Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.203
- Поени од реакции
- 12.195
Воопшто не.Езотерија?
Воопшто не.Езотерија?
Не е точно дека Илуминатите и Масоните се занимаваат со проучување на езотеријата?Воопшто не.
Илуминатите одамна не постојат, што се однесува до масоните, повеќето не се бават со проучување....за жал, иако тоа е целта да се биде во масонеријата, барем според мене. Голем дел од нив се членови поради престиж, поради хранење на сопствената суета дека ете се дел од нешто големо, значајно. Ни "е" од езотерија нема кај таквите....пак ќе кажам - за жал.Не е точно дека Илуминатите и Масоните се занимаваат со проучување на езотеријата?
За првите не сум сигурен дали сеуште постојат.
Србите викаат исти ку*ац друго паковање... Едно па исто ти е тоа.А што имаат масоните со илуминати?
Исти се, едните се подсистем на другите?
Како вие тоа го гледате?
Многу ме интересира како вие ја гледате поврзаноста на тајните организации... кој ли е на врвот?
Се надевам нема да ми кажете „Сатаната е главен“! Тогаш ќе знам дека читатет христијански сајтчиња кои секако не истражуваат ништо.
Ајде малку повеќе теории на заговори, не е интересно вака веќе...
Абе да, на папир се е убаво, розево и т.н.[DOUBLEPOST=1419622042][/DOUBLEPOST]Секој маж и секоја жена е ѕвезда - simple as that.
Сатана е христијански поим, што нема врска со некој ентитет. Уствари најверојатно означува нешто како неверник или слично.Тие степени, скалила кои ти ги набројуваш, имаат врска со личниот духовен напредок кој ја одредува иницијацијата на следниот степен. Нема никаков врховен авторитет налик Сатана кој дава празни ветувања за да може да ја превземе контролата врз светот.
Мислам дека си заглавил барајќи ја црната мачка во темната соба, незнаејќи дали таа воопшто се наоѓа таму или не.
Се согласувам дека не се духовно подигнати, но дека ги знаат и ги кријат најголемите тајни за човештвово тоа е вистина.Абе да, на папир се е убаво, розево и т.н.[DOUBLEPOST=1419622042][/DOUBLEPOST]
Сатана е христијански поим, што нема врска со некој ентитет. Уствари најверојатно означува нешто како неверник или слично.
За духовниот развој
Па тие куртони што се највисоко во хиерархијата ги направија сите војни и целава оваа беда на земјава, каков црн духовен развој?
За авторитетот(авторитетите) ќе ги прашаш тие што му служат на истиот.....од друга страна за кој qr-ац им се сите тие ритуали и жртвувања?
Со палење на свеќи и кажување на магични речи ќе станеле духовно побогати?!
И јас мислам дека целта на членувањето во организации со тајни, Тајни редови и слично, е проучување на езотеријата со цел духовна надградба. За масоните не знаев дека веќе не го прават тоа, баш би сакал да знам кога и зошто престанале, под кои услови го направиле тоа, која е целта на постоењето на масонските ложи.Илуминатите одамна не постојат, што се однесува до масоните, повеќето не се бават со проучување....за жал, иако тоа е целта да се биде во масонеријата, барем според мене. Голем дел од нив се членови поради престиж, поради хранење на сопствената суета дека ете се дел од нешто големо, значајно. Ни "е" од езотерија нема кај таквите....пак ќе кажам - за жал.
Не само што не се подигнати, туку се и духовно ретардирани. Кулминација на ретардираноста е во оправдувањето на хиерархијата. И сега, демек кај нив се е рамно, а остатокот од светот(профани или како ги викаат) ќе им биде потчинетСе согласувам дека не се духовно подигнати, но дека ги знаат и ги кријат најголемите тајни за човештвово тоа е вистина.
Да се водеше светот по тоа што србите велат....Србите викаат исти ку*ац друго паковање... Едно па исто ти е тоа.
Е тоа е прашањето... кој qr-ац им се тие ритуали и најбитното - кој qr-aц се заморувате со работи кои се тотално страни за вас и непознати?од друга страна за кој qr-ац им се сите тие ритуали ?
Барем за ова да си сигурен? Или, така пишува некаде во некоја книга?За знаењето....да го имаат, ама пошто се поделени на 300 различни групи нема кој да го сумира.
Јас би сакал да прочиташ нешто надвор од шемата на невистини и небулози кои го преплавуваат интернет - просторот во врска со ваквите организации, кои поради човечка суета и незнаење се демонизирани со векови. Би ти препорачал, на пример, да ја читнеш Дион Фортјун и што таа има да каже. Јас не би се потсмевал на нешто, доколку не знам нешто во врска со тоа или информациите ми се со сомнително потекло, а во случајов не е е доволно само да знаеш, туку и да спознаеш, зашто искуството е далеку подрагоцено.За авторитетот(авторитетите) ќе ги прашаш тие што му служат на истиот.....од друга страна за кој qr-ац им се сите тие ритуали и жртвувања?
Со палење на свеќи и кажување на магични речи ќе станеле духовно побогати?!
Не реков дека веќе не го прават, туку голем дел од нив се членови поради социјален статус, углед, престиж и слично. Има итекако квалитетни масони што си изучуваат и кабала и херметика и јога....За масоните не знаев дека веќе не го прават тоа, баш би сакал да знам кога и зошто престанале, под кои услови го направиле тоа, која е целта на постоењето на масонските ложи.
А кои сте вие?@Bodhidharma гледам за нашите учења знаеш повеќе од нас, би сакал да ми кажеш малку повеќе те молам.
Имаш право тотално али гледано од врвен аспект се што ни се случува ни се случува зашто така мора да биде се е режирано од нешто на повисока инстанца нешто поголемо и посилно од нас луѓето... Прифаќањето е мајка на мирот.Не само што не се подигнати, туку се и духовно ретардирани. Кулминација на ретардираноста е во оправдувањето на хиерархијата. И сега, демек кај нив се е рамно, а остатокот од светот(профани или како ги викаат) ќе им биде потчинет
Злото се наоѓа во таа хиерархија, среќа што во себе го носи семето на своето самоуништување оти светов не е логички туку е дијаллектички.
За знаењето....да го имаат, ама пошто се поделени на 300 различни групи нема кој да го сумира. А уствари што би рекол еден тип, не е финтата да стекнеш знаење, секој идиот го може истото.....работата е во сакањето на знаењето.
Ти кажи кои сме ние, нели ти се знаеш а те бидува и со епитети и надимаци, зошто ме тераш јас да кажам кога таквите како мене според тебе се духовно ретардирани.А кои сте вие?