Uf, koj ke se rasprava so nezadovolnite i Losono. Aj na zima, koga ke e dosadno.
Епа модератори..,чекаме подновено издание на каталогот.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Uf, koj ke se rasprava so nezadovolnite i Losono. Aj na zima, koga ke e dosadno.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=oENQjvY96dM#t=164Што е поентата со Friends? Ја изгледав серијата одамна, ама не се сеќавам на Берни. На Барни - да, ама тој беше од HIMYM.
Филмот (овој и многу други му се/) е интелектуална стимулација на секој шо сака да праи breakdown на покомплексни филмови, но ова е и само за таа селектирана група гледачи. Мулхоланд е структурно комплициран у однос на реалност/сон(фантазија) и точки на свртување, не содржи разбивање на некои општествени или филозофски проблеми, реално ретко кој ужива у филмовите на Линч ако не припаѓа на таа група гледачи.Синоќа го гледав Mullholand drive,кој го разбрал филмот капа доле за него,јас ништо не разбрав,таман си помислив дека знам што се случува излегува нешто многу неочекувано..
- На филмот му пристапив како на секој друг филм: седнав да видам што има.Мислам дека немам спојлери, ама со оглед на тоа што не сите членови имаат иста дефиниција за спојлер, да предупредам дека можно е да има
Ио, мислам дека на погрешен начин си му пристапил на Boyhood. Си очекувал да биде нешто што филмот немал намера да биде. Целта беше да се прикаже едно детство на најреалистичен можен начин. Тоа мислам и беше намерата со истите актери во текот на целиот филм, секако покрај постигнувањето на уау ефект. Целта беше да се прикаже детство во кое што ќе се пронајде просечен човек, ќе се соживее со размислувањата и проблемите на Мејсон кои нели сите сме ги имале како копиљаци, т.е. да се прикажат мали случки/сеќавања кои што се НЗС за сите, работи кои сите сме ги осетиле или доживеале, а не некои несекојдневни случки. Сигурно не во секое второ детство најдобриот другар на детето му го изеле оси, или преживеало сообраќајка, или си нашло куфер со пари...
Не знам како не те допре сцената кога Итан Хок му ја објаснуваше на Мејсон големината на китот - типично татковско објасување.Муабетите за Стар Ворс
Не знам... ваљда ако не си роден 92ра-95та нема многу да те допре, или пак лав ор хејт е филмов како што рече. Мене ми имаше многу органска и природна атмосфера, уживав во гледањето и не осетив никаква потреба од некаква си приказна. Растењето на Мејсон така ми пролета што не ни забележав колку се промени, не трепнав цел филм.
Во едно сум сигурен, а тоа е дека Линклатер сигурно се надевал дека aктерот којшто го глуми Мејсон нема да израсне во феминизирано емовче Токио Хотел фан тип, ама за жал баш тоа се случи... xD
- На филмот му пристапив како на секој друг филм: седнав да видам што има.
- Ова не беше детство на најреалистичен начин, ова беше чиста досада. Детство без смеа, без детска игра, без ништо.
- Не ме допре сцената со Итан Хок зошто е најобичен муабет, што има да ме допре во тоа?
- За Стар Ворс имаше две реченици.
- Како тоа нема потреба од приказна? Во гумата што се тркала имаше повеќе приказна.
- Who the fuck is Linklater? Жими Before Sunset што го има направено, се друго му е гола вода. Во биографијата му пишува дека е самоук. Филмов не е на Sundance да го пуштиш за независни филмови, ќе го утепаат.
Не ме заебавајте.