Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Кога те читам тебе, исто како јас да почнам да пишувам во темите за готвење... Сигурен сум дека и Багабонти ќе ти бидат број 1, ако одат по 100 души на утакмица.

Тежок сељак си, и не прифаќај како нежно пиченце, онака ти кажувам, мала критика

Probaj so gotvenjeto , sigurno podobro ke ti ide nego li navivanjeto ;)
Osven konjanikot(koj prifakja kritika ali sepak I taa ja filuva) drug nikoj od komitcinjava nemoze da prifati i da bide realen. Se ponasaat kako da e nivni forumov , privaten. Isto taka najaktivnie se za serenje po istiov. Posledniot bus im e vo 22:30 za nakaj prigratskite sela vo sk I nemaat druga rabota pa ke se falat samite sebe i ke go trolaat sekoj drug koj misli porazlicno

Osven konjanikot(koj prifakja kritika ali sepak I taa ja filuva) drug nikoj od komitcinjava nemoze da prifati i da bide realen. Se ponasaat kako da e nivni forumov , privaten. Isto taka najaktivnie se za serenje po istiov. Posledniot bus im e vo 22:30 za nakaj prigratskite sela vo sk I nemaat druga rabota pa ke se falat samite sebe i ke go trolaat sekoj drug koj misli porazlicno
Ти треба да пробаш да отвориш школа за навивање, чим се разбираш волку во навивањето. Свака ти част, да не си живеел случајно Англија, Италија, што волку добро си упатен во оваа култура???:vrtioci:

Легендо ова ли е за тебе критика, која не ја прифаќаме бе?
A komiti nema potreba da gi komentiram , osven LF i combat drugoto e se seljacista od okolija na sk.
Ова е навреда, а не критика, да кажеше слаба бројка (која пак ја имаме за разлика од другите групи) лош изглед на трибина, некој минус, па да те разберев. Ако ова е критика за тебе, тогаш прифати ја и мојата критика дека си тежок сељак, што успеал некако да дојде во Скопје, откако неговите продале некоја нива, иначе ни Борис ни Јане ќе ги видеше во живо. Штета што сите скопјани ја немаат таа привилегија како тебе, од село да ти праќаат пари за кирија во строг центар :icon_lol:

И да, подобро ќе ти оди навивањето :facepalm:

Да не е нешто вистина нема да се напалевте толку. Дечкото реално ги објасни моменталните работи колку и да не ви се свиѓа

Да не е нешто вистина нема да се напалевте толку. Дечкото реално ги објасни моменталните работи колку и да не ви се свиѓа
Излеа он подобро ги познава Комити од што Комити се познаваат самите меѓу себе?
Јас мислам да ги прашаш Комити нема да знаат кој од каде е, а овој ги знае сите.

Извини ѓраѓанину генерациски Скопски, со татко дојден од Жировница и сместен у социјален стан у Аеродром. Јас сум од тие приградски села во ск што ги кажуваш, поточно од кај сончевиот град, и да ти кажам тука има луѓе што со генерации со векови се на ова место, и можат да кажат дека се поголеми Скопјани од тие таквите како тебе дојдени од Приблици, Могила и Жировница сместени у социјани станови. Второ имам потекло од Чаир каде што дедо прадедо живееле, од најскопската населба што може да постои, затоа немој многу да ми кажуваш и да збориш кога незнаеш Скопјанецу...

Излеа он подобро ги познава Комити од што Комити се познаваат самите меѓу себе?
Јас мислам да ги прашаш Комити нема да знаат кој од каде е, а овој ги знае сите.
А ме боли к.. кој од кај е збориме за ситуацијата каква е на ова тифо сцена.

А ме боли к.. кој од кај е збориме за ситуацијата каква е на ова тифо сцена.

Па друже што кажа он за Комити во врска со тифо сцената? Која впрочем ја немаме...

Што сте се фатиле за Комити не се врти се околу Комити . И тоа нема да коментирам ваљда ти е јасно што сакал да каже а и за другото објасни. Не е се како што кажа ама у глобала тоа е , кај сите навивачки групи тифо движењето иде у надолна линија за жал или како што кажа ти ја немаме..

Jas ni se pravam skopjanec ni sum. Site znaete od kaj sum, kako sto znaete samite vie od kaj ste. Komiti cuvari na Skopje na 80% od grupata im treba saat vreme do plostad da stignat od gege, volkovo, ljurumleri , madzari, cento , pintija, dracevo , pripor, przino, sonje i Itn. Zatoa imate nedorazbiranje i nikogas nema da zastanete na zdravi noze so takvi likovi. Sekoja cest za LF i po kultura navivacka, i po vozrast i po brojka i po pametni i silni momci.
Komiti za brojka , koreo i navivanje nema da gi komentiram dodeka ne pocnat da navivaat za fudbalskiot tim za kogo se oformeni. Zaebi rakomet 3 to rangiran short, bez navivaci.

Па не е Скопје град со 50-100 000 жители па се да ти биде на 20 минути одење како ти што си се научил. За сите се си знаеш...

Komiti za brojka , koreo i navivanje nema da gi komentiram dodeka ne pocnat da navivaat za fudbalskiot tim za kogo se oformeni. Zaebi rakomet 3 to rangiran short, bez navivaci.

Ок :(

Нема врска тоа колку си одалечен и од кое место од Скопје си тоа не се сложувам со тебе. Ако го сакаш некој клуб и идеш на секоја утакмица не е битно место.

@Интегрален Секоја чест ако навивачката група ја оценуваш по тоа каде живеат нејзините членови. Делије без членовите од приградските населби на Белград и оние од другите градови ќе бидат далеку од она што се денес.

Дајте издржана критика за навивањето, за бројката, за кореографиите, за некој навивачки аспект па да ја прифатиме. Бројката е таа во моментов, 100-150 редовни членови, се зголемува до максимум 1000 во зависност од утакмицата. Ретко е под 100, иако имаше и такви натпревари фудбал. Да се подобри ова тешко, едноставно на никој веќе не му се иде на утакмици, на сите им е скурчено, досаден фудбал, досадни натпревари, нема ривалски групи а еден куп полиција на и околу градски, ужасно водење на клубот во однос на маркетинг и привлекување на гледачи.. Кога влезе Град Скопје се создаде некоја еуфорија, клубот конечно се издигна, дојде конечно титулата прв пат после толку години, па видовте сите каква бројка имаше. После натпреварот со Бате еуфоријата спласна, бројката почна да опаѓа, а од тогаш клубот воопшто не мрдна ниво погоре, дури и опаѓаше во квалитет за еве сега конечно повторно да се создава нешто посилен тим, иако пак раководењето на клубот не е баш најсјајно.

Преселен од друг град во Скопје, си зема за право да кажува кој бил од село кој бил од град и според тоа мери кој е сељак а кој не, кој има право да навива за некој клуб кој не :( е од такви покондурени опинци Скопје и Македонија си пати.

Комити имаат околу 30 утакмици навивано од 3 август па до декември Ракомет и Фудбал. Ајде земете утакмици по утакмица со слики и давајте оценки. Може е падната бројката на редовните, ама па и сите останти се паднати, ако Комити се по 100 луѓе кај другиве по 30. Ама пак во 20 викенда оваа полусезона Комити навиавле секој викенд и тоа ќе дојде секој втор викенд по 2 утакмици.
Кореографии, навивања, изглед на трибина, притисоци од власта, фрлање бомби, лупање кривични секоја утакмица, самофинасисрање на гостувања.
Епа да им извините ама реланоста е таа Комити и во најлошо светло, пак се врвот во Македонија.Повторно нема некој кој би ги симнал од тронот. На Комити најлошите изданија на 99% од групите би им биле такви изданија или сезони најдбори во Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom