Work and Travel - Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Dev!L!sH
  • Време на започнување Време на започнување
Доколку сте заинтересирани за сезонска работа во Германија за лето 2015, исконтактирајте ме. Се нуди работа во хотел и во фабрика за чоколада во Минхен, апликациите треба да се испратат до декември и после се чека ZAV да одобрат.
Дај објасни нешто подетално што како кои документи требаат дали може студенти?

Дали може да се аплицира за работа во Германија без познавање на германскиот јазик?

Единствениот услов да аплицирате е да бидете запишани на факултет. Значи работата е сезонска, само за студенти. Инаку може да аплицираш без познавање на германскиот јазик, само треба да ги имаш правилните контакти.

Единствениот услов да аплицирате е да бидете запишани на факултет. Значи работата е сезонска, само за студенти. Инаку може да аплицираш без познавање на германскиот јазик, само треба да ги имаш правилните контакти.
На факултет сум и сакам да сплицирам за следното лето за работа во Германија а познавањето на нивниот јазик ми е 0. Ако може да ми пратиш некој линк нешто во пораки што би бил од корист. Фала на информација. :)

На факултет сум и сакам да сплицирам за следното лето за работа во Германија а познавањето на нивниот јазик ми е 0. Ако може да ми пратиш некој линк нешто во пораки што би бил од корист. Фала на информација. :)
Da ne ve manipuliraat po agencii, zalosno za parite. Link, direktno da se informirate:

http://www.arbeitsagentur.de/web/co...il/index.htm?dfContentId=L6019022DSTBAI532060

i uchete jazik, inaku tesko !

Zdravo zainteresirana sum za rabota vo germanija dali ke mozis da mi kazis kakvi dokumenti treba i kade se naoga tocno fabrikata

Da ne ve manipuliraat po agencii, zalosno za parite. Link, direktno da se informirate:

http://www.arbeitsagentur.de/web/co...il/index.htm?dfContentId=L6019022DSTBAI532060

i uchete jazik, inaku tesko !
Pojasnuvanje:
Linkot Ve vodi kon Germanskoto biro za vrabotuvanje ili poprecizno vo delot za stranski studenti koi sakaat da rabotat vo Germanija.
Onie koi sakaat da se vrabotat vo Germanija, treba da gi posetat onie sajtovi koi nudat oglasi za rabota.[DOUBLEPOST=1416850082][/DOUBLEPOST]
Zdravo zainteresirana sum za rabota vo germanija dali ke mozis da mi kazis kakvi dokumenti treba i kade se naoga tocno fabrikata
Dogovor za rabota, e prviot i osnoven dokument, so nego pochnuva prikaznata, ponatamu doagja sè drugo !

За да можеш сам да се снајдеш треба да го владееш јазикот, затоа не би се нафатила уште прво одење сама да се снаоѓам со ликновиве погоре. Или да имав некој близок што ептен знае германски тоа е веќе друга работа. Вака преку агенција и (по) мирна глава. :D

Здраво.. одам германија вејче 3 години со ред ( преку лето ) и ова година сакам да останам подолго ( на 6 месеци ) газдава се согласи и сака да работам арно ама бугарски пасош немам. дали некој ја знај процедурава за добивање на виза за престој и работна дозвола за 6 месеци и колкави се шансите.. секако газдата че гарантира. поз

За да можеш сам да се снајдеш треба да го владееш јазикот, затоа не би се нафатила уште прво одење сама да се снаоѓам со ликновиве погоре. Или да имав некој близок што ептен знае германски тоа е веќе друга работа. Вака преку агенција и (по) мирна глава. :D
Da zvuchi ubavo i ednostavno. Vo praksa i ne e bas tolku "mirna glava". Koja e garancijata deka agenciite se sigurni, ustvari 80% se prevara.
Na kraj edno e sigurno, sekoj mora zhelezni vrati da otvara, za da uspee !

Јас да објавам дека сеуште може да аплицирате. Од првата група пред една недела ги испратив апликациите, од втора група ќе ги испратам крајот на декември. Можно е да има трета група за јануари али не е сигурно.
Германскиот јазик не е задолжително да го знаете и понудени се повеќе работни позиции во Минхен.
Работа во фабрика за чоколада -10 евра од саат
Работа во хотел, чистење на соби - 4-6 евра од соба
Чистење на телевизии и бутици - 9 евра од саат
Апликациите одат директно кај работодавецот и после тоа тој ги носи во ЦАФ каде што треба да бидат одобрени.

Ако има некој што бил во Мекдоналдс во Улм, нека сподели искуство. :)

Ако има некој што бил во Мекдоналдс во Улм, нека сподели искуство. :)
http://www.mcdonalds-ulm.de

tuka ti se site, Ulm i okolina, mozesh da se informirash od prva raka, toa ti e najsigurno, chesto lugjeto shpekuliraat.
Za Mcdonalds, znaesh i sama, javna tajna e deka uslovite za rabota teshki, plata mala, rab. vreme nezgodno. Sepak kako student ili slichno za pochetok moze da ti posluzhi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom