Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да, точно е тоа. Сега има некој нов закон од почеток на декември. Морав и јас сите документи да ги заверам во Софија на нотар......... еден куп пари дадов.
Па ми рекоа дека само документот од бугарска егзархија треба во софија другите дека можам тука, а колку зимаат за заверка бугарскиве нотари???

Sent from my Nexus 7

Па ми рекоа дека само документот од бугарска егзархија треба во софија другите дека можам тука, а колку зимаат за заверка бугарскиве нотари???

Sent from my Nexus 7
vo bugarskata ambasada se zaveruvaat samo makedonski dokumenti prevedeni na bugarski, od dokument e 15 evra,oni davaat potvrda deka e validen prevodot od makedonski na bugarski, a site drugi kopii koi se originalno bugarski treba samo na notar da se zaverat vo sofija, ne e nisto novo toa, isto e i so makedonskite dokumenti ako ne sakas da go dades originalot neli si ja zaveruvas kopijata na notar

vo bugarskata ambasada se zaveruvaat samo makedonski dokumenti prevedeni na bugarski, od dokument e 15 evra,oni davaat potvrda deka e validen prevodot od makedonski na bugarski, a site drugi kopii koi se originalno bugarski treba samo na notar da se zaverat vo sofija, ne e nisto novo toa, isto e i so makedonskite dokumenti ako ne sakas da go dades originalot neli si ja zaveruvas kopijata na notar
Да да ми објаснија вчера ја знам и цената во амбасада, само прашав која е цената за заверка на нотар во бг зашто @neonka21 рече се убила пари давајќи.

Sent from my Nexus 7

Да да ми објаснија вчера ја знам и цената во амбасада, само прашав која е цената за заверка на нотар во бг зашто @neonka21 рече се убила пари давајќи.

Sent from my Nexus 7
za na notar tamu ne znam, a nema ni sto da zaveruvam tamu na notar bidejki dokumentot od bugarska egzarhija ke go dadam original,(potoa gi vrakale, barem taka slusnav) ke napravam od nego kopii i ako mi pritreba nekogas samo ke go zaveram na notar vo sofija

za na notar tamu ne znam, a nema ni sto da zaveruvam tamu na notar bidejki dokumentot od bugarska egzarhija ke go dadam original,(potoa gi vrakale, barem taka slusnav) ke napravam od nego kopii i ako mi pritreba nekogas samo ke go zaveram na notar vo sofija
Тој што стои на врата у амбасада обезбедување или што и да е ми рече никако да не го давам оригиналот (а и секако немав намера да го дадам), иначе аконго немаш оригиналот после тоа неможеш да направиш заверка заверка се прави во присуство на оригинал документ само

Sent from my Nexus 7

Тој што стои на врата у амбасада обезбедување или што и да е ми рече никако да не го давам оригиналот (а и секако немав намера да го дадам), иначе аконго немаш оригиналот после тоа неможеш да направиш заверка заверка се прави во присуство на оригинал документ само

Sent from my Nexus 7
epa nisto togas ke napravam zaverka na kopijata predhodno so originalot i ke go ostavam
a zasto da ne go ostavam originalot?

epa nisto togas ke napravam zaverka na kopijata predhodno so originalot i ke go ostavam
a zasto da ne go ostavam originalot?
Ние си сакаме да ни е дома да не притреба и за некој друг, а човеков рече за моја сигурност најубаво да си го чувам дома оригиналот, а нив да им предадам заверена копија

Sent from my Nexus 7

Ние си сакаме да ни е дома да не притреба и за некој друг, а човеков рече за моја сигурност најубаво да си го чувам дома оригиналот, а нив да им предадам заверена копија

Sent from my Nexus 7
ne znam, mene pa mi rekoa daj go originalot polesno ke dobies i onaka go vrakale

Na eden prijatel mu go baraa povtorno originalot cekase dopolnitelno 3 meseci
Ako imas original napraj si kopija za tebe daj go origonalot pozz

Na eden prijatel mu go baraa povtorno originalot cekase dopolnitelno 3 meseci
Ako imas original napraj si kopija za tebe daj go origonalot pozz
pa da ima smisla, i onaka tebe ti treba da dobies drzavjanstvo, ako ti sedi doma i te odbijat za dzabe ti e dokumentot, a za vo idnina ne se znae so ke bide moze i voopsto nema da davaat veke drzavjanstva, a mozebi pak i ke davaat polesno, sega e bitno toj sto podnel i e vo procedura da zavrsi rabota

dali kje moze nekoj da mi pomogne ako ima nekoj poznat vo vip so raboti znaci treba da go prodolzam dogovorot koj e na ime na tatko mi a on ne e tuka i nema da bide use dolgo vreme pa da mi sredi rabota bez licna karta ... ?

Sent from my Nexus 7
На мене службеничката што ги прима документите за заверка во амбасадата ми рече дека е подобро да го предадам оригиналот (на крај ти го враќаат), само тоа да го направам јас лично во Министерствотото за правосудие, а никако да не го давам на посредникот.
А зошто да не се предава оригиналот?

На мене службеничката што ги прима документите за заверка во амбасадата ми рече дека е подобро да го предадам оригиналот (на крај ти го враќаат), само тоа да го направам јас лично во Министерствотото за правосудие, а никако да не го давам на посредникот.
А зошто да не се предава оригиналот?
Секако ќе го давам јас лично не ни одам преку посредник сам си бркам цела постапка. Незнам човеков што е стално на врата у амбасада кај нас ми рече подобро достави си копија а оригиналот чувај си го дома. Јас секако така и имав у план. Нит сум на дополнителна вратен ништо ова го носам само како помош за да не ме вратат па тогаш да превземам нешто.

Sent from my Nexus 7

Јас носев оригинал мак изводи и ми рекоа дека сите оригинал изводи мора да се преведат на бугарски и мак оригинал да се достави заедно со нив. Спомнаа дека е некој нов закон донесен од скоро. Порано како било, стварно не знам. Ми земаа 10 евра од извод т.е 20 лева од извод......... а за бугарскиот док. (оригинал) заверен на нотар мислам дека 25 лева беше......

Aj nekoj ako znae neka mi kaze dali ova ke pomogne. Se e zamackano mnogu e staro ova a gledam deka pisuva pod pecatot nesto so bugarija.

Attachments

• IMG_20141224_163854.jpg
    IMG_20141224_163854.jpg
    525,7 KB · Прегледи: 63
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom