Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе види, јас дали сум или не сум, не е тема на муабет. Колку што си ти анархистка, толку сум и јас капиталист.Ти не си капиталист. Да беше дете на капиталист, или капиталист, ќе ти знаевме име и презиме. Ти си некоја средна класа и ванаби капиталист. Е таквите се полоши и од самите капиталисти. Од фрустрации крајот не им се гледа!
Ти не си капиталист. Да беше дете на капиталист, или капиталист, ќе ти знаевме име и презиме. Ти си некоја средна класа и ванаби капиталист. Е таквите се полоши и од самите капиталисти. Од фрустрации крајот не им се гледа!
А ти како стана анархист, дете на родители стечајци од транзицијата ?
Е многу убо.Интересен е бе феминизмот! Читајте и ги мислењата на Pro Femina![]()

sto imas protiv magacioner? jas bev magacioner 2 godini i nauciv dosta za magacioniranje na rabotiЗошто, о зошто, мислиш дека доктор е лесна професија? Кој те тоа излажал?
И ако е толку лесна, зошто претежно мажи ја работат?
Колку процентуално жени студираат на електро - не знам, ама во фамилија имам 2 братучетки машинци.
Инаку, никој, ни маж ни жена не сака да работи багерист нит рудар, уште помалку магационер, склоп на околности (и немај каде) е тоа.
Барем јас не познавам маж на кој сон му е да биде магационер![]()
Ако де, да си прашам јас. Пошто има многу нео-социјалисти, комуњари и анархисти кои многу лесно лепат етикети "злобен капиталист" и "заработил на туѓ грб и пот", на сите успешни и амбициозни претприемачи.
Сега баш со еден вошкар комуњар праев муабет, тврдеше дека не чинело младите да се со претприемачки дух - класни разлики се правеле, класен непријател биле.
Значи, по твоја логика, не можеш да кажеш кој е поуспешен, дали Бил Гејтс или Иван Исцелител.![]()
Ок.Така, а!? Ако Мајка Тереза го посветила животот да помага на луѓето, тоа е успех, успеала жената. А ако Иван Исцелител го посветил својот живот да помага на луѓето, тоа не е успех според тебе?Значи, ги изедначуваш Мајка Тереза и Иван Исцелител?Ок.

Така, а!? Ако Мајка Тереза го посветила животот да помага на луѓето, тоа е успех, успеала жената. А ако Иван Исцелител го посветил својот живот да помага на луѓето, тоа не е успех според тебе?
Госпожа Гонџа во текот на својот живот помогнала на многу луѓе. Умрела на 87 години.
Иван Исцелител има 30 години, досега има помогнато на илјадници илјадници луѓе. Додека наполни 87 години, милиони ќе се направат.
И ти сакаш да ми кажеш дека Иван не сум смеел да го споредувам со Мајка Тереза!?
Немој да потценуваш. Во Иван има огромен потенцијал, дури и за светец може да биде прогласен. Не сега, но за едно 20-30 години сигурно.
Не, дека праша кој бил поуспешен, Бил Гејтс или Мајка Тереза. Затоа се надоврзав, интересна ми дојде споредбата. И дека не си можела да кажеш дека еден од нив двајца е поуспешен, само заради парите.Незнам дали си сериозен во постов. Али небитно.
Воопшто не беше збор за успехот.
Е многу убо.![]()