Ејми и Ник...Уште од почеток тие првичните фази во нивната врска ми изгледаа некако празни и вознемирувачки. Некој би ја окарактеризирал глумата како лоша, но одличнo ја доловува природата на ликовите. Празнина која ги крие тие психопатски тенденции и неописливо его. Тука доаѓа прашањето колку се познават меѓусебно и дали воопшто ќе прелее чашата во катастрофалниот брак.
Имаше една сцена мислам дека беа на некаква промоција пред Ник да ја побара Ејми за жена. Тука таа му објаснува како настанала „Amazing Amy“, му раскажува за сите неостварени сништа од детството уништени од нејзините родители. И тука сфаќаш дека нешто не е во ред и дека ликот на Ејми е преоптоварен со комплекси. Се насетува малку нестабилноста, неостварливо право да се има нешто повеќе,нешто подобро.
Знаев дека Ејми сама избегала, but the shit she pulled off? Кој би можел тоа да го претпостави ? Мислам дека една од најомилените сцени ми беше кога и ги украдоа парите. Многу ми се допадна текот на настаните и тоа што беа прикажани од двете страни, после исчезнувањето.
Да, после убиството на Деси може да се констатира дека кул грл Ејми а троа чепната во глата...
Онака малку, со стил (Не дека овој факт беше несигурен предходно). Беше прикажама некомпетентноста на полицијата, а медиумите беа напорни.
Одлично филм, ми се допадна. Од мене има 7.8/10, мислам дека тоа е добра оценка, таман.
Тоа од импресиите. Филмот мислам дека повеќе се базира на психологијата, односите помеѓу самите ликови. Исчезнувањето не беше некоја голема мистерија, повеќе бев во исчекување на некој пресврт на крајот. Можеби уште едно убиство? Или пак законот ќе си го направи своето па Ејми да одговара за стореното ? Крајот се разврза на чуден начин. Тоа што останаа заедно беше само по себе голем „пресврт“, и е во ред. Впрочем имаат уште многу “авантури” да поминат, да сценираат уште некое чудо. Ни двајцата не заслужуваа повеќе, доволно им е да се дават во сопствената омраза.