , мислите дека Луковиќ сениор ке има бољи резултати како што викаја Костовски и компанија , нема ништо од све тој одамна ја напиша дека ако га намавав Игора сезона е у аут

:facepalm: До тија што успеава да га намавав Игора: клуб не е ваш па да си испунуете жељу! Ќе ви се врати све... Пиши пропало меч у суботу, и амбицие на клуб за овуј сезону. Само едно ќе кажу, ако Курчо бија иницијатор на све овој, интересира ме дали ќе одговара за штету што ќе гу нанесе на тим кд ќе си спакуе куфери? Зар мислите дека дугачко ќе е у Куманово? Прва боља прилика и си отиде он, тга ми ќе трпимо. Камо среќа да сга управа донесе трењера кој ќе направи резултати, али мислу дека сви ќе се сложимо дека тешка работа тој да се деси...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom