Дино Мерлин (Арена Борис Трајковски) - 28.03.2015

• Креатор на темата Креатор на темата BlancoMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Moе мислење е дека картите се малце превисоки,кога за еден Брегович картите беа од 600 денари па нагоре можеле да направаат и за овој вака ама сепак ...

go postuvam dino merlin,no sepak neli e dosta od colic ceca merlin aca lukas joksimovic itn.sekoja godina doagjaat po nekolku pati vo makedonija
pa baska i kartite ne se bas eftini
Ќе доаѓаат кога има овци за бричење. Многу логично. Ми знаш много волимо Македонце, како се каже оно “ тавче-гравче“!

Ке дојде Дино за два саати ке собере околу 150 илјади евра, што реално за таков вид певаљки е џек-пот. Ако земеме во Македонија дека минимална плата е некаде 8-9 илјади, тогаш по некоја проста математика 30 илјади луѓе во Македонија треба да работат цел еден ден за да го платиме концертот на Дино. Или ако ги поделиме во сите денови од годината 82 работници треба да работат годишно само за Дино.
Слободно одете, дајте му на Дино 82 робови кои ке му работат цела година!

И не е фер вака на празници да ми бришете коментари, јас само сакам да им отворам уши на луѓево.

Ке дојде Дино за два саати ке собере околу 150 илјади евра, што реално за таков вид певаљки е џек-пот. Ако земеме во Македонија дека минимална плата е некаде 8-9 илјади, тогаш по некоја проста математика 30 илјади луѓе во Македонија треба да работат цел еден ден за да го платиме концертот на Дино. Или ако ги поделиме во сите денови од годината 82 работници треба да работат годишно само за Дино.

И не е фер вака на празници да ми бришете коментари, јас само сакам да им отворам уши на луѓево.
Поглупава споредба амин :facepalm:

Аман те било скапо ова она,кој има пари и на кого му се иде ќе си иде и крај,божем од вас барам пари на заем па да одам.Ја би одел ама никој не ми иде,ако има некој од овде нека ме исконтактира за идење.А што се однесуа за нашава музика,посебно за забавната зборам е тешко срање.Ќе одам на нивни концерти кога ќе почнат да вадат почесто песни а не еднаш годишно,па прават концерти со туѓи песни:facepalm:.И коа ќе научат да не пеат на плејбек,пример педерчено Владо Јаневски за Нова Година у Охрид,не знам како не му беше срам.

Немаш ти што да им отвараш очи на луѓето. Кој го слуша и кој може да одвои 900 денари за на Мерлин ќе оди, многу е просто.:toe:
Јас сакав на одам на концертов ама дадов пари за One republic и за на Георгиев сакам да одам...па многу пари ќе ми одат.

Аман те било скапо ова она,кој има пари и на кого му се иде ќе си иде и крај,божем од вас барам пари на заем па да одам.Ја би одел ама никој не ми иде,ако има некој од овде нека ме исконтактира за идење.А што се однесуа за нашава музика,посебно за забавната зборам е тешко срање.Ќе одам на нивни концерти кога ќе почнат да вадат почесто песни а не еднаш годишно,па прават концерти со туѓи песни:facepalm:.И коа ќе научат да не пеат на плејбек,пример педерчено Владо Јаневски за Нова Година у Охрид,не знам како не му беше срам.
Извини шо сме пишале дека е скапо, нареден пат нема да се повтори, ветувам...

Абе ако ви е скапо седете си на форумов и пишувајте си дека ви е скапо, има ли поубо од тоа.

Абе ако ви е скапо седете си на форумов и пишувајте си дека ви е скапо, има ли поубо од тоа.
Истото и за тебе важи, ако ти е ефтино иди си и не го тупи тука на форумов со нас шо викаме дека е скапо.

:pos:
Dino Drogo :pos:
Далеку сме од Европа.... многу далеку :)

Немаш ти што да им отвараш очи на луѓето. Кој го слуша и кој може да одвои 900 денари за на Мерлин ќе оди, многу е просто.:toe:
Јас сакав на одам на концертов ама дадов пари за One republic и за на Георгиев сакам да одам...па многу пари ќе ми одат.
Дали даде пари за некој македонски пејач? Дали купуваш македонски производи, дали летуваш во Македонија? Немој со тие шаблон муабети дека немаме квалитетно, затоа што ќе те изедам. Тие српски и босански сељандури сигурно не се во ништо подобри од нашите сељандури. Тој чип на Македонецот не е од сега. Кога се пукаше и делеше Југославија, кога сите нации се спремаа за независност ние уште 5 години после тоа возевме автомобили со југословенски таблици. Роб ќе си остане роб цел живот.

Ете ја Калиопи. Снима песни на спрски и на хрватски. Дали некој ја викна да пее во Србија и Хрватска? Не зборувам да настапува во некое безначајно шоу, туку дали некој ја викна да и даде пари, да наполни сала? Не, така? Елена Ристевска се утепа од играње во тоа српско шоу и дали пропеа во Србија? Ма, курац, нели! Финтата е дека ве шупчат и не ве ебаат два посто, туку доаѓаат да ви ги собираат парите на шугава безрбетна нација.;)

И, не еднаш, туку 50 пати во 5 години со истите песни пред 30 години. Треба да сфатиш дека никоја држава не пушта толкаво надворешно влијание, туку сите го штитат своето тржиште.

Арно викаат дека Македонија никогаш не била до олкав степен поробена духовно и ментално. Музиката има граници и тоа толкави.

Бугарите без разлика дали имаат шунд музика или не создадоа свои продукции, музички телевизии, шоуа, ѕвезди, цел ден се слуша и пушта бугарска музика, се вртат парите кај нив. Наши музичари никогаш не можат да создадат поквалитетни песни, спотови, затоа што живеат со бедни 300 евра месечно, а спотови, музика, кариера чини пари и време. Од друга страна Бугарите стигнаа да снимаат спотови од 50.000 евра буџет, затоа што нивната музика има побарувачка, се пушта и врти по кафичи, родендени, журки, печалат добри пари, а имаат и да вложуваат. Ние славиме државни и семејни празници со југословенски песни. Тоа никаде го нема.

^ Ја имаш згрешено темата.:toe:
Ова е тема за концертот на Дино Мерлин а не за (не)квалитетот на моменталната македонска музичка сцена или за тоа дали јас купувам или не македонски производи. Можам да коментирам многу на оваа темата затоа што ме цитира дека не сум одела на македонски концерти, јас тоа никаде не го пишав, ама стварно не би одела оф топик.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom