- Член од
- 7 јануари 2015
- Мислења
- 32
- Поени од реакции
- 6
a batka moj sovet da si go podnaucis angliskiot i da si apliciras za kelner
И тоа е добро...учам ама додека го научам како што треба ке потрае подолго

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a batka moj sovet da si go podnaucis angliskiot i da si apliciras za kelner
И тоа е добро...учам ама додека го научам како што треба ке потрае подолго...сепак сакам да пробам да видам како е шо ако се има среќа...
поради англискиот? па нели ке чистиш нема многу шо да се зборва ако работиш како чистач?
поради англискиот? па нели ке чистиш нема многу шо да се зборва ако работиш како чистач?
кажи ми имаш некое искуство со ЕјџАр или знаеш некој кој има искуствоАко идеш преку оваа агенција немаш мука,има добра репутација, туку зависи што сакаш да работиш. Чистач е широк поим во хотелиерството поготово, имаш Housekeeping , Ресторант аттендант, Спа атендант, Stewarding, и тако даље.
Томче, ти со тоа твое ејЏар, никогаш нема да успееш. Ако ме прашаш зошто, тогаш ни како келнер немаш шансикажи ми имаш некое искуство со ЕјџАр или знаеш некој кој има искуство
конкретно гледам имаат и бараат работи и од други профили освен хотелиество, ресторани и такви ствари
Еве те прашувам ЗОШТО ?Томче, ти со тоа твое ејЏар, никогаш нема да успееш. Ако ме прашаш зошто, тогаш ни како келнер немаш шанси
П.С. Едуцирај се!!!
Од немукает ќе ти одговорам, само за да не се бламираш понатаму.???
Еве те прашувам ЗОШТО ?
Од кај ме знаеш за да донесуваш вакви непромислени и неосновани заклучоци!
Јас си поднесувам на своја рака, но некогаш е добро посредник.
Е имаш право, нити ти знаеш англиски, ниту па они. АЈ ти и така-така, да сфатам, сакаш да си го најдеш/заработиш парчето леб.само ке ставам слика
![]()
ако некоја агенција сака така да се вика, тоа е нивно право, тука јас не го буквално преведувам зборот
А за тоа колку англиски и што знам, ти си последен на кого ке се правдам.
кратко и јасно прашав, кој има искуство со агенцијата,
ако знаеш сподели, ако не не биди запршка на секоја манџа. ОК.
не планирав да ти реплицирам, само те молам цитирај ме кај наведов дека сакам како HR да работам т.е. барам работа ?...но никако за работа со луѓе. А за ејчар пак уште повисоко ниво на комуникација. Сакаш ејчар? Супер, само напред, ама не очекувај со такво знаење дека ќе успееш. Вложи во себе!!!
ОВА го бараше? ај доста ти беа бесплатни лекции, со среќане планирав да ти реплицирам, само те молам цитирај ме кај наведов дека сакам како HR да работам т.е. барам работа ?
.
кажи ми имаш некое искуство со ЕјџАр или знаеш некој кој има искуство
конкретно гледам имаат и бараат работи и од други профили освен хотелиество, ресторани и такви ствари