Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Se javi kuropusacot so soopstenie so pofalni zboroj kon lazinacalnikot kako ovaj stan da prodade i da mu dade pari a ne kako da si ja zavrsuva obvrskats od nasite pari da ni ovozmozi sport vo Bitola. Dur ima vakvi prodaeni dusi vaka ke bide pa i ne zasluzuvaat plata.

И мене пискачо да ми го товарат директор, не нов клуб, поарно во Драгоро ќе ги фрлам парите ама банка во Пелистер не давам. Едно прашање само сакам да ми одговори, дали ко беше Циле од шо беше кадарен го остаја директор или научи да пуши убо кај двојче па и на дебелио му го има подлапнато?

Не бе,не се живи овие ако не ти го ебат денот...
Како не му е срам бе?Да се јавуват(скриени) со статуси,соопштенија како некои тинејџерки на ФБ...
Па поглуп текст одамна не сум прочитал,се надмина себеси "административниот дел"од квази управата...
Кои извршители бе?
Кој нормален извршител ќе извршува побарувања од клуб како Пелистер?
И шо е уште поважно во чие име ќе извршува?
Сигурно играчите не тужеле(сами се издадоја)....
А и не можат да барат оти клубот функционира како здружение на граѓани,па нема ни од кој да барат..
Нема ни професионални договори,нема ништо,се е на жими мајка...
Општината ќе тужи за надомест за тренирање?:kuracc:
Гарант за превоз се парите...:)
И ни срам ни перде како и секогаш вината ја префрлат на ПРЕТХОДНИЦИТЕ...
Класичен Вмро-овски блицкриг...:roker:Другите се криви,тие се спасителите....:bravobe:(увежбана варијанта,спроведена на дело милион пати)....:oleee:
Како не ви е срам бе?
Се вадат на прошлата управа?
Сигурно и Циле не е будала така да остај борчој,не е од вчера тушникот....
Плус,ако еве вистина плаќат туѓи борчој можат со регрес да ги барат назад,ама некако не му се збора...
Кој го лажите бе алооо?
А ни под разно нејќат да спомнат за ДИЛОТ на ДОКТОРО И ЦИЛЕ?
И да кажат зошто тие административци беа (сосила)пикнати во управата(полна со луѓе на Циле)....:D
Сигурно Циле не е будала да ги зема....
Освен Моцарто,за други немаше ни во најлудиот сон да има место во управата,арно ама кујната на доктор Тројче ни ги сервира на тацна АДМИНИСТРАТИВЦИТЕ....
И сега,ни срам ни перде тие админситратвци на чело со нивниот надлежен изиграваат спасители...

Зошто не кажват за кој :kuracc:ни беа двата странци?Ко клубот се бори за гол живот?
Зошто ги носевте?А сол немате да си фрлите во очи...
Не бе,и ко ќе лажат не знат како да лажат,самите автоголој си клават...
После се чудат оти никој ги нејќи во градот,на чело со нивниот доктор....
Арно ама златна Битола,овде владеат чудни правила КОЛКУ ПОЈЌЕ ТЕ НЕЈЌАТ И ТЕ НЕГИРААТ СИТЕ ТОЛКУ ПОЈЌЕ НАПРЕДВАШ ВО КАРИЕРАТА...
Битолска работа...
светско чудо,10 години иста гарнитура ни го води градот(во мајчината)и наместо да сносат одговорност за сите глупости,тие сакат да се претстават како херои..
Кој херои бе?:noze:
Немало спонзори,никој нејќел да го спонзорира клубот...Не била способна општината да најди спонзори...Уште едно МАЧКАЊЕ ПУТЕР ОД КУЈНАТА...
Мрш бе таму,а за Бит Фест можите да најдите 12584949465464 спонзори,за Локум фест,античка мода,куро фест,пичка фест...
Има пари за Калиопи,за Лозано да глумат дека ја сакале Битола од срце,дека Битолчани биле посебен народ,дека отсекогаш сакале да пејат во Битола...
И јас ќе пеам,да ми плаќат еден куп пари...а за дриго нема пари газето....
Нема за спорт,нема за мерна станица,нема за гасификација,нема за железничка...
Важно се пофали на коктелот во епинал дека ги реализира грото од ветувањата....
Мрш бе таму,гонете се....
Уствари не се гоните вие,ко сркате од медот,нас не прогонивте од градот,шо секоја година се помалце луѓе има во градот...
Прајте згради да се доселат сељаците во градот,или некој од нинџите....ако градете,градете....
Не вреди,џабе е...само господ да ни е напомош со овие ајдуци,уште тој ни е надежта,тешко нас без него....
П.С.
Среќна нова на сите искрени пелистерци(не на оние лажните херои),да ми сте здрави,живи,среќни,весели(колку шо ни дозволват овие шо не водат):jajce:,дури има луѓе ко вас,шо не мислите дека се ерозово(дека сме втора растечка економија во Европа и слични бајки)....има некоја надеж за Битола дека ќе тргни нешто..
Па да се надеваме дека ќе дојди крајот на лудилото,и конечно Дедо Мраз ќе ни дојси некој луѓе домаќини,локалпатриоти,шо ја сакат Битола,шо не се пусташи,да напрат нешто за овај напатен народ,да види аир рајата малце...
Да тргниме малку напред,еден чекор е доволен,колку толку,да не не дупат сите,да крени малце градот,сеуште има луѓе шо ја сакат Битола,ама се фрлени на маргините,да се надеваме дека конечно ќе дојдат вистинските луѓе на позиции,и да се затвори едно од најцрните поглавја на овај град...:popce:
Да живее Битола и Битолчани(оние вистинските,не лажните)...:kuracc:

Дури не заигра стапот:sakasuste:уште долго време ќе биди вака, џабе овде само нервози по форуми, кога нив уво не ги боли :duel:

Битолчани доминираат во младинската ракометна репрезентација

Браво за децата шо и покрај овие бедни и никакви услови , успеале да се наметнам на ракометната карта во Македонија.
За жал овие се последните деца шо излегоја од клубот , пошо немаме поќе младинска школа.
Кадети и пионери веќе неколку години нема .

Се уништија овие изродите , па сеа ќе чекаме Работник и Феникс да исфрла играчи од Битола во иднина.:popce:
Ама битно го трансформираја(читај расформираја) клубот во АД . Сеа за пари нека дава друг , неможи се генијалецот да финансира , треба да остани нешто и за кај него в џеб од буџетот .:pistoldz:

Nikola Pekovic dal od svoj dzep 100iljadi dolari za da se kupi plejmejker vo KK Partizan.
E posle imale sport,e ke imat.
I to deckoto ne e ni Srbin,Crnogorec e.
Ama ete si postova,ceni koj klub go proslavil i vraka nesto.
Eeeee,a ovde izvajvme eden kup reprezentativci,gi naprajvme luge,a pred da dojdat vo Pelister bile kopuci.
I istite tie zabaraja od kaj izlegoja.
Ke mi prat onde veceri,legendite se sobrale,mrs be tamu.:masa:
Koj ve eba site,go ostajvte klubot na milost i nemilost na luge so nemat pojma od nisto.:shok2:
Onaj Lazarov bricot,kako be ne se seti ednas da mu ebam selskiot,da reci ete edno ralo trenerki,dresoj,patiki.
Milioni napraj od Pelister,kako ne mu tekni ednas da izlezi vo javnost da upati eden apel da se pomozi Pelister.
Go zeam Lazarov ko primer kako igrac so najpojke uspeal,za drugite se e kazano.
Tuku so si prajme bajram so umot,to groto Bitolcani krenaja race od Pelister pa tie ke se setele.
Ah be,do koe deredze dojdovme.
Go poebaja klubot skroz.
Barem za to se majstori.
Neka ne pocnuvat poubo sega,da ne se sramime.
Barem ke imame pak Bitfest,za to ima pari,za drugo nema.
E pa ko ima.:popce:
Abe Cile e kriv.:ojeaa:

Абе тој Кире не му поможи на РК Овче Поле , клубот кај шо ги напрај првите ракометни чекори а не камоли за Пелистер да поможел.
Лани Овче Поле беа исфрлени од лигата оти немаше кој да ја плати котизацијата 5000 евра.
5000 евра бе ЕЈЈЈЈ!!!:tapp:
Барем толку можат да вратат за клубојте овие "легендите" а за гестови како овај со КК Партизан да не прајме муабет. За таков гест треба да имаш СРЦЕ големо како планина.
Е зато тие клубој се институција бе...
Ние си дозволивме клубојте да ни ги водат ликој како пискачо , шеровски и компанија.
Сега прат притисоци по фирмите за да му ги испрат лајанрите на генијалецот шо ги напрај .Ама ваков клуб никој нејќи да земи , да си клај беља на глата. Со борџој и еден куп ликој од партија клаени таму на платен список .
Никој нејќи на своја воља да влези во ваков калабалак колку да му го спаси газот на двојче.
Има богати бизнисмени во градот , има потенцијал да се склопи пристоен буџет за да функционира нормално клубот , само проблемот е во општината.
Од таму се сите проблеми настанати. И прво треба таму промена па после во останатите сфери.
Со овај изродот на чело на градот , црно ни се пиши на сите.
Лажи пред камери , ги прај будали цела јавност . Едно збора денес , утре друго...

Кој да поможи бе, таму парите во Партизан одат во сигурни раце, овде да дај некој таква помош прво парите ќе си ги поделат градоначалникот со пискачот или на сметката на Ефто за да си купи ново некое Ауди А10 и после кај се парите ? Вода доњела, вода одњела...
Не си прајте бајрам со мозокот, тука богаташите од градот не поможват вие чекате некој од Св. Николе да поможел дрн дрн Милојко :rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom