Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Пошто јас влегов во вербален дуел со него, можам слободно да кажам дека не упатив ниту една навреда кон него. Тој дојде на темава, почна да пишува постови дека све е супер, дека владата и премиерот се супер, работат за доброто итн итн (нели, аргументите не мора да се кажат). Ок, јас му вратив со иронија, и имам секакво право на тоа: Му реков дека сме скоро ко Финска и дека супер е ова. Е тој тогаш почна со навредите, односно со лепењето етикети соросоид, сдсмовец и слично, и тоа не само кон мене. (патем кажано, тој отворено кажа дека е од владеачката партија, така да ние не му залепивме ниедна етикета затоа што немаше потреба за тоа). Јас му реков дека зборува глупости, но не му реков дека е глуп (а и искрено не го мислам тоа, туку мислам дека е трол/спамер/што и да е), за он да ми врати со провокатор и dick, или на нашки, нешто ко кретен. И после продолжи со: да живее грујо, владата итн итн, јас само добронамерно и суптилно му кажав дека можеби ќе биде ок да побара некаква стручна помош, не е срамота тоа, 21ви век сме. :)
Али нека го бе, нека не го банираат. :D Убаво е да се види лицето на власта и нејзините подржувачи.

Патем, Брутус, Владата и Собранието носат политички одлуки, така функционира еден политички систем. Така да политичко и партиско не мешај.
Е па сега може тебе не ти звучи како навреда кога ќе речеш врати се во штаб ти купија ли сендвич или колку те плаќаат ама за некого е навреда. А инаку и опозицијата е дел од политичкиот систем па сега и за неа ли да зборуваме :)

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Е па сега може тебе не ти звучи како навреда кога ќе речеш врати се во штаб ти купија ли сендвич или колку те плаќаат ама за некого е навреда. А инаку и опозицијата е дел од политичкиот систем па сега и за неа ли да зборуваме :)
Му реков врати се во штаб откако тој изусти повеќе навреди кон мене етикетирајќи ме како соросоид, платеник на опозицијата и слично. А самиот рече дека е член на дпмне, така да не знам зошто толкава навреда (ова со сендивичите и со плаќање не го спомнав).

Па државен испит (т.е. целиот предлог закон) е политичка одлука. Како да ти објаснам. :D[DOUBLEPOST=1421163809][/DOUBLEPOST]Еве класичен пример за спин од страна на Центар за ком, овај Курир. http://kurir.mk/makedonija/vesti/185701-MIA-Rektorot-i-dekanite-na-UKIM-pobaraa-pilot-proekt-za-drzavniot-ispit Ова е „оригиналната“ вест од МИА. http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/282/132463040

http://ukim.edu.mk/mk_vest.php?v_id=154 Еве го писмото од Рек.управа до Трајко/Адеми. „темелни анализи и пилот-проекти“. Каде они прочитале пилот-проект за државен испит, јас не знам.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
@true blue

Ќе протестирате утре, се постопли времето, очекувам бројка барем како на првиот марш, помалку од тоа ќе значи дека и студентите си легнуваат на брашното и ја прифаќаат реалноста.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
@true blue

Ќе протестирате утре, се постопли времето, очекувам бројка барем како на првиот марш, помалку од тоа ќе значи дека и студентите си легнуваат на брашното и ја прифаќаат реалноста.
Да беше протест ќе беше најавен како таков. :) испитната негде почна а и многу студенти се во своите градови.
Секако убаво би било да дојдат што е можно повеќе луѓе. Али рачунај дека објавен беше настанот на 32 часа пред почеток на истиот.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
А ако не е протест што е, и зошто е толку касно најавен, не ме сфаќај погрешно но ептен се залегачивте, но од друга страна разбирам, не се изджува лесно борба со машинерија од иљадници пропагандисти, контраши и квазиновинари сите дебело платени со сите средства да те напаѓаат.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Prvo zatoa sto treba koordinacija a oni pred nekoj den go vmetnaa vo dneven red za utre, a vtoro povekje na simbolika ke se udri. Sega uslovite ne dozvoluvaat da se postigne masovnost.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.177
Поени од реакции
18.245
Кој е бе вашиот проблем луге ?

Па вие со вашиот насилнички нетолерантен однос кон членовите со различни мислења потполно заслужувате да не ви се дозволи таков однос, односно да ви се затвори темава на која мислите дека сте вие газди.

Што е ова, на што личи ова, врегање и омаловаѓување на други членови договорно и во група?

бог да чува , какви луге сте вие бе и како можете да живеете со тој гнев бес и очај во вас?
Па не е Кајгана маалска продавница и темите некој си ојле дојле да ја затворел.Плус принципот на работа не е со фискални.

Мислам дека те познав

Член од
9 јануари 2015
Мислења
105
Поени од реакции
50
Abe sorosoiDNI ni edni, temava za mene e, za obrazovanieto e ili za vashite frustracii I lagi I politichki agitiranja sho gi pravite so po dva ili poveke profila tuka?

Bez plachenje mnogu I spremajte se ushte od sega za drzhavniot ispit, oti toj e realnost vo svetot a I kaj nas.

Pozz I ve ljubam:icon_mrgr:

Da zhivee vladata I da zazhivee noviot zakon za obrazoanie da zhivee makedonija:oeoeoe:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Abe sorosoiDNI ni edni, temava za mene e, za obrazovanieto e ili za vashite frustracii I lagi I politichki agitiranja sho gi pravite so po dva ili poveke profila tuka?

Bez plachenje mnogu I spremajte se ushte od sega za drzhavniot ispit, oti toj e realnost vo svetot a I kaj nas.

Дегенерик, колку имаш акаунти отворено на кајгана? Откако ја удри глата, те отепа шизофренијата...

Член од
24 април 2008
Мислења
11.086
Поени од реакции
12.637
За да бидат протестите масовни, студентите треба уште сега да тргнат кон Скопје, бидејќи ако доаѓаат утре сабајле, повеќе од сигурно е дека ќе бидат запрени автобусите за вонредни технички прегледи и слични идиотизми со цел да се спречи масовност на протестите.

Затоа, почитувани студенти, доколку сакате утрешниот протест во Скопје да биде масовен, уште сега соберете си ги парталите и тргнувајте во организирани тури со комбиња и автомобили, а автобусите и возовите избегнувајте ги, бидејќи повеќе од сигурно е дека нема да пристигнете навреме доколку воопшто тргнете утре со автобус или со воз.

Во спротивно, почнете уште сега со подготвување на иницијатива за поништување на законските измени од страна на Уставниот Суд, бидејќи повеќе од јасно е дека Хорхе ќе ги потпише усвоените измени, бидејќи сака да глуми државник, а не универзитетски професор и заштитник на Уставот на Република Македонија - иако не му пречи да прима почесни докторати од странски универзитети кога се шета низ светот.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058

Сеа од овој профил ќе ти пишам дека твоиве мислења се битни колку информацијата што јадела кардашијан вчера. После ќе се пуштам и од другите 10-15 профили за истово да ти го пишам :icon_lol:

Have an ice day

Get Free
Член од
26 јануари 2014
Мислења
544
Поени од реакции
1.021

Da zhivee vladata I da zazhivee noviot zakon za obrazoanie da zhivee makedonija:oeoeoe:
Како што кажав јас сум @Bojan Van Buuren и се уклучив и од овој профил да ти пишам. Барем да го погодеше зборот образование кога пишуваш на ваква тема.
Се прашувам, дали од штаб ако ти пикнат к.. во око и ти речат дека е сламка ќе поверуваш?

Член од
9 јануари 2015
Мислења
105
Поени од реакции
50
Se nervirate be pederchinja?:icon_mrgr:

Neeeemoj da mi se nervirate milichki moi isfrustrirani nekompletni akademski gragjani, zakon si e zakon sekade I toj ako se donese ke treba da se pochituva I tuka si ima red I zatoa dzabe vregjate nishto nema da postignete so toa...mozhe sea slobodno da I se vratite na temata, sekoj ima pravo na svoe mislenje (spored zakonot na forumot)

I ne zaboravajte, ve ljubam:aplauz:

Последно уредено:
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Министерството за образование и наука го поддржува денешниот предлог на УКИМ за спроведување пилот проект за државниот испит, пред неговото официјално воведување. Понудениот предлог од МОН позитивно го оценуваат и сметаат дека е конструктивен и добар.

Во соопштението наведуваат дека Министерството за образование и наука позитивно ја оценува досегашната јавна дебата и дискусија која се реализира со цел да се унапреди и надгради предложениот пакет реформи за подигнување на квалитетот на севкупниот образовен систем во Република Македонија.

- Изразувајќи почит кон Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје и другите универзитети, Министерството за образование и наука останува отворено за секоја аргументирана иницијатива и предлог реформа која значи понатамошно унапредување на квалитетот на образованието во Република Македонија – стои во соопштението.

Потсетуваат дека во изминатиот тримесечен период, прифатени и инкорпорирани се повеќе од 20 предлози кои беа понудени од високо образовните установи, професорите и студентите, како и од останатите општествени чинители.

Kajgana Shop

На врв Bottom