Xiaomi Mi Note Pro

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.723
Поени од реакции
14.790
Новиот флегшип од Xiaomi

- 3D curved Gorilla Glass 3 with metal frame
- 5.7” 2K display (2560 x 1440 at 515 PPI)
- Snapdragon 810 64 bit 8-core, Adreno 430 GPU
- 4GB LPDDR4 RAM, 64GB eMMC 5.0 Flash
- Dual 4G SIM (micro/nano), Dual Standby (2 х LTE)
- Sony 13MP camera f/2.0, Optical Image Stabilisation (OIS)
- 4MP front camera with large 2-micron pixels
- Hi-Fi audio system, 24-bit/192KHz lossless playback support
- 3000mAh lithium-ion battery, Quick Charge 2.0
- LTE-CAT 9, up to 450Mbps download speeds

gsmarena_001.jpg

gsmarena_002.jpg

mimi_03.jpg

Се што е над 1080 е непотребно оптеретување на графичкиот процесор. Инаку бомба е. Ако не го ѕунѕурат многу софтверот ќе им парира на N4 и на N6.

Баш ме занима како ќе се носи во перформанси споредбено со Note 4. Вака на папир изгледа одлично, едино што не ми се допаѓа е како што кажа Lu5 е QHD резолуцијата на екранот. Преголема е за такво мало екранче.

Баш ме занима како ќе се носи во перформанси споредбено со Note 4. Вака на папир изгледа одлично, едино што не ми се допаѓа е како што кажа Lu5 е QHD резолуцијата на екранот. Преголема е за такво мало екранче.

5.7 инчи е екранче? o_O

5.7 инчи е екранче? o_O
За QHD резолуција 5,7 инча е мало екранче. За да ги осетиш бенефитите на таа огромна резолуција, според мене треба да имаш 10-12 инчен екран. Вака на 5,7 инчен екран твоето око нема да осети никаква разлика меѓу QHD и Full HD. Да беше pen tile matrix екран како на ноте 4 ќе се осетеше некоја разлика меѓу тие две резолуции (ако ептен се доближиш до телефонот) ама на IPS LCD верувај сосема непотребна е QHD резолуцијата.

За QHD резолуција 5,7 инча е мало екранче. За да ги осетиш бенефитите на таа огромна резолуција, според мене треба да имаш 10-12 инчен екран. Вака на 5,7 инчен екран твоето око нема да осети никаква разлика меѓу QHD и Full HD. Да беше pen tile matrix екран како на ноте 4 ќе се осетеше некоја разлика меѓу тие две резолуции (ако ептен се доближиш до телефонот) ама на IPS LCD верувај сосема непотребна е QHD резолуцијата.

Тоа не го оспорувам, само сакам да кажам дека не е ова прв телефон што го почна трендот на QHD, LG G3, кој е лански модел, има на 5.5 екран.
Лошо се разбравме.

Тоа не го оспорувам, само сакам да кажам дека не е ова прв телефон што го почна трендот на QHD, LG G3, кој е лански модел, има на 5.5 екран.
Лошо се разбравме.
Ништо страшно, мал проблем во комуникацијата. Иначе за LG G3 си во право, од него почна тој (според мене глуп) тренд на QHD резолуции.

Лошо се разбравме.
Не е ни G3 прв телефон со QHD така да они не го почнаа трендот :)

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Не е ни G3 прв телефон со QHD така да они не го почнаа трендот :)

Кај виде дека го кажувам тоа, кажав само дека G3 има QHD екран и дека Mi Note не е првиот телефон со таков екран.

Кај виде дека го кажувам тоа, кажав само дека G3 има QHD екран и дека Mi Note не е првиот телефон со таков екран.
Пиша дека почнал трендот со г3 :) така да не е г3 прв телефон со таква резолуција

Пиша дека почнал трендот со г3 :) така да не е г3 прв телефон со таква резолуција

G3 го спомнав затоа што членот погоре кажа дека ставиле QHD на „екранче“ од 5.7 инчи, а G3 има 5.5. Не дека тој го почнал трендот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom