Општи вело муабети, прашања, совети

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Значи горе доле сегде се исти цени, зависи што ти лежи добро на формата на главата и што ти фаќа на око.

Рано е сега другиот но за месец-два ќе ми треба ташничка, предно светло и кацига.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
И јас ја имам истава дилема, ми фали кацига + светло. Моментот е што бајкот е cube па сакам и опремата што ќе ја имам да ми биде горе доле од истиот бренд, а проблемот е што probike немаат кациги. Инаку за кациги тука:
http://www.pro-sport.com.mk/Default.aspx?id=0d073345-e78e-47f1-9b95-5012bf0366d3 - specialized
http://modusbike.com.mk/katalog/oprema/kaciga - bontrager
барем мене она око што ми фати во поглед на цена - дизајн и боја ( која нормално горе доле треба да ја има како и самиот бајк )
Не ми е јасен овој во Лептокарија, од каде ги носи TREK-овите? На официјалниот сајт на TREK ги има само Bikestop. Зошто некој би купил TREK од него, а не од Bikestop кои се authorised dealer? Освен тоа, па и се занесува со цените.

Исто и за Bontrager. Така да, боље да се земе од Bikestop, а не кај овој.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Токму и затоа прашав, дека многу налетував на кациги на АлиЕкспрес, па да проверев :)

Фала ви многу за одговорите, па сега ми останува да се рашетам по нашиве продавници, да разгледам.
имаш и по огласиве реклама5,пазар3 или на странатана фб SPORTY SALE Велосипеди делови i и све пов

Овие тука што ги продават се обично аматерски но вршат работа по 1000денари се инаку за професионална ќе издвојиш 3000-4000 ден ......

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не ми е јасен овој во Лептокарија, од каде ги носи TREK-овите? На официјалниот сајт на TREK ги има само Bikestop. Зошто некој би купил TREK од него, а не од Bikestop кои се authorised dealer? Освен тоа, па и се занесува со цените.

Од Бајкстоп ги зема.[DOUBLEPOST=1421735033][/DOUBLEPOST]
имаш и по огласиве реклама5,пазар3 или на странатана фб SPORTY SALE Велосипеди делови i и све пов

Овие тука што ги продават се обично аматерски но вршат работа по 1000денари се инаку за професионална ќе издвојиш 3000-4000 ден ......
Тие по 3-4.000 се почетнички, тие од 1.000-1.500 се колку да се рече дека имаш. Профи кациги под 150 ЕУР нема да најдеш. :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Токму и затоа прашав, дека многу налетував на кациги на АлиЕкспрес, па да проверев :)

Фала ви многу за одговорите, па сега ми останува да се рашетам по нашиве продавници, да разгледам.
Имаш во Лидл во Грција сосема коректни кациги Crivit за 15 евра со Тив Сертификат.
Пред една недела, односно во средата беа пуштени за 6 евра на попуст и беа живо џабе.

Ова само како подобра опција за разлика од копиите на Алиекспрес.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Дечки, од искуство, дали ми е попаметно од тука или преку АлиЕкспрес да си купам кацига? Дали и тука се наоѓаат не толку скапи кациги и дали се разликуваат во големина некако со цел да знам на што да пазам ако се одлучам преку интернет да си купам?
Побарај polisport.Незнам сега дали ја има но пред 3-4 години кога јас ја купив беше околу 1500 денари.За парите мислам дека е најдобар избор.Јас ја имам како резерва на шала купено.2 пати имам паднато и тоа доста убаво на глава.Се што има на неа се само гребаници.Неверојатно издржлива и јака кацига која вреди секој денар.Со Rudy која ја земав околу 7000 денари не сум паднал до сега,па не можам да дадам направам некоја споредба

Така да мој совет е да си набавиш Полиспорт ако може сеуште да се најде.[DOUBLEPOST=1421786835][/DOUBLEPOST]

Што има врска Modus.Не продава тој шкартни трек точаци.Истите точаци се и во модус и во бајкстоп.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
А дресови од каде купувате? Од интернет не можам да ги пробам да видам како стојат и дали се удобни. :(

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
А дресови од каде купувате? Од интернет не можам да ги пробам да видам како стојат и дали се удобни. :(
Јас имам купено 2 од aliexpress, погодена големина ми е, мерено според табелата во описот.

Иначе пред месец дена бев Софија, ми ја препорачаа продавницава
http://www.decathlon.bg/

Страшно ефтина спортска опрема и многу добра, јас купив и зимска и летна гардероба, зимскава ја возам периодов, чиста 10ка

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Јас повеќе се мислам околу квалитетот на опремата од AliExpress него дали се удобни и како стојат. Океј, ефтино е, али другарче што работи во продавница за спортска опрема ми вика дека повеќе се исплати еднаш да купам поскапи ствари, пошто е доста битно каков ќе биде материјалот, дали брзо ќе ја исфрла потта надвор, и слично. Он вика дека голем дел од стварите од AliExpress се усмрдувале премногу и се малку ефикасни во испуштање на потта надвор. Нека кажат другите што порачувале, какво искуство имате со опремата од AE? Дали пример поседувате некои бренд/квалитетни парчиња точкарска облека и нешто од AE, па можете да направите споредба, сте слушале муабети од други луѓе, поврзани со квалитетот и слично?[DOUBLEPOST=1421792461][/DOUBLEPOST]
Од Бајкстоп ги зема.
Да, али цените не му се како во Бајкстоп, не важат промоциите кои ги имаат Бајкстоп и слично. Според мене, продавањето на бренд кој веќе е застапен, во продавница која е воедно и овластен дилер за истиот, е пукање во колено. Подобро нека носи некој бренд кој не го носи никој друг, поголеми шанси за продажба има. Пример Giant немам видено никаде во Скопјево, или можеби не знам дека некој ги носи сеуште.[DOUBLEPOST=1421792866][/DOUBLEPOST]
Јас имам купено 2 од aliexpress, погодена големина ми е, мерено според табелата во описот.

Иначе пред месец дена бев Софија, ми ја препорачаа продавницава
http://www.decathlon.bg/

Страшно ефтина спортска опрема и многу добра, јас купив и зимска и летна гардероба, зимскава ја возам периодов, чиста 10ка
Одлични се цениве, околу квалитетот што можеш да ни кажеш?

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Да, али цените не му се како во Бајкстоп, не важат промоциите кои ги имаат Бајкстоп и слично. Според мене, продавањето на бренд кој веќе е застапен, во продавница која е воедно и овластен дилер за истиот, е пукање во колено. Подобро нека носи некој бренд кој не го носи никој друг, поголеми шанси за продажба има. Пример Giant немам видено никаде во Скопјево, или можеби не знам дека некој ги носи сеуште.
Па нормално дека не се исти цените, кога се од втора рака точаците. Многу очекувано. Бајкстоп во цените му ги пресметува давачките, транспортот и си става своја маржа. Маржа на маржа, ти текнува ?? На овој од Лептокарија автоматски набавната цена му е повисока од таа на Бајкстоп. Затоа и крајната цена е повисока. Е сега ако продаде нешто....
Исто така има и други продавници во СК и МК кои земаат точаци и од Бајкмаркет и Проспорт и логично, ги немаат истите цени и рабати како увозниците.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Па нормално дека не се исти цените, кога се од втора рака точаците. Многу очекувано. Бајкстоп во цените му ги пресметува давачките, транспортот и си става своја маржа. Маржа на маржа, ти текнува ?? На овој од Лептокарија автоматски набавната цена му е повисока од таа на Бајкстоп. Затоа и крајната цена е повисока. Е сега ако продаде нешто....
Исто така има и други продавници во СК и МК кои земаат точаци и од Бајкмаркет и Проспорт и логично, ги немаат истите цени и рабати како увозниците.
Јасно, ваљда си ги вадат парите од луѓе кои не се информирани и слично.[DOUBLEPOST=1421796664][/DOUBLEPOST]
За Giant не беше Треска спорт карши Бајк маркет?
Ми текна на тој али се помешав, порано шиткаше Cannondale па премина на Giant, ја мислев обратно.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Јасно, ваљда си ги вадат парите од луѓе кои не се информирани и слично.
Па сигурно се наоѓа по некој. :DИнаку нема да му се исплати, а гледам вади по некој нов модел на излог. Сепак мислам дека човекот повеќе работи како сервис.

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
jaс последно си земав од Вучко пред 3-4 месеци.По 1200 до 1500 денари беа скот дресовите на попуст.Така да проверете си ако уште има.Ни да ги порачувате ни ништо.Одиш пробуваш,ако ти се фаќа зимаш,ако не зимаш друго и готово.Ова вака со порачување барем мене секогаш мора да ми фали нешто.3 пати порачав до сега од кои 2 пати ја утнав големината.а последниот пат уопште не ми се допадна квалитетот на материјалот :(

Мој совет е да се обидете во вучко или кај Пеџа во треска спорт.
ДОбри цени има,а и квалитетот е подобар од али во секој случај

Kajgana Shop

На врв Bottom