Ножеви

• Креатор на темата Креатор на темата PrinceVegeta
  • Време на започнување Време на започнување
Таква гаранција е пракса за многу работи во Америка! Коа амери купуваат пред цена гледаат гаранција. На пример за Зипо упаљачи важи исто! А ја у фиока во делови чувам бар 3 комада ☺
За 6000 денари што му дојде околу 120$ во УСА ќе си купиш 3 комада - без кожна футрола. Мада има разни верзии што се поскапи. 40$ е обичната со месинг и дрво.
Неее бе немаше ништо специјално на ножот, дрво, месинг, ни дамаск ни спешл едишн ни ништо... Му викам на тој типот, што челик е и ми враќа никој не ти кажува што челик е, што состав е бидејќи ти можеш да отидеш во продавница, да нарачаш таков челик сам да си направиш нож и да не купиш од нивните ножеви. Леле колку нинакво сум се чуствувал во тој момент, значи типот немаше врска, му викам еве на овој колд стилот пишува аус8а челик, што челик е тој и тој пак со истото, се заинати и јас си испаднав... Торко...

Неее бе немаше ништо специјално на ножот, дрво, месинг, ни дамаск ни спешл едишн ни ништо... Му викам на тој типот, што челик е и ми враќа никој не ти кажува што челик е, што состав е бидејќи ти можеш да отидеш во продавница, да нарачаш таков челик сам да си направиш нож и да не купиш од нивните ножеви. Леле колку нинакво сум се чуствувал во тој момент, значи типот немаше врска, му викам еве на овој колд стилот пишува аус8а челик, што челик е тој и тој пак со истото, се заинати и јас си испаднав... Торко...
Мизерија... Тоа е тоа, Микеи се одлепени со цени, сите што имаат интерес на поле оружје го знаат тоа и кога можат НЕ купуваат од Микеи. Ама за жал, баш и немаш многу избор за некои работи како муниција и сл. Тоа што продавачот бил и веројатно е дрво зимзелено е последица на тоа што ти си веројатно првиот што прашал (BTW на кутијата јасно пишува 420HC). И така никад никој не влага во продавницата така да верувам шизикот се изнервирал што си го прекинал во solitaire...[DOUBLEPOST=1420590553][/DOUBLEPOST]Ова е тој легендарен модел. Изглеа сите доаѓаат со футрола...

Последно уредено:
Мизерија... Тоа е тоа, Микеи се одлепени со цени, сите што имаат интерес на поле оружје го знаат тоа и кога можат НЕ купуваат од Микеи. Ама за жал, баш и немаш многу избор за некои работи како муниција и сл. Тоа што продавачот бил и веројатно е дрво зимзелено е последица на тоа што ти си веројатно првиот што прашал (BTW на кутијата јасно пишува 420HC). И така никад никој не влага во продавницата така да верувам шизикот се изнервирал што си го прекинал во solitaire...[DOUBLEPOST=1420590553][/DOUBLEPOST]Ова е тој легендарен модел. Изглеа сите доаѓаат со футрола...
Абе имаше една или 2 типки со него во продавница... А за челикот и сам знаев, само ги пробував... Ааа да, имаше и еден колд стил војаџер најмалиот со целосно назабено сечило, е тој беше 6000, а бакот да не беше 3000. Не се сеќавам баш, вашно знам дека беа жар цените. Имам слушнато и дека глок 19ка е 1000е. за разлика од уса што е 400-500$...

Ова е поише нож ко за мене. На ретко кому завидувам ама Jim Skelton е исклучок! Тотален манијак!!!
https://www.youtube.com/watch?v=GHR8OB6SJso
i0006.jpg

Ова е поише нож ко за мене. На ретко кому завидувам ама Jim Skelton е исклучок! Тотален манијак!!!
https://www.youtube.com/watch?v=GHR8OB6SJso
i0006.jpg
Го знам типот, одамна му направив сбскрајб на неговиот канал... Изгледав 2 видеа, видов 23904812948 ножеви од по 300$+ и си викам, Цанде ти не си за тука, па ансбскрајб... Што да правам, ни делика видов, ни класик ес де видов, ни хеви дјути компанион ни ништо, само некои што по 5-6 примероци ги има во цел свет :D.

110че за мене, кога сме веќе кај болдираното. Само што го нема на сајтот.
Buck 110 го има тука за 100лв. како и многу други ...
http://knifeshop.bg/manufacturer/24/buck.html?page=1
и јас имам една копија, но не е кинески -купив го пред 20 година од Истанбул и со него само железо не сум сечел а колку зајаците сум -(како е по македонски -skinning skin? ) само тој си знае.:D[DOUBLEPOST=1420634757][/DOUBLEPOST]Овој нож сум го купувал 1988 или 89 г заборавил сум името на мајсторот -скоро разбрав дека живее во САД ..и сигурно и таму прави ножеви на Американците ...:D. денес беше убаво време и решив да си направам еден фотосешан во паркот .. .:D
Сфатив дека денес вие го славите Божиќ -честит празник од мене !!!!

dsc07139_9c071_31744909.jpg

20150107_140206_9c596_31744910.jpg

ПС-последната слика е малку офтопик ама е поздрав од мене !!:roker:
20150107_140432_bcbc0_31744911.jpg

Последно уредено:
Buck 110 го има тука за 100лв. како и многу други ...
http://knifeshop.bg/manufacturer/24/buck.html?page=1
и јас имам една копија, но не е кинески -купив го пред 20 година од Истанбул и со него само железо не сум сечел а колку зајаците сум -(како е по македонски -skinning skin? ) само тој си знае.:D[DOUBLEPOST=1420634757][/DOUBLEPOST]Овој нож сум го купувал 1988 или 89 г заборавил сум името на мајсторот -скоро разбрав дека живее во САД ..и сигурно и таму прави ножеви на Американците ...:D. денес беше убаво време и решив да си направам еден фотосешан во паркот .. .:D
Сфатив дека денес вие го славите Божиќ -честит празник од мене !!!!

dsc07139_9c071_31744909.jpg

20150107_140206_9c596_31744910.jpg

ПС-последната слика е малку офтопик ама е поздрав од мене !!:roker:
20150107_140432_bcbc0_31744911.jpg
Скининг по наше е дерење кожа :), а пиштилчето 44ка ли е?

Скининг по наше е дерење кожа :), а пиштилчето 44ка ли е?
Е значи слично -при нас е -дране -пиштилчето е Ругер .357 !;) освен овој имам уште два, еден CZ 75 В и еден чески .22 WMR .Гледам имате и подфорум за пиштоли ама е ептен умрел -ако некој го интересира -имам добро познавање по темава!;)

Е значи слично -при нас е -дране -пиштилчето е Ругер .357 !;) освен овој имам уште два, еден CZ 75 В и еден чески .22 WMR .Гледам имате и подфорум за пиштоли ама е ептен умрел -ако некој го интересира -имам добро познавање по темава!;)
Видов голема чаура и си викам ова мора да е магнум, само кој? И не сакав да испаднам торко да барам слики на гугл па јас да ти кажувам кој магнум е :). Инаку и јас сакам и од секогаш ме интересирале фајрармс, но кога пукав со вистински огнени оружја, неможам да го извадам мирисот на барут од крвта...

препорачувам да го исклучите звукот и само да се гледа - темата за ножеви е сепак сериозна, а овој мајстор има смешно селски дијалект :pos:за овој кој сепак го разбере што зборува !:D

препорачувам да го исклучите звукот и само да се гледа - темата за ножеви е сепак сериозна, а овој мајстор има смешно селски дијалект :pos:за овој кој сепак го разбере што зборува !:D
Мислев дека поќе рецки ќе имат ножот... i want one :D

My First Victorinox го земав баш за мачкање ;).
Ќе имаш мака за миење и одржавање. Маргарин и слични масни работи ќе ти се испопикаат сегде дури и да ги отвориш сите сечила...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom