Живеење во заедница..

Дали би живееле во заедница?

  • Да-ако е само едниот родител

    Гласови: 1 0,9%
  • Да,и со двајцата родители на партнерот

    Гласови: 9 8,4%
  • Да, со двајцата мои родители

    Гласови: 10 9,3%
  • Не,никако

    Гласови: 87 81,3%

  • Вкупно гласачи
    107
Член од
16 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Во секој случај кога си сам е потешко ама ке се навикнес и со добро организиранје и се разбира и жртви мора да паднат од 2-та партенра може да се успее
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
16
Поени од реакции
1
не сум за заедница од милион причини сите родители на своите деца се разбира дека им мислат само добро. Но кога станува збор за заедница како по некое непишано правило свекрвите постојано се прават подобри домаќинки од сите снаи, па почнуваат со познатите приказни „ние во наше време вака правевме, па онака чувавме деца, дрн, дрн „ , а не разбираат дека времето им ја згазило младоста и сега е време некој друг да гради нешто и за некого.:nenene:
 
Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
more najubavo e sami ti da si staes red so treba da praves so deka ke staves pa i vo krajni granici i ako sakas i gol da setas doma klucot na vrata i teraj:vozbud::je:
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Јас живеев со свекорот и свекрвата 10 месеци(морав бидејки реновирав). Па и не беше којзнае колку лошо , ама сам е најубаво.Многу е лошо да чекаш на ред за wc , или кога ке дојдат некои гости и свекрвата ке ги испраша ама буквално се: кои се , од кај се, па до прабаба и прадедо им ги најде познати ...
 
Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Ziveenjeto vo zaednica ima svoi pozitivnosti no i negativnosti. Pozitivno moze da bide cuvanjeto na decata, gotvenjeto i slicini raboti. No kolku i da e toa pozitivno koga ke vidis so se moze da ti napravi svekrvta si vikas bolje e sami. Spored edno nepisano pravilo, sekogas svekrvite se losi, retko koja snaa nemala maka so svekrvata. Pa zatoa najubavo e koga se sami, sami ke mozat da odlucuvaat za se, bez neoj da im se mesa.

Pa spored ova ne bi sakala da ziveam vo zaednica, ali se nema kade, ako se mora, togas ne ti preostanuva nisto drugo osven da prifatis...
 
Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Nemam nisto protiv ziveenje vo zaednica-ako se mora,ama se znae deka e najdobro SAM!Sam-da ne ti e sram!Koga si sam nema da ti se mesa svekrvata,niti ti nea ,pa nedelnite zaednicki ruceci se zadovolstvo za dvete strani!Arno ama ako se nema uslovi za ova,e,togas moze da stane vistinski haos,pa zivees kako sto moras,a ne kako sto sakas!!!
Jas ne bi sakala da ziveam vo zaednica!!!!Taka ke si ostaneme O.K.cel zivot!
 
Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Во првите години не. Ќе си сакам приватност нормално. Подоцна некаде кога ќе имам деца, да зошто да не.
 
Член од
7 јануари 2008
Мислења
276
Поени од реакции
13
Живеев пола година и не сакам никогаш повеке.Точно е тоа дека има помош од старите,но кога те прашуваат за секое излегување каде ке одиш или ти викаат пак ке пиеш кафе?Нееееее !!!!Судир на генерации,не може да имаш мир со други во иста куќа.
 
Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Не фала.Може да си имаме иди ми дојди ми ама заедно да живееме не.Може сакам гола дома да се шетам зошто ми е топло.Мислам дека на сите млади им треба сопствено живеалиште најнормално доколку можат тоа да си го дозволат.
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Јас лично би можел да живеам заедно со родителите на мојата идна жена или пак со моите но сепак тоа би било некој одреден период бидејќи јас лично си сакам комфорт и слобода во својот дом. За долгорочно на пример би можел да живеам доколку јас и мојата партнерка бидеме на први спрат а на приземје тие.
 
Член од
23 јуни 2013
Мислења
12
Поени од реакции
2
Ne veruvam deka nekoj mlad bracen par bi sakal da zivee so roditelite(bez razlika negovi ili nejzini).E sega zelbite se edno, moznostite drugo.Vo Makedonija nemas bas izbor i zatoa poveketo ziveat vo zaednica.
Jas isto imam ziveeno so svekrva i svekor okolu edna godina.Ne deka bese koj znae kolku loso(svekrvata ne bese nekoja sto saka da se mesa ili da popuva), ama pak ne si sloboden da pravis sto sakas i ima razliki vo razmisluvanjeto.
Sega sme sami, i poubavo ne moze da ni e :)
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.122
Поени од реакции
15.937
Не.
1. Ми треба мир. Цел живот ретко кога сум била сама дома, постојано има некој, па малце ми беше тешко да се навикнам на факултет кога ќе останев сама во стан, али со тек на време ми е тоа многу потребно. Некој саат на ден мора да поминам сама со себе и тоа ми е више прејдено во навика.
2. Не сакам и не ни пробувам да се согласам со сите, а без компромис, тешко во заедница.
3. Не почитувам на веќе позрели години да ми кажува некој кога да си го наместам креветот, што да јадам, како да живеам и што е добро, што не. Реално, ќе ти солат повозрасните памет, сакале или нејќеле.
Единствен плус е тоа што за мали деца живеење во заедница е добро. Нормално, зависи какви се родителите на партнерите. Моиве ми се супер погодени, ги обожавам, по цел ден можам да поминам кај нив. Многу мои врсници апсолутно гајле немаат за баба им и дедо им, меѓутоа јас не сум така навикната.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
23.598
Поени од реакции
38.751
жениве на форумов мислат дека живеат во западна европа и дека земаат 2000 евра плата па ќе живеат самостојно со сопругот:pos: Ќе легнете на брашното, али не е лошо да се сонува:icon_lol:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom