Колку ги почитуваме постарите од нас

• Креатор на темата Креатор на темата 007 BOND
  • Време на започнување Време на започнување
Јас лично, премногу ги почитувам моите родители, затоа што тие се оние кои ме створиле, тие се оние кои ме израснаа во вистинска личност, тие се оние кои се би дале за моето добро...:)

Кога ќе видиш како едно дете не го почитува својот родител, грешката неможеш веднаш да ја бараш во детето или пак во родителот.
Има такви деца кои се чувани како црнка во окото, но како резултат на општеството, т.е. друштвото, политиката...., детето станува гад и се однесува вистински гадно и без почит кон својот родител.
Но некои од тие таквите деца, чувани како црнка во окото, некогаш поради тоа можеби прераснале во таква личност. Поточно дете се расте и воспитува со емоции, не се расте и воспитува материјално. Детето израснато материјално најлесно може да скршне по некој лош пат, затоа што и не е навикнато да има чувства, совест.
Некогаш и родителите ја имаат грешката...., како избувнувања во бракот, разводи, прељуба...., доаѓа до тоа да родителот ги запостави децата, што е огромна грешка, а тогаш тој скршнува по патот и своето дете го третира како противник.

Затоа кога ќе видам нешто вакво на улица се воздржувам, затоа што никогаш точно неможеме да ја знаеме приказната на едно семејство, освен не дај Боже да дојде до насилно однесување, па да мора човек да изреагира некако.

:)

,,,,brejjj
ko ke udram na toa masata:oftopik:,,,i znaete sho ,,,e dobro de neznaete:facepalm:,,,osekam deka:pos: samo raka me boli,,:ROFLMAO:,,,
,,,,mhaaa se sheguvam de, me pochituvaat i barem do sega ne

sum imal nikakvi problemi so
nivnoto odnesuvanje,,:cool:
,,,e aj ke vidam ko ke dojdat snajkite,,,

Кога ќе стапне снаа у куќа тогаш се се менува.Кај некој на добро а кај повеќето на лошо.Тензија неверојатна,

[quotto sa"Кларк Кент, post: 7017633, member: 14703"]Колку и тие мене што ме почитуваат.[/quote]
,,,a ti samo ochekuvash da dobivash pochit,za promena pochni malku poveke da ja davash i spodeluvash,,

Од дома секогаш ме учеле оти треба да ги почитувам постарите. Да им станеш во автобус, да им помогнеш да поминат улица, да не се расправаш со нив и да не им одвраќаш.
Мислам оти ги почитувам доволно. Сега како возрасна личност ги селектирам кои постари ќе ги почитувам или не, зависно нивното однесување. Тие кои не се за почит гледам да ги избегнам, а ако не можам, ќе ги ислушам што имаат да ми кажат, па после тоа пак си ја бркам мојата рсбота како што јас мислам дека треба.

Јас си ги почитувам моите родители. И останатите стари ги почитував се додека во автобус една баба не ме удри со кромид по глава така силно што летнаа и перца низ мојата коса за да станам да седне. Можеше и да ми рече, бидејќи идеше од задна врата не ја видов, а немам очи на тил. А автобусот полн со студенти. Како само ме усрами :facepalm:

Јас си ги почитувам моите родители. И останатите стари ги почитував се додека во автобус една баба не ме удри со кромид по глава така силно што летнаа и перца низ мојата коса за да станам да седне. Можеше и да ми рече, бидејќи идеше од задна врата не ја видов, а немам очи на тил. А автобусот полн со студенти. Како само ме усрами :facepalm:
И сеа демек ради тоа не почитуваш? Ваљда ти се извинила, не сакала, иако се согласувам дека се оток стариве во автобус.

И сеа демек ради тоа не почитуваш? Ваљда ти се извинила, не сакала, иако се согласувам дека се оток стариве во автобус.
Не, само ме тресна по глава ми списка на сиот глас: Стани ма!
И јас станав и заминав подалеку, умрев од срам. Сигурно нема да се тепам со баба во автобус.

И јас да ја почитувам оти е постара? :neetaka:

[quotto sa"Кларк Кент, post: 7017633, member: 14703"]Колку и тие мене што ме почитуваат.
,,,a ti samo ochekuvash da dobivash pochit,za promena pochni malku poveke da ja davash i spodeluvash,,[/quote]
Од кај ме знаеш ти мене бе Шутрак еден?

,,,a ti samo ochekuvash da dobivash pochit,za promena pochni malku poveke da ja davash i spodeluvash,,
Од кај ме знаеш ти мене бе Шутрак еден?[/quote]
,,,i da sakash ne bi sakal da te poznavam,,,arogancijata vo tvoeto pishuvanje dovolno govori za tvoeto mentalno odnesuvanje,,,
,,,da ti crtam ili ke uspeesh i so zbor da se razberesh,,,

Јас лично, премногу ги почитувам моите родители, затоа што тие се оние кои ме створиле, тие се оние кои ме израснаа во вистинска личност, тие се оние кои се би дале за моето добро...:)

Кога ќе видиш како едно дете не го почитува својот родител, грешката неможеш веднаш да ја бараш во детето или пак во родителот.
Има такви деца кои се чувани како црнка во окото, но како резултат на општеството, т.е. друштвото, политиката...., детето станува гад и се однесува вистински гадно и без почит кон својот родител.
Но некои од тие таквите деца, чувани како црнка во окото, некогаш поради тоа можеби прераснале во таква личност. Поточно дете се расте и воспитува со емоции, не се расте и воспитува материјално. Детето израснато материјално најлесно може да скршне по некој лош пат, затоа што и не е навикнато да има чувства, совест.
Некогаш и родителите ја имаат грешката...., како избувнувања во бракот, разводи, прељуба...., доаѓа до тоа да родителот ги запостави децата, што е огромна грешка, а тогаш тој скршнува по патот и своето дете го третира како противник.

Затоа кога ќе видам нешто вакво на улица се воздржувам, затоа што никогаш точно неможеме да ја знаеме приказната на едно семејство, освен не дај Боже да дојде до насилно однесување, па да мора човек да изреагира некако.

:)
Друг да е на твое место би ги тужел

Од кај ме знаеш ти мене бе Шутрак еден?
,,,i da sakash ne bi sakal da te poznavam,,,arogancijata vo tvoeto pishuvanje dovolno govori za tvoeto mentalno odnesuvanje,,,
,,,da ti crtam ili ke uspeesh i so zbor da se razberesh,,,[/quote]
Почитта ја даваш ако ја добиеш и обратно.
Можеш психолошки профили да ми правиш до сабајле.
П.С. со запиркиве си закон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom