[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Фали буковец врз сармата. :P
Не јадам луто. Сите што сакате луто сте мазохисти, пошто лутото го регистрираат истите рецептори кои ја регистрираат болката.

Не јадам луто. Сите што сакате луто сте мазохисти, пошто лутото го регистрираат истите рецептори кои ја регистрираат болката.
Има и буковец шо не лути. :)

Кнап е сега да го вадам апаратот, нека ја компир сликата. :))

Домашна бајадера би можела во секое време. Еве го рецептот, највкусен ми е.
http://www.coolinarika.com/recept/842953/

037.JPG[DOUBLEPOST=1420079295][/DOUBLEPOST]Среќна Нова Година! Повеќе готвење со љубов во оваа година и повеќе да ве има на темава. :)

Одлучивме да има мали измени во натпреварот, за да се освежи малку темава, а можеби и повеќе ќе ви се допадне за да учествувате и готвите. Станува збор за готвење по дадени од 3 до 5 состојки ( од оној што ќе победи во тековниот напревар и што треба да постави рецепт ), а останатите состојки како и бирање на рецептот останува по ваша желба.

Еве @shumecha.tableta како победник од претходниот натпревар нека постави рецепт, па мислам дека ќе ви биде доволно јасно.

Посебни правила нема, освен нормално, трите состојки да не се: зејтин, бибер и сол. :icon_lol:

Последно уредено:
Нека е среќна годинава! :ojeaa:
Ајде дечки, идеме со нови сили, за нови победи. :ROFLMAO: Со повеќе пријавени, се надевам. :D

Како за првпат, трите основни состојки нека бидат тестенини, кашкавал и печурки - рецептата е ваш избор. Се надевам дека ќе излезе нешто лесно и интересно. :X3:

Нека е среќна годинава! :ojeaa:
Ајде дечки, идеме со нови сили, за нови победи. :ROFLMAO: Со повеќе пријавени, се надевам. :D

Како за првпат, трите основни состојки нека бидат тестенини, кашкавал и печурки - рецептата е ваш избор. Се надевам дека ќе излезе нешто лесно и интересно. :X3:
Имам идеја, ме мрзи да реализирам.

Макарони сварени со пржени шамињони одозгора, изрендан кашкавал врз тоа и домашна домата.

Може ли печурките да ги исфрлиме, па да бидеме со две задолжителни состојки? :)

^^^ Би требало да може. Сепак и кога готвевме според определен рецепт, правевме измени. :X3:
Или пак да направиме некоја измена маслинки или печурки.
Јас мислам да ја почекаме Кафе. :sramezliv:

Мало, јас да сум лошата, а? А?! :icon_lol:
@leandra и јас ќе се согласам со Шумеча, може да бидеме флексибилни. Како што има луѓе што не јадат нешто така има и алергични на нешто.
Ако менуваш печурки, ќе ти треба друга главна состојка. Или нека биде печурки или маслинки третата состојка.

,,,,:facepalm:,,,lele lele leleeeee,,,,ovie zenckive pogore maslinkitesi ,gi stavatt vo sekoj recept,,,:facepalm:,,
,,,,,:gjavol:,,,:nesumjas:

Еве јас сум алергична на печурки. Не дека ќе готвам де, чисто да видам како им е на овие што се мешаат во подфорумски политики :lolzz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom